Lammekrone med urter og pistacie

Lammekrone er både dekorativt og enormt lækkert at servere. Kødet bliver mørt og saftigt, og kræver ikke særlig lang tilberedningstid for at få et godt resultat.

Jeg laver en velsmagende urte-crust med pistacienødder til lammekronen. Det giver en virkelig dejlig smag, lidt knas og passer perfekt til lammekødet.

Lammekronen serverer jeg med bagte gulerødder og en simpel cremefraichedressing. Det kan varmt anbefales, men du kan også snildt servere helt klassiske kartofler dertil

lammekrone

Lammekrone med urter og pistacie

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g lammekrone
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g pistacienødder
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg
  • skal af 0,5 citron

Bagte gulerødder

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 håndfuld friske krydderurter til servering.

Creme fraiche dressing

  • 2 dl cremefraiche
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Placér lammekronen i et ovnfast fad, og smør det ind i olivenolie. Krydr godt med salt og peber.

Hak pistacienødder, rosmarin og persille fint, og bland det i en skål. Tilsæt fintrevet citronskal og hvidløg, og bland det godt sammen.

Drys det grønne drys fast på lammekøllen. Sæt dernæst fadet i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil lammekødet har en kernetemperatur på 60 grader.

Lad lammekronen hvile i et kvarter, inden den skæres ud.

Bagte gulerødder

Skrub eller skræl gulerødderne. Del dem i halve eller kvarte på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend gulerødderne, drys med salt, og bag dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er flot gyldne. Anret de bagte gulerødder på et fad og pynt med krydderurter.

cremefraichedressing

Smag cremefraiche til med salt og peber. Dryp lidt af dressingen over de bagte gulerødder, og servér resten til måltidet som dyppelse.

Find flere opskrifter i samme kategori

Lammekrone med pistacie crust

Opskrift på lammekrone

Denne opskrift på lammekrone er en af mine yndlingsmåder at servere lammekød. Det bliver så mørt og saftigt. Og den sprøde crust af urter og pistacie både pynter og smager fantastisk.

Lammekrone er den dekorative servering, hvor lammekoteletter sidder samlet på ribbenene. Det ser smukt ud at servere, og så er det nemmere at lave rosa, saftigt kød end med enkelte koteletter.

 

TIP: Prøv også min opskrift på lammeculotte eller lammeskank eller lammekølle

 

Lam med pistacie crust

 

Lam med pistacie crust

Du kan sagtens tilberede lammekronen med bare salt og peber alene. Men jeg er helt tosset med at lave en “crust” af pistacienødder og urter. Det fine grønne drys er både smukt og smager friskt, krydret og aromatisk på samme tid. Og så bliver det sprødt og lækkert, og det ekstra knas gør sig så godt til retten.

Du kan både bruge neutrale eller ristede og saltede pistacienødder til opskriften, Hvis du bruger saltede, skal du blot skære ned på mængden af salt på lammekødet.

 

TIP: Prøv også min opskrift på græske lammekoteletter eller lam tikka masala 

 

Lammekrone til påske

Jeg serverede denne lammekrone som men del af en herlig påskemiddag. Her skal der jo traditionelt lam på bordet, og dette er et fremragende bud. Det er klassisk men alligevel nytænkende og vil med sikkerhed bruge glæde omkring bordet.

Den smukke “krone” blev serveret med bagte gulerødder og en helt simpel cremefraichedressing. Det giver et måltid, der har tydelige forårsfornemmelser, hvilket er lige, hvad man har lyst til på denne tid af året.

 

TIP: Prøv også lammekebabspyd eller mellemøstlig mousakka med lam

 

lammekrone med bagte gulerødder

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar