Kylling i karry

Kylling i karry er et sandt hverdagshit, der bringer glæde hos både store og små. Den cremede, (mere eller mindre) krydrede sauce og saftige kyllingestykker både smager og mætter så dejligt.

Jeg serverer retten med fuldkornsris og topper den lidt a la en klassisk ristaffel: Med æble, rosiner, persille og måske lidt hakkede peanuts. Find flere tips og anbefalinger til opskriften under opskriften.

kylling i karry

Kylling i karry

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk. smør
  • 1 løg
  • 1 lille æble
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommel ingefær
  • 1-2 spsk. karry
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ l kyllingeboullion
  • 1 dl sødmælk*
  • 1 dl piskefløde*
  • * mælk og fløde kan erstattes af 1 dåse kokosmælk

TILBEHØR

  • 4 d ris, fx fuldkorns basmatiris
  • 1 æble
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

TILBEHØR

Kog ris efter pakkens anvisning.

KYLLING I KARRY

Skær kyllingekød i grove tern.

Pil og hak løget fint. Skyl æblet, fjern kernehuset, og riv det groft. Riv ingefær og hvidløg fint.

Smelt smør i en stor gryden. Steg først karrypulveret et par minutter – det giver en god smag, når karry ristes lidt. Tilsæt dernæst løg, æble, hvidløg og ingefær, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde.

Tilsæt kyllingetern til gryden. Vend rundt og brun dem på alle sider. Tilsæt mel, og vend rundt, så det fordeler sig i gryden. Hæld dernæst bouillon, mælk og fløde i gryden.

Lad saucen koge op, og lad den simre i 10 minutter, inden retten smages til. Imens retten koger kan du forberede dine toppings: Æbleskiver, rosiner, persille, peanuts, eller hvad du har lyst til.

Servér med ris og toppings.

Find flere opskrifter i samme kategori

kylling i cremet karrysauce

 

Kylling i karry opskrift

Min opskrift på kylling i karry er lavet ud fra min bedste opskrift på boller i karry. Her er kødbollerne blot udskiftet med kyllingebrystfilet, hvilket gør retten endnu hurtigere. Du skal ikke først røre fars og koge boller – her skal kyllingekødet blot skæres i tern og brunes direkte i gryden.

Opskriften på kylling i karry udskiller sig desuden lidt fra den danske klassiker, da jeg tilsætter ingefær og hvidløg til karrysaucen. Det giver en mere krydret, eksotisk smag, men retten bliver stadig ikke stærk, så den kan sagtens serveres for børn.

 

TIP: Prøv også mine andre opskrifter på mormor-mad såsom mørbradgryde, den gode broccolitærte, hjemmelavede tarteletter og svensk pølseret.

 

kylling i karrysauce

 

Ingredienser til kylling i karry

Du kan nemt skrue på ingredienserne til retten, så den kommer til at passe perfekt til din smag.

Kylling

Til opskriften bruger jeg økologiske kyllingebryst. Du kan dog nemt lave andre versioner af retten ved at bruge andre typer kød. Prøv eksempelvis at lave retten med kalkun, torsk eller rejer. Eller lav en vegetarisk version med tofu og/eller kikærter.

Karry

Karrysaucen kan laves både helt mild eller mere stærk, alt efter hvilken karry, du bruger. Jeg foretrækker en mediumstærk karry, men prøv dig frem og find din favorit. Der kan være stor forskel på smagen. Du kan også justere op og ned på mængden, alt efter hvor kraftig en karrysmag, du ønsker.

Æble

Jeg holder personligt meget af at tilsætte revet æble til min karrysauce. Det giver en sød-syrlig smag, som virkelig passer perfekt til den krydrede, cremede sauce. Æble kan sagtens undlades, men prøv det endelig, hvis du endnu ikke har givet det et forsøg.

Fløde eller kokosmælk

Jeg laver typisk karrysaucen med en blanding af mælk og fløde. Du kan dog vælge at bruge kokosmælk i stedet. Brug her 1 dåse kokosmælk i stedet for mælk og fløde i opskriften.

 

TIP: Prøv også min opskrift på kyllingegryde med hvidvinssauce eller fyldt kylling med mozzarella og rød pesto

 

kylling i karry sauce

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar