Kødboller i tomatsauce

Dette er en super nem opskrift på kødboller i tomatsauce. Her tilberedes kødbollerne direkte i en dyb pande, hvor de bages sammen med tomatsauce, pasta og mozzarella.

Opskriften er drøn nem og hurtig, og den giver et fantastisk lækkert resultat. Saftige kødboller, smagfuld pasta og smeltet ost. Det er god hverdagsmad, men den sagtens kan serveres for gæster.

Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

KØDBOLLER

  • 400 g hakket oksekød
  • 50 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl vand

ENDVIDERE

  • 400 g pastaskruer
  • 125 g mozzarella

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

KØDBOLLER

Rør oksekød, fintrevet parmesan, fintrevet/presset hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Jeg synes det er nemmest at blande farsen godt med rene hænder.

Stil farsen til side, imens du tilbereder tomatsaucen.

TOMATSAUCE

Pil og hak løget fint. Riv eller pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen (se tip nedenfor for alternativ til pande). Tilsæt tørret oregano og basilikum, og vend rundt.

Kom hakkede tomater, tomatpuré, vand i panden, og bring gryden i kog. Krydr godt med salt og peber, og lad gryden simre, imens du koger pastaen.

 

ENDVIDERE

Kog pasta i let saltet vand, til den er næsten færdigkogt men stadig med en smule bid. Hæld vandet fra, og vend pastaen i tomatsaucen i panden.

Form små kødboller af farsen, og læg dem i overfladen af pastaen. Riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over retten. Sæt panden i ovnen i 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegte og osten smeltet. Servér gerne med lidt frisk basilikum.

TIP

Hvis du ikke har en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen, kan du lave tomatsaucen i en gryde. Derefter kan du fylde den i et lille ovnfast fad, toppe med kødboller og mozzarella, inden det kommer i ovnen

Find flere opskrifter i samme kategori

ovnbagt pasta med Kødboller i tomatsauce

Nem opskrift på kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce er en fantastisk italiensk ret, der leder tankerne hen på Lady og Vagabonden. Smæk en rødternet dug på bordet, tænd et par stearinlys og så er der italiensk romantisk middag for alle pengene.

Det fantastiske ved denne opskrift er, at den er ufattelig nem at lave. Nærmest lige så nemt om min pasta med ovnbagt tomatsauce. Det er lige før, denne opskrift kan kaldes en “one pot pasta med kødboller i tomatsauce”. Men da pastaen lige skal koges i en seperat gryde, går det vist ikke helet an.

Kødboller i tomatsauce er jo en egentlig en simpel opskrift med få komponenter. Kødboller, tomatsauce og pasta. Men det kan alligevel godt blive et omstændigt projekt, når tomatsaucen skal simre i timevis, kødbollerne skal steges på en pande og pastaen skal koges i en gryde for sig (og måske endda laves helt fra bunden?!).

Alt dette undgå du næsten med denne opskrift. Her tilbedes tomatsaucen på nul-komma-fem i en dyb pande, kogt pasta vendes i, og så lægges i “rå” kødboller i overfalden sammen med frisk mozzarella. Efter blot 10 minutter i ovnen, er kødbollerne perfekt tilberedte, saftige og lækre. Pasta og tomatsauce er blevet ekstra smagfuld, som havde saucen simret længe, fordi den lige får den ekstra varme i ovnen. Og så bliver hele herligheden lige en tand mere luksus-lækker på grund af den smeltede mozzarellaost.

 

TIP: Prøv også min opskrift på autentisk spaghetti bolognese eller en lækker cremet fettuccine alfredo med kylling eller vegetarisk pasta med asparges og ærter

 

 

nem opskrift på Kødboller i tomatsauce

De bedste italienske kødboller

For at gøre de italienske kødboller ekstra saftige og lækre, tilføjer jeg en god mængde friskrevet parmesan til opskriften. Osten binder farsen sammen uden at de bliver for faste og tørre, og så tilføjer en masse “umami” velsmag.

Jeg smager desuden farsen til med et enkelt fed friskpresset hvidløg, salt og peber. Du kan også sagtens tilføje diverse krydderier, friske eller tørrede. Da tomatsaucen dog er fyldt med masser af smag, synes jeg ikke, det er nødvendigt.

Jeg bruger hakket oksekød til mine kødboller. Her kan du variere opskriften ved at bruge en blanding af svin og kalv eller kyllingekød. Du kan eksempelvis bruge farsen fra min opskrift på kyllingefrikadeller som alternativ.

 

TIP: Prøv også min opskrift på vegetar kødboller i tomatsauce eller pasta med ratatouille eller pasta med rød pesto og chorizo

 

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

For en vaskeægte “Lady og vagabonden” udgave af denne opskrift, skal du bruge spaghetti i stedet for pastaskruer til opskriften. Det kan du sagtens, og fremgangsmåden er fuldstændig den samme.

Ligesom du snildt kan bruge spaghetti til din opskrift på kødboller i tomatsauce, kan du også vælge andre typer pasta. Fettuccine, penne, farfalle – det hele går an. Du kan også bruge alternative typer pasta af fx linser eller bælgfrugter, hvis du vil lave en glutenfri og lidt mere protein- og fiberholdig udgave af opskriften.

 

Hvis du prøver opskriften på kødboller i tomatsauce, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

opskrifter på pasta

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser det lækkert ud. Lige en ret for min familie. Tak for den opskrift og for at den er så nem at lave

  2. Jeg lavede opskriften i går og det var virkelig lækkert. Min kæreste gav også retten 10/10 point. Jeg tænker også, at retten sagtens kan fungere som gæstemad med god rødvin til.

Skriv en kommentar