Kyllingefrikadeller

De her kyllingefrikadeller er simpelthen så stjerne gode! De er saftige og sprøde med masser af god smag.

Hemmeligheden bag de gode kyllingedeller er at tilsætte revet parmesan. Det er ikke en absolut nødvendighed, og frikadellerne bliver også gode uden – de smager bare dén tand bedre med lidt friskrevet parmesanost i farsen.

Derudover kan jeg også anbefale, at man tilsætter revne grøntsager til frikadellerne, for at snige mere grønt indenbords. Jeg laver ofte frikadellerne med revet gulerod, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager.

Kyllingefrikadeller med gulerødder

Kyllingefrikadeller

 

Bedøm denne ret

Frikadeller til 4 personer
forberedelse 5 min + 30 min på køl / tilberedning 10 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 25 g parmesan
  • 1 æg
  • 2 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

Fremgangsmåde

Kom hakket kyllingekød i en skål. Pil og pres hvidløg. Riv gulerod og parmesanost fint. Tilsæt det til skålen sammen med æg, havregryn, salt og peber. Rør det hele sammen til en jævn fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Form frikadeller af kyllingefarsen. De kan være store eller små, alt efter hvad du foretrækker. Steg dem i smør og/eller olie på alle sider, til de er gyldne og gennemstegte.

Find flere opskrifter i samme kategori

kyllingefrikadeller

 

Opskrift på kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller er en fremragende opskrift at have på repertoiret. De er lidt af et hverdagshit, der kan hives frem igen og igen og varieres i det uendelige.

Prøv eksempelvis dellerne til aftensmad med sprøde fritter (prøv fx min opskrift på græskarfritter), hjemmelavet aïoli og en grøn salat. Eller brug farsen til at lave bøffer til en burger eller til at lave kødboller til opskriften på kødboller i tomatsauce.

Kyllingefrikadellerne er også en god tilføjelse til madpakken, for de smager dejligt kolde. På rugbrød eller i en sandwich eller bare som en “hånddelle”. Du kan også stege små mini frikadeller og sætte dem på spyd med grøntsager såsom cherrytomater. Det ser festligt ud i madpakken og er nemt at spise på farten.

 

TIP: Prøv også grøntagsfrikadeller såsom squashfrikadeller, rødbedebøfferfalafel og risottodeller

 

kyllingefrikadeller i ovn

 

Kyllingefrikadeller med grøntsager

Jeg kan varmt anbefale, at du tilsætter lidt grønt til dine kyllingedeller. Hvis du gerne vil snige flere grøntsager indenbords (både hos dig selv, men måske særligt også hos børnene i familie) er det et sikkert hit. Det er muligt at “skjule” grøntsagerne i dellerne, eksempelvis ved at bruge fintrevet gulerod eller squash, som ingen opdager. Men du kan også tilføje grøntsager, der giver både farve og smag til de saftige frikadeller.

 

Gode idéer til grøntsager, du kan tilsætte til dine kyllingefrikadeller er: 

  • Squash (klem væsken fra) 
  • Fintrevet rødbede (giver fine lyserøde frikadeller!)
  • Finthakket spinat
  • Finthakket rød peberfrugt
  • Revet selleri eller knoldselleri
  • Stegte hakkede svampe
  • Soltørrede tomater

 

Kyllingefrikadeller i ovn eller på pande

Jeg foretrækker at tilberede mine kyllingefrikadeller på en pande, da det giver en god stegeflade. På den måde bliver dellerne ekstra sprøde i overfladen, uden at de bliver tørre indeni. Det er dog også muligt at tilberede kyllingedellerne i ovn. Her skal du blot placere dellerne på en bageplade med bagepapir og bare dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 7-12 minutter alt efter deres størrelse. De vil ikke blive sprøde udenpå men de vil blive dejligt saftige og virkelig lækre!

 

TIP: Prøv også min opskrift på fyldt kylling med mozzarella og rød pesto

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar