Linsecurry med kokosmælk

Denne linsecurry med kokosmælk er den dejligste aftensmad både til hverdag og fest. Den smager krydret, cremet og mætter godt. Og så er den utrolig nem at lave – gerne som en stor portion, enten til fryseren eller mange gæster.

Retten bliver ekstra festlig, hvis du serverer den med masser af toppings og tilbehør. Jeg elsker at spise de smukke sorte ris og naanbrød dertil, men helt almindelige hvide ris skal man heller ikke kimse af.

 

 

linsecurry med kokosmælk

Linsecurry med kokosmælk

 

Bedøm denne ret

Curry til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 minutter / i alt 30 min

Ingredienser

  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 spsk. smør eller kokosolie
  • 2 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser kokosmælk
  • 4 dl røde linser
  • 250 g helbladet frossen spinat
  • Saften af 1–1½ lime
  • Salt & friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 200 g ris, gerne sorte
  • Skyr eller græsk yoghurt
  • Papadums eller naanbrød
  • Limebåde
  • Ristede kokosflager
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde

Tjek først kogetiden på dine ris. Hvis du laver sorte ris til retten, skal du sætte dem over først, da de skal koge længere tid end almindelige hvide ris.

Hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Opvarm smør eller kokosolie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær.

Tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og salt til gryden, og lad det stege med et par minutter. Hæld nu hakkede tomater og kokosmælk over, og tilsæt de røde linser.

Bring gryden i kog, og rør ofte, da linserne nemt falder til bunden og brænder på. Lad det koge i cirka 20 minutter, imens du klargør toppings, ris og/eller brød.

Når linserne er møre, men ikke helt udkogte, tilsættes den frosne spinat. Varm det hele godt igennem, og smag til med lime, salt og peber. Server med ris, skyr, brød og limebåde, og drys med ristede kokosflager og frisk koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

Linsecurry med kokosmælk

 

Linsecurry med kokosmælk a la solgule kokoslinser

Min opskrift på linsecurry med kokosmælk stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Her har jeg kaldt den “solgule kokoslinser”, hvilket måske ikke er helt så nemt at huske, men det beskriver retten så fint. Den er gul som solen på grund af indholdet af gurkemeje, og har en dejlig cremet smag fra kokosmælken.

Retten blev en af de mest populære fra kogebogen, og jeg laver den også ofte selv. Den minder meget om en klassisk dhal, men er mere cremet, da den koges på kokosmælk. Det gør den lige en tand mere lækker, hvis du spørger mig, og gør også, at den mætter bedre.

 

TIP: Prøv også min opskrift på indisk curry med kylling og spinat eller indisk kitchari

 

Sund og billig linsecurry

Linsecurry med kokosmælk er formidabel hverdagsmad. Den solgule linseret er både hurtig og billig at bikse sammen, og du vil blive overrasket over, hvor dejligt en portion mætter. Sundhedsværdien er også helt i top, da linserne er kogt med kokosmælk samt skønne krydderier såsom gurkemeje og ingefær og tilføjet spinat.

Retten er tilmed helt vegansk, hvis blot du serverer den med veganske toppings. Her kan jeg anbefale soja- eller kokosyoghurt.

 

TIP: Server denne denne lækre grønne salat med granatæble og avocado dertil

 

 

Toppings og tilbehør til linsecurry

Retten kan serveres som den er, men jeg holder af at spise den med sorte ris og indiske papadums, der er helt tynde og sprøde brød af linse- eller rismel. De kan købes tørrede i større eller etniske supermarkeder, og de skal blot friteres inden servering. Et alternativ er naanbrød eller andre fladbrød, men du kan også nøjes med at servere ris dertil.

De smukke sorte ris er ekstra nærende og har en smag, der klæder curryen rigtig godt. Men vi serverer også ofte helt almindelige ris dertil. Brune ris, hvis vi har tid til at vente på, de koger, og ellers almindelige basmatiris.

Jeg kan også varmt anbefale dig at komme toppings over inden servering. Lidt syrlig, kølende yoghurt, sprøde kokosflager (eller ristede nødder) og friske krydderurter går fantastisk dertil. Andre gode bud er en indisk raita og syltede rødløg

 

TIP: Prøv også min opskrift på sort dhal med belugalinser.

 

Shop the post

- reklamelinks

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Karoline 🙂 Det vil helt sikker også smage skønt, men resultatet bliver et andet, da de ikke koger så meget ud.

  1. Hej Emma 🌼
    Jeg elskerelskerELSKER dine solgule linser! Jeg har tænkt mig at servere retten for mine veninder. Har du nogen ide om, hvilken slags vin, der ville passe godt til linserne? Rødt eller hvidt?
    Jeg kan ikke selv lide vin, og er helt lost 😂

Skriv en kommentar