ANNONCE

Krigsfisk

Krigsfisk er en fantastisk vegansk opskrift til julefrokosten. Retten minder utrolig meget om en klassisk fiskefilet både i smag og udseende. Men fileten laves i her af pastinak fremfor fisk og er altså helt plantebaseret.

De sprøde panerede krigsfisk er nemme at lave, og du kan både tilberede dem i ovnen, på panden eller i friture. De bliver dejlig sprøde uanset, omend ekstra gyldne og flotte, hvis de friteres eller steges i en generøs mængde olie.

Krigsfisk

Krigsfisk

 

Bedøm denne ret

Pålæg til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 0,5 kg pastinakker (alternativt persillerod)
  • 1 spsk. olivenolie

PANERING

  • 2 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 0,5 tsk. gurkemeje
  • 0,5 knsp. hvidløgspulver
  • 0,5 knsp. røget paprika
  • 1 tsk. flagesalt
  • 200 g panko eller rasp

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub eller skræl pastinakkerne. Skær dem i skiver på cirka 0,5 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt.

Bag pastinakskiverne i 10 minutter, til de bliver møre.

PANERING

Imens pastinakskiverne er i ovnen, skal du lave din kikærtedej til paneringen:

Pisk kikærtemel og vand sammen i en skål. Tilsæt gurkemeje, hvidløgspulver, røget paprika og flagesalt, og pisk, til du får en glat dej. Lad den stå i 10 minutter, så den tykner let.

Kom panko eller rasp i en dyb tallerken.

Vend først de bagte pastinakskiver i kikærtedejen og dernæst i panko eller rasp på begge sider. Læg de panerede pastinakskiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i cirka 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Servér gerne dine krigsfisk med rugbrød og remoulade.

Find flere opskrifter i samme kategori

krigsfisk eller vegansk fredsfisk

 

Krigsfisk eller vegansk fredsfisk

Krigsfisk er en opskrift fra tiden omkring Anden Verdenskrig. Her var det var for farligt at sejle ud på havet og fiske, og derfor fandt man på at udskifte fileter af fisk med skiver af pastinakrødder. Det både smager og syner nemlig ret meget som en klassisk fiskefilet, selvom krigsfisken ikke har set skyggen af havet.

 

TIP: Server gerne dine krigsfisk med rugbrød og remoulade

 

I dag er krigsfisk blevet et hit blandt veganere, der gerne vil have plantebaserede alternativet på bordet. Jeg har set retten få navnet “fredsfisk” flere steder, og det synes jeg, er passende navneskift. Pastinakfileterne er nemlig en grøn og bæredygtigt spise, der uden tvivl vil vække fred fremfor omkring spisebordet. Jeg er endda sikker på, at selv de mest inkarnerede kødspisere vil kunne forsone sig over de sprøde fileter.

 

TIP: Find mere inspiration til smørrebrød i dette blogpost

 

pastinak

paneret pastinak eller persillerod

 

Paneret pastinak eller persillerod

De sprøde krigsfisk er gode som et grønt supplement til de kødtunge smørrebrød eller som et velkendt alternativ, hvis du vil overraske med en udelukkende vegansk julefrokost.

Jeg bruger oftest pastinak til opskriften, men persillerod kan snildt bruges som alternativ. De to rodfrugter minder meget om hinanden i både smag og udseende.

 

TIP: Prøv også pastinak i lækre quinoabøffer eller som sprøde pastinakfritter til laks.

 

 

fredsfisk

 

Vores Jord – din køkkenhave

Opskriften på krigsfisk er udviklet til Vores jord – din køkkenhave. Et paraplybrand skabt til producenter af danskproduceret frugt og grønt, som dagligt leverer friske produkter til detailhandlen i hele landet. På deres hjemmeside finder du et inspirationsunivers med smagfulde retter med danske råvarer, og jeg er stolt af at bidrage til den fine opskriftssamling.

Til denne opskrift på Krigsfisk har jeg brugt danske, økologiske pastinakker fra DanRoots. Det er en af Danmarks største producenter af rodfrugter, som man finder beliggende tæt ved Tange Sø, i naturskønne omgivelser. DanRoots hjerte banker for miljøet, og det familiedrevne gartneri har i tre generationer dyrket gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødbeder.

 

TIP: Find flere opskrifter og inspiration fra Vores jord – din køkkenhave og deres danske producenter på deres hjemmeside og instagramprofil.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar