Madpandekager med surdej

Disse madpandekager med surdej er ikke bare enormt lækre. De er også drøn smarte til at undgå madspild.

Når man passer, fodrer og bager med sin surdej, ender man ofte med surdejsrester. I stedet for at smide dem i skraldespanden, kan de bruges til eksempelvis at lave disse skønne madpandekager.

Madpandekagerne får en god syrlig surdejssmag, og så mætter de dejligt. Fyld dem med lige, hvad du har lyst til. Her fyldte vi dem med en rest laks fra aftenen forinden.

surdejspandekager

Madpandekager med surdej

 

Bedøm denne ret

madpandekager til 2 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 2 spsk. surdej
  • 2 æg
  • salt
  • smør og/eller olie til stegning

Fremgangsmåde

Pisk surdej, æg og salt sammen til en jævn konsistens. Opvarm smør og/eller olie på en pande, og steg madpandekagerne, til de er let gyldne på begge sider.

Spis madpandekagerne straks, eller lad dem køle af og opbevar dem i køleskab eller fryser.

Find flere opskrifter i samme kategori

madpandekager med surdej

surdejswraps

Nemme madpandekager med surdej

De gode madpandekager med surdej er et kæmpe hit hjemme os. De smager simpelthen så herligt med en let syrlig surdejssmag. Og såkan røres sammen i et snuptag af kun 3 ingredienser: surdej, æg og salt. Der er altså både enormt nemme men også sunde og mættende. Med protein fra æggene og gode mælkesyrebaktierer fra surdejen.

Du skal bruge 1 spsk. surdej til 1 æg, og derfor er opskriften nem at gange op. Justér mængden efter, hvor meget surdej, du har til over, og hvor stor en portion, du vil lave.

Hvis du har en større mængde surdej, du vil bruge op, kan jeg anbefale at lave en større portion af de lækre og nemme surdejspandekager. De smager nemlig også dejligt kolde og er et hit på madpakken!

Madpandekagerne kan altså både spises lune, men du kan også opbevare dem i køleskabet i op til fire dage eller gemme dem i fryseren.

Fyld til madpandekager

Som fyld i dine madpandekager med surdej, vil jeg først og fremmest anbefale dig at kigge i dit køleskab. Du kan fylde dem med alverdens grøntsager og rester, alt efter hvad du har på lager.

Jeg fylder dem ofte med en god og cremet hummus og grøntsager. Og hvis du har en pose grønne ærter vil jeg også anbefale denne ærtehummus, der bare er enormt lækker.

Madpandekagerne ville være fantastiske som wraps til sprøde falafler sammen med tahindressing. Men de smager også skønt fyldt med alt fra en indisk curry til en klassisk hønsesalat.

 

pandekager med surdej

 

Opskrift med rester af surdej

Madpandekager med surdej er en fantastisk opskrift til at undgå madspild. Herhjemme bruger vi dem ofte til at få tømt ud i køleskabet med rester af grønt og aftensmaden dagen forinden.

Sådan bruger du overskydende surdej

Hver gang jeg fodrer min surdej eller bager surdejsbrød og surdejsboller, står jeg tilbage med en lille rest, der tages fra. I det lange løb kan det dog blive en stor mængde god og aktiv surdej, der ryger direkte i skraldespanden.

I stedet for at kassere den overskydende surdej, er jeg begyndt at gemme mine surdejsrester i en bøtte i køleskabet. Så kan jeg bruge resterne i disse gode surdejspandekager eller sprøde knækbrød med surdej. Eller også bruger jeg det i andet bagværk for at give en god smag.

Når surdejen står på køl og ikke er aktiv, kan du ikke give hæveevne. Men den giver en skøn letsyrlig smag, saftig konsistens og bidrager med mere næring fra de gode mælkesyrebakterier.

Selvom jeg bager med gær, tilføjer jeg altså ofte en skefuld surdej. Det smager eksempelvis skønt i gulerodsbrødnaanbrød eller pølsehorn. Surdejsrester kan også bruges i søde opskrifter som kanelsnurrer. Og det smager eksempelvis også herligt med en skefuld surdej i kageopskrifter som en intens chokoladekage, en brownie eller gulerodskage.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg har lige nu min surdej på køl. Skal min surdej fodres inden brug til denne opskrift eller kan jeg nuppe dejen direkte fra køleskabet?

    1. Her skal surdejen ikke hæve, så du kan sagtens bare hapse den direkte fra køleskabet 🙂
      KH E

Skriv en kommentar