Pizza

Jeg tror aldrig, jeg har mødt et menneske, som ikke var vild med hjemmelavet pizza. Med sprød bund, smeltet ost og smagfulde toppings.

Mine bedste opskrifter på hjemmelavet pizza

På denne side finder du mine bedste opskrifter på nem, lækker og hjemmelavet pizza. Der er mange forskellige opskrifter – alt fra glutenfri, vegetar eller helt klassiske pizzaopskrifter.

Fyldet på den sprøde bund kan varieres i det uendelige alt efter hvilket fyld, man topper med. Jeg laver ofte flere forskellige varianter, så man selv kan vælge sin favorit. En klassisk variant med tomatsauce og ost (også kaldet en “margarita”) går man aldrig galt i byen med, men du kan også prøve mine mere moderne opskrifter med sæsonens lækreste råvarer.

Jeg håber, du vil lade dig inspirere af mine opskrifter. Rigtig god fornøjelse i køkkenet!

Hvor stammer pizza fra?

Pizza stammer fra Italien og består traditionelt af en sprød bund med tomatsovs og diverse toppings. Du kan putte lige det fyld på din pizza, som du har lyst til. Mange er glade for klassikere som pepperoni eller serrano. Du kan også erstatte tomatsovsen med mascarpone eller cremefraiche, hvilket smager helt fantastisk på en pizza med kartoffel.

Hvilket tilbehør til pizza?

Ofte laver jeg  en let grøn salat eller en lækker tomatsalat som tilbehør. Jeg kan anbefale min opskrift på grøn salat med æble og parmesan, som er dejlig frisk og let i smagen.

Ideer til opskrifter på lækker pizzabund

En god pizza skal have en god og sprød bund. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og har mange opskrifter på alternative pizzabunde. Jeg bruger ofte polenta, aubergine eller blomkål som pizzabund, hvorved pizzabunden bliver glutenfri. Dette bliver mindst lige så godt som den almindelige pizzadej.  Jeg vil anbefale dig min opskrift på polentapizza med pepperoni, hvor pizzabunden er lavet af polenta. En anden anbefaling er min opskrift på glutenfri pizzabund. Denne pizzadej laver jeg på blandt andet boghvedemel og rismel. Jeg vil vove at påstå, at man ikke kan smage forskel på denne og en almindelig pizzabund med hvedemel.

Ideer til opskrifter på hjemmelavet pizza

Prøv min blomkålspizza med serrano og mozzarella. Her blender jeg blomkål i en foodprocessor, hvorefter jeg former det til en pizzabund, som bages i ovnen. Bunden er hurtig at lave og bliver virkelig sprød. Man tilsætter efterfølgende fyld, hvor jeg i denne opskrift bruger jeg serrano og mozzeralla, men man kan toppe den med lige hvad man har lyst til. Hvis jeg har lyst til en vegetar pizza, er jeg vild med at toppe pizzaen med pesto, kartoffel eller aubergine.

En anden vegetar favorit, er min opskrift på pizza spinat og artiskokker, hvor jeg bruger mascarpone på bunden i stedet for tomatsauce. Dette giver en let og cremet smag, som virkelig passer godt til spinaten og artiskokkerne. Til sidst topper jeg den med parmesan, som er en dejlig luksus på toppen af en pizza.