Madbrød

Et lækkert madbrød er for mig saftigt og fuld af smag. Madbrød må gerne være nemme at lave, så man hurtigt kan få mad på bordet uden at stå timevis i køkkenet.

På denne side finder du mine bedste opskrifter på nemme og lækre madbrød

Ofte serverer jeg madbrødet til lette retter som salater eller supper. Det kan være lækre naanbrød eller foccacia brød, der er nogle af mine favoritter. Og så er jeg også vild med at lave fladbrød til orientalske retter, hvor brødet kan dyppes i lækre krydrede saucer.

Jeg håber, at opskrifterne giver jer lyst til at gå i køkkenet – god fornøjelse!

Hvad er madbrød?

Madbrød er brød, som serveres til måltider. Det kan være alt fra italiensk focaccia eller lækre orientalske fladbrød. Man kan variere fyldet alt efter, hvad man lige har lyst til.

Koldhævet madbrød

Ofte laver jeg dejen om morgenen og lader den koldhæve i køleskabet i løbet af dagen. På denne måde kan jeg nemt bage det om aftenen og få lækkert koldhævet brød til aftensmad.

Madbrød i bradepande

Det er virkeligt hurtigt at lave madbrødet i en bradepande. Man kan bruge lige den dej, man har lyst til. Jeg bruger ofte en koldhævet dej, som nemt kan bages ved aftensmadstid. Her vipper jeg blot dejen ud i en smurt bradepande og tilfører lige det fyld, jeg har lyst til.

Foccacia madbrød

En af mine bedste opskrifter på madbrød er foccacia. Det fantastiske italienske fladbrød, der laves med olivenolie, er let fedtet, sprødt og luftigt på samme tid. Perfekt til alverdens retter – alt fra tapas til suppe og grillmad.

Hurtigt madbrød med fyld

Man kan lave madbrød med fyld, hvor man kan variere indholdet i det uendelige. Jeg elsker ingredienser som tomat og rosmarin, der giver en dejligt italiensk smag. Hvis man tilføjer oliven og feta får man et lækkert græsk brød, som smager fantastisk til f.eks. moussaka. Jeg er vild med at bruge krydderier som rosmarin, timian eller hvidløg. Man kan også drysse med salt, hvor jeg ofte bruger havsalt eller flagesalt.

Madbrød med rosmarin

Prøv min opskrift på pull apart brød. I denne opskrift laver jeg brødet som et hvidløgsbrød, hvor fyldet består af hvidløg, parmesan og persille. Man kan dog fylde brødet med lige hvad man har lyst til. Jeg er vild med at tilsætte rosmarin og salt, hvilket giver brødet et mere italiensk twist. Brødet skæres ud, så man kan rive små stykker af. Man kan bruge lige det brød, man har lyst til. Ofte anvender jeg et groft brød, men jeg er også vild med at bruge et koldhævet brød.

Madbrød uden gær

Hvis man ønsker et hurtigt fladbrød uden gær, kan man prøve min opskrift på quinoa fladbrød, som kun kræver ganske få ingredienser. Det er et nemt brød uden gær, som mætter virkelig dejligt og er tilmed glutenfrit. Jeg serverer det ofte i hverdagene til bagte grøntsager og en cremet dip.

Nemt og lækkert indisk madbrød

En anden favorit er min opskrift på naanbrød, som er virkelige nemme at tilberede. Disse er lækre til indisk mad, og jeg laver dem næsten hver gang, jeg laver dahl. Jeg bruger en blanding af kikærtemel og hvedemel i mine naanbrød. Hvis jeg ønsker dem mere grove, erstatter jeg en del af hvedemelet med fuldkorn, så brødet bliver mere groft.