Krydret blomkål med mellemøstlig tzatziki

Krydret blomkål er det lækreste vegetariske måltid. Blomkålsbidderne er sprøde og krydrede, og de smager så herligt, at jeg tør garantere, at ingen vil savne kødet.

Jeg serverer krydret blomkål med, hvad jeg kalder “powerris”, en blanding af fuldkornsris og linser, og mellemøstlig tzatziki med tahin og spidskommen. Tilsammen udgør det et fantastisk mættende, velsmagende og nærende måltid.

krydrede blomkål

Krydret blomkål med powerris og mellemøstlig tzatziki

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 35 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Krydret blomkål

  • 1 stort blomkål
  • 3 spsk. majsmel
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 0,5 tsk. røget paprika
  • 0,5 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. græsk yoghurt
  • 3 spsk. vand

Mellemeøstlig tzatziki

  • 3 dl græsk yoghurt
  • ½ dl tahin
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld mynteblade

Powerris

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 dl delikatesselinser
  • 5 dl vand
  • salt

Fremgangsmåde

Powerris

Kog fuldkornsris i letsaltet vand under låg i 20 minutter. Tilsæt linser, og lad dem koge med i yderligere 20 minutter. Tag låget af, og lad det sidste vand fordampe, inden du tager gryden af varmen.

Tandori-blomkål

Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og del den i buketter. Bland majsmel og krydderier i en stor skål. Tilsæt olie, yoghurt og vand, og bland det sammen til en klistret dej. Vend blomkålsbuketterne rundt i dejen, så massen fordeler sig på blomkålene (det er hurtigst at bruge hænderne). Fordel derefter buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil buketterne er sprøde og gyldne.

Tahin-tzatziki

Bland yoghurt, tahin, citronsaft, salt og peber i en skål. Riv agurken på den grove side af et rivejern, og rør i yoghurtdressingen. Pres hvidløg, hak mynteblade groft, og rør i tzatzikien.

Find flere opskrifter i samme kategori

krydrede blomkål med tzatziki

Bagt krydret blomkål

Bagt krydret blomkål beviser, hvor fantastisk man kan få grøntsager til at smage. Det her er alt andet end kogt, kedelig blomkål, som mange nok har fået serveret som børn. Det er sprøde, krydrede blomkålsbidder, der giver selv de lækreste chicken wings kamp til stregen.

Powerris

Til de lækre bidder af bagt blomkål, serverer jeg en blanding af ris og liner. Herhjemme kalder vi det “powerris” – en blanding med mere mæthed, næring og “power” end almindelige ris.

Powerris laver jeg ved at koge en blanding af linser og ris, for at få et mættende og velsmagende mix, der er perfekt som en god og lidt mere proteinrig base til grønne retter. Du kan let tilsætte andre rester af linser og korn til dine powerris, hvis du trænger til at få tømt ud i køkkenskabene – andre favoritter hos mig er den smukke blanding af sorte ris og belugalinser eller brune ris godt med boghvedekerner.

 

TIP: Prøv også min opskrift på blomkåls couscous

 

mellemøstlig tzatziki

Mellemøstlig tzatziki

Jeg elsker en god, klassisk græsk tzatziki. Til denne opskrift på krydret blomkål, giver jeg dog tzatzikien et mellemøstligt twist. Jeg tilføjer tahin og spidskommen, ligesom i en klassisk hummus, og tilføjet hakket mynte. Det giver en fantastisk lækker dip, der nærmest er som en blanding af tzatziki og hummus.

 


 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Kan man bruge en anden type mel? Fx kikærtemel? 🙂 Mega læks opskrift! Jeg glæder
    mig til at lave det!

Skriv en kommentar