Madpakke

Ofte ender man med at smøre den samme rugbrødsmad på madpakke hver dag. For mange kan det synes uoverskueligt i en travl hverdag at finde ideer og inspiration til en lækker mad, der er nem at have med på farten. Derfor har jeg på denne side samlet mine bedste opskrifter, som kan bruges til en lækker madpakke.

Mine bedste opskrifter til en lækker, sund og spændende madpakke

I mit opskriftsarkiv har jeg samlet skønne madpakkeopskrifter på alt fra rugbrødsmadder, pølsehorn eller lækre salater. De mange opskrifter kan bruges til både børn, den studerende eller voksne – under alle omstændigheder kan jeg garantere, at smagsløgene vil blive tilfredsstillet hos hele familien.

Opskrift på lækkert saftigt rugbrød

For mig er en rugbrødsmad på ingen måde kedelig, hvis man har et lækkert rugbrød og spændende pålæg. Prøv min opskrift på lækkert hjemmebagt rugbrød, der virkelig er det bedste rugbrød, jeg kender til. I denne opskrift guider jeg dig gennem hele processen med opstart af surdej, som skal bruges i rugbrødet. Det er meget nemmere end man tror at bage sit eget rugbrød, så jeg håber, at du har mod på at gå i gang med opskriften. Jeg lover, at du ikke vil blive skuffet!

Ideer til sund og lækker madpakke

Da jeg var studerende, lavede jeg ofte en sund frokostsalat til hele ugen. Fordelen ved denne opskrift er, at man kan forberede den om søndagen og derved have frokost til en hel uge. Det er perfekt i en travl hverdag, hvor man ikke vil bruge unødigt tid på madpakken. Alle ingredienserne til frokostsalaterne forberedes og puttes i hver sin boks, så de nemt kan blandes sammen inden man drøner ud af døren om morgenen.

I min barndom elskede jeg, når min mor bagte pølsehorn. Jeg har med alderen på ingen måde mistet begejstringen. Prøv min opskrift på pølsehorn, hvor jeg tilsætter fuldkornsmel til dejen,  hvilket er en nem måde at få lidt ekstra fibre på. Ofte laver en stor portion og fryser ned, så man har lækre pølsehorn til lang tid.

Jeg er også vild med at have saftige og bløde gulerodsbrud med på madpakken. De holder sig lækre og saftige i lang tid. Jeg spiser dem ofte bare, som de er, men en ekstra luksus er et godt lag smør. De indeholder solsikkekerner og fuldkornsmel, som tilfører fibre, hvorved de mætter længere og ligger rart i maven.