Forretter

Inden en festlig middag er en lille forret et must. Til at vække appetitten og starte middagen på en delikat måde med lidt ekstra forkælelse. Forretter skal smage og syne fantastiske, og så skal de helst ikke mætte alt for meget, så der også er plads i maven til både hovedret og dessert.

Mine bedste opskrifter på skønne forretter

Jeg har på denne side samlet alle mine opskrifter på smukke og lækre forretter. Der er opskrifter på alt fra fisk, laks og rejer til lækker bruschetta og salater. Jeg håber, du vil blive inspireret – hvad end det er til en festlig aften som nytår eller bare en hverdagsaften, hvor der skal sniges lidt ekstra luksus ind.

Jeg ønsker dig god fornøjelse med opskrifterne – god appetit!

Ideer til opskrifter på forretter med fisk og skaldyr

Hvis du leder efter en nem forret med laks, kan jeg varmt anbefale min opskrift på lakseroulade med spinat. Denne forret er utrolig dekorativ og imponerer altid, når jeg serverer den for gæster. Lakserouladen er tilmed virkelig nem at lave og består af en bund af hakket spinat, som fyldes med flødeostcreme og røget laks. Prøv også min opskrift på laksemousse, som kan bruges på utrolig mange måder. Jeg serverer den blandt andet på rugbrødschips eller i sprøde filodejsskåle.

En anden lækker forret er min opskrift på kammuslinger med ristet gulerod. Kammuslinger er virkelige lækre og kombinationen med gulerod er helt perfekt. I retten rister jeg gulerødderne i ovnen og laver også en lækker cremet gulerodspuré. Denne ret er perfekt til nytår, da den er nem at lave og tilmed smager fantastisk. Måske du vil prøve den til dette års nytårsmenu?

Jeg er også vild med stenbidderrogn, som jeg synes gør sig utrolig godt på blinis med stenbidderrogn og cremefraiche. Jeg laver mine blinis på boghvedemel, da dette giver dem en dejlig nøddeagtig smag. Jeg anretter hver blinis med cremefraiche, stenbidderrogn, rødløg og skovsyre. De bliver virkelige fine og kan nemt hapses med fingrene som en lækker aperitif.

Nemme forretter

Når jeg får gæster og gerne vil servere en dejlig forret, fortrækker jeg, at dele af retten kan tilberedes, inden gæsterne banker på døren. På den måde kan man være lidt mere nærværende og ikke bruge al tiden i køkkenet.

Gode nemme forretter er eksempelvis min opskrift på vitello tonnato, hvor både kalvekød og tunsauce kan tilberedes dagen før. Og du kan også prøve min grønnere udgave af den italienske klassiker med rødbede.

Andre bud på nemme forretter er disse skønne rugbrødschips med laksemousse. Her kan du tilberede chips og mousse i forvejen, og så blot samle dem inden servering.