Brød

Der er ikke meget, der slår duften af nybagt brød! Når et lækkert hjemmebagt brød bliver taget ud af ovnen, spreder duften sig hurtigt. Jeg elsker at eksperimentere, når jeg udvikler nye brødopskrifter. Derfor bruger jeg mange forskellige meltyper. Jeg er vild med at bage med ølandshvede, men nogle gange foretrækker jeg også et glutenfrit alternativ.

Her på siden har jeg samlet mine bedste opskrifter på verdens bedste brød! Der er opskrifter på alt fra koldhævet, glutenfri, langtidshævet og brød med surdej. Jeg håber, at opskrifterne vil inspirere dig!

Koldhævet brød

Ofte lader jeg min brøddej hæve i køleskabet natten over, hvilket giver et lækkert koldhævet brød. Når brødet har langtidshævet på denne måde, får det dejlige lufthuller og bliver utrolig smagfuldt. Når man bager koldhævet, kan man reducere mængden af gær, da den lange hævetid gør, at dejen har god tid til at udvikle sig.

Brød uden gær

Brødet er altid utroligt lækkert, når det lige er taget ud af ovnen, men for mig skal et hjemmebagt brød også holde sig frisk i mange dage. Dette kan man blandt andet opnå ved at bage med surdej, hvor man kan bage helt uden at tilsætte gær.

Brød med surdej

Jeg vil varmt anbefale dig at læse mit blogindlæg om surdej. Her finder du alt, du skal vide for at lave din egen surdej. Den kan bruges til at lave saftigt, luftigt og sprødt surdejsbrød. Det fantastiske ved surdej er, at man kan bage helt uden gær. Det kan virke som et uoverskueligt projekt at give sig i kast med en surdej. Derfor guider jeg dig i opskriften gennem alle steps, så du selv kan ende med en fantastisk surdej.

Du kan anvende surdejen i mange forskellige opskrifter. Jeg vil anbefale dig min opskrift på surdejsbrød og verdens bedste rugbrød.

Glutenfri brød

Man kan bage glutenfri med mange forskellige meltyper. Jeg bruger ofte boghedemel, rismel, havremel eller quinoamel.

Prøv min opskrift på glutenfri boghvedebrød. Her bruger jeg rosiner og chiafrø, som tilfører ekstra sødme og saftighed til brødet. Jeg tilsætter også lækre krydderier som kanel, ingefær og kardemomme. Dette giver brødet en lækker krydret smag. Brødet smager helt perfekt nybagt med smør.