Pålæg

På denne side har jeg samlet alle mine opskrifter på lækkert hjemmelavet pålæg. Mange af opskrifterne kan bruges på både rugbrød eller i en sandwich – eller endda som dip til sprøde grøntsagsstænger. De fleste af opskrifterne er super simple at gå til, og så smager de langt bedre end de færdiglavede varianter, du finder i supermarkedets køledisk.

Min bedste opskrifter på både kødpålæg og vegansk pålæg  

I mit opskriftsarkiv finder du flere variationer af klassisk kødpålæg, men også en række veganske og vegetariske opskrifter. For mig er pålæg nemlig meget andet end hamburgerryg og roastbeef. Misforstå mig ikke, for jeg elsker klassisk de klassiske varianter som hønsesalat og karrysalat – allerhelst serveres på et godt hjemmebagt rugbrød. Men jeg nyder også at eksperimentere med opskrifter på vegansk og vegetarisk pålæg som en cremet, lækker hummus.

Jeg håber, at opskrifterne vil inspirere dig og give dig lyst til at gå i køkkenet! 

Klassiske pålægsopskrifter

Pålæg kan være så meget mere spændende, end det du ofte finder i supermarkedets køledisk. Når det laves fra bunden af gode råvarer, kan en god klassisk rugbrødsmad med pålæg være en sand luksusspise.

Hvis jeg har lidt kylling til overs fra aftensmaden, laver jeg ofte min hønsesalat. Denne smager perfekt på en skive nybagt rugbrød. Hønsesalaten er fremragende til jule- eller påskefrokoster, men jeg nyder også at servere den til hverdag. Jeg pynter ofte med friskt persille, som smager skønt til hønsesalaten.

En anden klassisk pålægsfavorit er roastbeef. Jeg laver ofte min egen roastbeef, som jeg skærer ud i tynde skiver og serverer det på et stykke godt rugbrød med hjemmelavet remoulade.

Ideer til vegetar eller vegansk pålæg

Hvis du er vegetar, så prøv min opskrift på hytteostsalat med avocado og æble. Den er utrolig mættende og kombinationen af cremet avocado og syrlig æble passer perfekt sammen. Den egner sig godt som pålæg på rugbrød eller i en sandwich. Derudover bruger jeg den også ofte som topping på en salat for at give ekstra fylde og mæthed.

Som et vegansk alternativ, kan jeg varmt anbefale min opskrift på hummus. Jeg bruger hummus til nærmest alt –  på brød, som dips til grøntsager eller som tilbehør til et mellemøstligt aftensmåltid. Ofte laver jeg en stor portion, så jeg har lækker hummus til mange dage.