Hverdagsmad

I hverdagen skal aftensmaden ofte serveres hurtig. Jeg går dog sjældent på kompromis med den gode og spændende smag –  nem og hurtig hverdagsmad skal stadig være en fryd for smagsløgene.

På denne side finder du mine bedste opskrifter på nem, sund, billig og lækker hverdagsmad. Alle retterne kan tilberedes hurtigt, så aftensmaden kan komme på bordet, uden man skal tilbringe timevis i køkkenet. Opskrifterne er velegnede til både den studerende og børnefamilien – jeg garanterer, at alle vil gå mætte og glade fra bords.

Jeg håber, at opskrifterne vil inspirere dig i hverdagen!

Billig, sund og nem hverdagsmad

Mine bedste tips til billig, sund og nem hverdagsmad er at bruge grøntsager, som er i sæson. Herved har de mest mulig smag og kræver derfor ikke ret meget tilberedning for at blive lækre smagfulde. Dette er også en nem måde at få billig hverdagsmad, da grøntsager i sæson oftest koster meget mindre.

Når jeg vælger kød til mine hverdagsretter, bruger jeg ofte udskæringer, som ikke kræver lang tilberedningstid. Det kan fx være et kyllingebryst eller en svinemørbrad. Jeg bruger også ofte hakket oksekød eller svinekød, da dette ikke skal tilberedes ret lang tid. På denne måde kan der hurtigt komme mad på bordet. Hvis man skal købe ordentligt og økologisk kød, kan det være svært at finde det til en billig pris. Mit bedste råd er, at købe godt kød, men skære ned på mængden. Kvalitet frem for kvantitet!

Opskrift på smagfuld mørbradgryde

Hvis du ønsker retter på billig og nem hverdagsmad, kan jeg anbefale min opskrift på mørbradgryde. Denne opskrift er en gammel klassiker, som er virkelig hurtig at lave, da den passer sig selv på komfuret. Jeg tilfører lidt ekstra grønstager til min mørbradgryde, da den herved bliver mere sund og smagfuld.

Opskrift på lækre quesadillas

Hvis du er til opskrifter fra det mexicanske køkken, kan jeg varm anbefale min opskrift på quesadillas. Sprøde, fyldte pandekager, der kan bikses sammen i en flyvende fart. De kan laves med kylling, som jeg gør i opskriften, men du kan også lave en vegetarisk udgave med bønner og ost. Under alle omstændigheder er det sund og lækker hverdagsmad!

Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller

Hverdagsmad, der hitter hos både store og små, er min opskrift på fiskefrikadeller. De smager utrolig lækkert! Det er en sund og nem måde at få lidt ekstra fisk i hverdagen. Som tilbehør til mine fiskefrikadeller serverer jeg kogte kartofler og min hjemmelavede remoulade. Jeg serverer også ofte en gulerodssalat som tilbehør.

Opskrift på nemme rødbedebøffer

En vegetar favorit er min opskrift på rødbedebøffer. Disse er en sund og nem måde at få masser af grøntsager i hverdagen. De smager virkelig lækkert og bliver dejligt sprøde, når de bages. Et godt tip er at lave lidt ekstra, da de også smager virkelig godt dagen efter i madpakken.