Kylling saltimbocca

Saltimbocca alla romana er en klassisk italiensk ret fra Rom. Traditionelt laves den med kalvekød, prosciutto og salvie, der serveres med en smagfuld hvidvinssauce.

Her har jeg lavet en lidt mere hverdagsvenlig version med kyllingebryst, som man jo kan finde i alle supermarkeder. Kyllingekødet passer perfekt sammen med skinke og salvie, så det er lige før, jeg vil sige, at jeg foretrækker denne variant.

Ønsker du at lave en helt traditionel Saltimbocca kan du snildt erstatte kylling med kalveschnitzler.

Kylling saltimbocca

Kylling saltimbocca

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

Kylling saltimbocca

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 dl hvedemel
  • 4 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl marsala vin
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Bank kyllingebrystfileterne ud, så de er cirka 1 cm tykke. Dette kan du gøre ved at komme dem i en pose eller ved at lægge et stykke film over og dernæst banke dem ud med en kagerulle eller en kødøkse.

Læg to stykke parmaskinke på hvert kyllingefilet, og placér et salvieblad over. Fæstn salviebladet til kødet med en tandstik.

Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.

Smelt 2 spsk. af smørret og olivenolien i en pande. Steg først kødet på siden med parmaskinke og salvie, til skinken er sprød.

Vend dernæst kyllingebrystfileterne, og steg dem cirka 5 minutter på den anden side, til kødet er næsten gennemstegt. Hæld hvidvin og marsala på panden, og lad det simre i 5 minutter.

Tag kødet af panden, og tilsæt yderligere 2 spsk. smør. Kog væsken ind til en sauce. Drys et par hakkede salvieblade i, og smag til med salt og peber.

Servér kylling saltimbocca og sauce med lunt brød og en grøn salat.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kylling saltimbocca

Saltimbocca med kylling

Kylling saltimbocca smager af den dejligste gæstemad, men retten tager vitterligt ikke meget mere end 20 minutter at bikse sammen.

Saltimbocca er en af Simons livretter, og det var ham, der præsenterede mig for retten for en del år siden. Det er dog først for nyligt, at jeg prøvede at lave den selv, og det gik op for mig, præcis hvor nemt det er. Siden da har vi spist saltimbocca ret så ofte, når vi har haft lyst til noget ekstra lækkert men ikke orket at bruge timer i køkkenet.

 

TIP: Prøv også en autentisk italiensk opskrift på spaghetti bolognese eller en cremet fettuccine alfredo med kylling

 

Tilbehør til kylling saltimbocca

Jeg serverer typisk en helt simpel, italiensk inspireret salat til retten. Det kunne være rucola og fintsnittet fennikel, vendt i vinaigrette og drysset med kapers og parmesanflager.

Derudover synes jeg, det er lækrest at servere retten med godt brød. Det skal ligesom til, så man har noget til at få det sidste af den fantastisk sauce op fra tallerkenen 😉

 

saltimbocca med Kylling

 

Saltimbocca sauce med marsala

I hvidvinssaucen simrer smør og hvidvin sammen med marsala, til det får en blank konsistens, nærmest som en glace.

Marsala er en vin fra Sicilien. Den drikkes egentlig lokalt som en almindelig vin, men den minder nu mere om en portvin, synes jeg. Sødere og kraftig, med en alkoholprocent på næsten 20%.

Vinen kan godt erstattes med almindelig hvidvin, når du laver kylling saltimbocca. Jeg vil dog virkelig anbefale dig at få fingrene i den, for den giver saucen en helt fantastisk smag. Marsala kan købes i de fleste større supermarkeder, og er ikke så dyr.

 

TIP: Prøv også min opskrift på klassisk cæsar salat med kylling

 

Flere opskrifter inspireret af det italienske køkken

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar