Salat & tilbehør

En lækker salat kan varieres i det uendelige og serveres som tilbehør, hovedret, til grill eller som frokost.

I mit opskriftsarkiv er der et hav af salatopskrifter bestående af salatblade, kål, nødder, kerner, frugt, bær og hjemmerørte dressinger. Det er altid nemt at få mere fylde i en mættende salat ved at tilføje ekstra drys, kød, fisk eller andre grøntsager. Det kan være lige akkurat det, som du lige har på lager i køkkenskabene eller køleskabet. Det er kun fantasien, der sætter grænser for en skøn og velsmagende salat.

Du kan sagtens forberede en frisk pastasalat eller kartoffelsalat dagen i forvejen, hvis du opbevarer ingredienserne hver for sig i køleskabet. På den måde er det hurtigt at blande sammen, når du ønsker en let frokost eller nem aftensmad dagen efter.

Herunder finder du alle mine bedste opskrifter på forskellige salater.

  • BBQ blomkål

  • Græsk quinoasalat med pitachips

  • Nudelsalat med tigerrejer paneret i kokosmel

  • Salat med krebsehaler og perlespelt

  • Salat med figner & burrata

  • Sommersalat med søde kartofler & jordbær

  • Quinoasalat med squash & feta (video)

  • Syltede rødløg

  • Salat med bagte gulerødder, feta & saltmandler

  • Couscoussalat med abrikoser og urter

  • Speltkernesalat med ristet blomkål

  • Helstegt græskar med pesto & mozzarella

  • Marokkansk gulerodssalat

  • Græskarmos med tahin

  • Quinoasalat med avocado og figner

  • Quinoasalat til 3 dage

  • Fire fantastiske salatskåle

  • Salat med boghvedekerner, melon og asparges

  • Salat med aubergine & tahindressing

  • Butterbeans med pesto og asparges

  • Sød kartoffel-fritter med feta-dip

  • Quinoasalat med ristet blomkål

  • Bagte gulerødder med dukkah & mynte-yoghurtdressing

  • Linsesalat med figner og aubergine

  • Fyldte grillede porrer

  • Salat med grillet squash og fersken

  • Sort bønnemos

  • Efterårssalat med græskar & figner

  • Kikærtesalat

  • Salat med grillet squash og fersken