ANNONCE

Kyllingegryde med fennikel og grønkål

Denne lækre kyllingegryde kombinerer mørt kyllingekød, masser af grøntsager og en fantastisk hvidvins-flødesauce. Det er en skøn ret til de koldere måneder, for den både luner, smager og mætter så dejligt.

Kyllingegryden smager som simremad, men faktisk behøver gryden den ikke stå mere end 30 minutter på blusset. Har du tid til at lade retten simre i en times tid, bliver den kun bedre, men det er ikke et must.

Kyllingegryde

Kyllingegryde med fennikel og grønkål

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 20 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 1 hel kylling, parteret
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør
  • 1 låg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld krydderurter, fx salvie og rosmarin
  • 500 g champignoner
  • 2 fennikel
  • 0,5 l hvidvin
  • 0,5 l kyllingeboullion
  • 2 dl fløde
  • 5 store grønkålsstilke

Fremgangsmåde

Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.

Pil løg, og skær det i tynde både. Pil hvidløg, og hak det fint. Hak krydderurterne fint.

Tag kyllingestykkerne op af gryden. Tilsæt løg, hvidløg, krydderurter, og svits det, til løgene er klare.

Ren champignon og fennikel, og skær det i skiver. Tilføj det til gryden, og lad det svitse med, indtil svampene tager farve.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og boullion over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20-60 minutter. Fisk kyllingestykkerne op af gryden, og læg dem til side i en skål.

Tilsæt fløde, og lad saucen simre i 5-10 minutter, indtil den tykner.

Skyl grønkål, og pluk bladene af stilkene. Tilsæt grønkålsbladene til gryden, og vend rundt. Kom dernæst kyllingen tilbage i gryden. Varm det hele godt igennem. Smag saucen til med salt og peber, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til Kyllingegryde

 

Opskrift på kyllingegryde med fennikel og grønkål

Denne opskrift på kyllingegryde kan laves med lige de grøntsager, der er i sæson. Her bruger jeg fennikel, grønkål og svampe, der er i sæson netop nu. Det er en både velsmagende og nærende trio, der kan findes fra danske producenter i efteråret.

Grønkål og fennikel har jeg fundet fra det danske gartneri Månsson, der er en del af paraplybrandet Vores jord – din køkkenhave. Det er et af Danmarks mest innovative gartnerier, der blandt andet har etableret landets første økologiske biogasanlæg, der bl.a. giver bæredygtig varme til husstande og god gødning til grøntsagerne.

 

TIP: Prøv også min opskrift på kylling saltimbocca eller fettuchine alfredo med kylling

 

Kyllingegryde med fennikel og grønkål

 

Tilbehør til kyllingegryde

Som tilbehør til den gode kyllingegryde kan jeg anbefale både kartofler, ris, pasta og brød. Retten kan altså snildt serveres til lige det, du er i humør til. Alt fra en fyldig rodfrugtmos eller kogte kartofler til frisk pasta eller lunt brød. Det er særligt den gode sauce, der gør retten så fantastisk, så alt, der kan bruges til at skovle den op med, er at foretrække 😉

 

TIP: Prøv også min opskrift på enebærgryde med bagt kartoffelmos eller mørbradgryde med bacon, fløde og champignon eller en klassisk koteletter i fad med lidt ekstra grønt

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mmm hvor ser det godt ud. Den ret skal prøves. Vi har netop lige lavet din kylling med perlespelt og svampe. Den smagte fantastisk 🙂

Skriv en kommentar