Lakselasagne med ricotta & spinat

Lakselasagnen, I får opskriften på her, er sådan cirka verdens bedste, og jeg er evigt populær, når den er på menuen.

Heldigvis er der ikke så lang vej til rosen, for lasagnen er super nem at få smidt i ovnen.

Hemmeligheden er at erstatte bechamelsauce med ricotta, der bliver til en cremet mild sauce smagt, tilsat spinat og ristet squash samt citronskal for et friskt pift. Så lækkert!

Lakselasagne

Lakselasagne med ricotta & spinat

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • 250 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 dl piskefløde
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pakke lasagneplader*
  • 600 g fersk laks
  • 2 friske mozzarellakugler (ca. 250 g i alt)

Til servering

  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen. Tilsæt ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.

 

Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.

 

Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér sammen med lakselasagnen.

 

*TIP* Hvis du spiser glutenfrit, vil jeg anbefale dig at prøve lasagneplanderne fra Urtekram. De er øko og både opfører sig og smager som helt klassisk pasta.

Find flere opskrifter i samme kategori

Lakselasagne med spinat

Lakselasagne er en fantastisk version af den klassiske italienske opskrift. Her undlader jeg tomatsaucen med hakket oksekød, og i stedet laves lasagnen med stykker af laks.

Nogle udgaver af lakselasagne laves med tomater, men jeg foretrækker klart denne version. Her tilberedes lasagnen med en creme af ricotta, spinat og squash, der giver et utrolig lækkert resultatet.

 

TIP: Prøv også min opskrift på den bedste spaghetti bolognese

 

Ricotta i lasagne

For at spare lidt tid i køkkenet, erstatter jeg den klassiske bechamel eller mornay sauce med ricotta. De klassiske saucer laves af mælk, der jævnes og koges op, inden de smages til med ost og/eller krydderier såsom muskatnød.

Hovedingrediensen i denne sauce er ricotta frem for mælk. Med ricotta kan saucen nemlig nemt røres sammen og bruges kold, så slipper man for at piske over blusset. Og så giver det bare en virkelig dejlig smag til lasagnen!

Ricotta er en italiensk frisk ost, der har en mild og cremet smag. Når den smages til med fløde, citronsaft og -skal, får man den perfekte balance mellem friskhed og fedme. Ricottasaucen er altså et fremragende alternativ til den klassiske mælkesauce. Den giver en god, cremet konsistens og en dejlig mild smag af ost.

 

lasagne opskrifter

Flere opskrifter på lasagne

Den italienske klassiker med bolognesesauce, mornay eller bechamel, ost og lasagneplader, går man aldrig galt i byen med. Lasagne er altid et hit! Jeg holder dog også af at lave nye varianter af lasagne såsom denne lækre lakselasagne med ricotta. Andre skønne varianter er vegetarlasagne, hvor hakket kød erstattes med linser, quinoa eller en anden grøn proteinkilde.

Hvis du har lyst til flere alternativer til klassikeren med kødsauce, vil jeg anbefale dig at give dig i kast med disse opskrifter:


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Jeg har tænkt mig at lave denne lasagne i aften, men jeg kan ikke helt lure, hvor stort et fad, man skal bruge…? 🙂
    Kh Marie

    1. Hej du 🙂 Det betyder ikke så meget – mindre fad, tykkere lasagne 🙂 Men jeg vil nok sige ca 30×40 cm.

  2. Kan den laves vegetarisk ? Jeg er ikke så meget til laks, men er virkelig fristet af opskriften … smager det hele af laks ?

    1. Hej Carina
      Jeg vil anbefale dig at finde en opskrift på vegetar-lasagne, i stedet, hvis du ikke synes om laks 🙂

  3. Hej Emma,
    Sikke en dejlig opskirft! Vi søger på nye spændende retter hvor vi kan erstatte oksekøden! Så lakselasagnen ville være perfekt!
    Kan vi undlade piskefløden, da jeg vil have den bliver endnu lettere at spise. Eller hvad kan man bruge ellers? ☺️

    Tak! 🙂

Skriv en kommentar