Kyllingesatay

Kyllingesatay er en af mine yndlingsopskrifter fra det asiatiske køkken.

Den lækre marinade lavet på blandt andet kokosmælk, ingefær, hvidløg og karry giver masser af smag. Samtidig bliver kød utrolig saftigt – særligt hvis det får lov til at marinere natten over i køleskabet.

Kyllingesatay spyd smager særligt skønt på grillen, men de kan også snildt tilberedes i ovnen.

Kyllingesatay

 

Bedøm denne ret

Kyllingespyd til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 10 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingekød

SATAYMARINADE

  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. kokosmælk
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. karry

Fremgangsmåde

MARINADE

Riv ingefær og hvidløg, og rør det sammen med de resterende ingredienser til en marinade.

Skær kyllingekødet i stimler, og vend det i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 30 minutter – dog helt natten over.

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 250°. Sæt det marinerede kyllingekødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.

Du kan også vælge at stege spydene på grillen.

Find flere opskrifter i samme kategori

kyllingesatay

kyllinge satay spyd

Opskrift på spyd med kyllingesatay

Kyllingesatay er uden en af mine yndlings måder at få kylling på. Det har været en hofret i min familie de sidste mange år, og spydene bringer stadig lykke hos alle, særligt når de serveres fra grillen og får selskab af en frisk salat såsom denne mangosalat med chili og en cremet peanutbutter dip.

Satayspyd var en af mine absolutte livretter som barn. Selvom jeg kommer fra en pæredansk familie, handlede en af de mest brugte kogebøger hos mine forældre handlede om det thailandske køkken. Den mest plettede side i bogen opskriften på satay, og jeg ønskede næsten altid at få retten serveret på min fødselsdag.

 

PRØV OGSÅ: Min fantastisk lækre opskrift på asiatiske kyllingelår

 

Sataymarinade

Sataymarinade bruges oftest til kyllinge, men du kan snildt bruge både fisk, svin eller oksekød i stedet. Prøv eksempelvis min gode opskrift på lakse satay spyd.

Uanset hvilken variant, du vælger, må du dog huske at servere spyddene med peanutbutterdip – den er virkelig obligatorisk!

kyllingesatay spyd med peanutbutterdip

Kyllingesatay med peanutbuttersauce

Jeg serverer altid kyllingesatay med en peanutbuttersauce. Det er en cremet, fyldig og let spicy sauce, der laves af blandt andet kokosmælk, rød karrypasta og peanutbutter. Saucen er super nem at røre sammen og den smager også skønt som en dip til grøntsagsstænger. Find min opskrift på peanutbuttersauce her.

 

Opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad

Jeg elsker, hvordan det asiatiske kylling er sprængfyldt med farve og smag. Lækre krydderier og masser af frugt og grønt. Prøv eksemepelvis nogle af mine favoritopskrifter inspireret af det asiatiske køkken her:

Kyllingespyd med kokos-quinoa

Sushi-skål med laks og grønne ris

Green curry med kylling

Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip

Panang curry med kyllingekødboller

 

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Jeg har i flere af dine lækre opskrifter, både asiatisk kylling Og kyllinge satay erstattet kyllingekød med kaninkød, for at finde lidt flere varierede opskrifter med kaninkød, og det kan varmt anbefales, kaninkødet smager fantastisk, med de ingredienser fra de to opskrifter😄👍
    Ps ! tak for nogle lækre og lette opskrifter som giver mig lyst til, at lave mad👍👍😄
    Hilsen Carsten

Skriv en kommentar