Makroner

Disse makroner med marcipan er knasende sprøde og helt skylette i konsistens. Jeg laver dem med marcipan, hvilket både gør fremgangsmåden nemmere og resultatet lækrere.

Hjemmelavede makroner er nemme at lave, så snart man lige har knækket koden. Det tog mig en håndfuld forsøg med forskellige opskrifter, men denne opskrift virker bare hver gang. Og med den kan du fremtrylle de skønneste makroner på blot 30 minutter.

makroner

Makroner

 

Bedøm denne ret

30 stk. makroner
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

Pisk eller ælt marcipan og sukker sammen, så det blandet. Tilsæt dernæst æggehvid, og pisk, til du får en jævn, klistret masse. Tilsæt til sidst hvedemel, og rør det i massen, så den samler sig en smule.

Kom makronmassen i en sprøjtepose, og klip et hul på ca 2 cm.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og tryk cirka 30 små “dutter” ud på bagepladen. Mængden skal ikke være mere end 1,5 tsk. makronmasse.

Sæt bagepladen i ovnen i 12-15 minuttere, til makronerne er hævet op og er let gyldne. Lad dem køle af på bagepladen, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

 

makroner

Makron opskrift

Makroner er en skøn lille hapser, der både kan nydes som en småkage eller som knas i forskellige desserter. Mange kender dem nok bedst fra gammeldages æblekage med flødeskum og æblemos. En skøn, skøn kombination, som vel nok er lidt gammeldages men stadig holder hele vejen.

Jeg holder også af at bruge makroner til Sarah Bernhardt kager i chokoladeherligt selskab. Og så hitter de også stort i en dejlig “parfait”. En servering med frisk frugt og flødeskum/is/yoghur eller en anden creme anrettet i lag. Her kan de udgøre et vidunderligt knasende lag, der fuldender desserten, når de knuses.

Makroner smager også skønt, når man tilsætter dem til is eller endda smuldret over en chokoladekage, inden den kommer i ovnen. Det giver en skøn konsistens og knasende overflade.

 

TIP: Prøv også min opskrift på biscotti med mandler og chokolade

 

makroner

 

Makroner med marcipan

Jeg laver min opskrift med marcipan. Mange opskrifter bruger mandelmel eller hakkede nødder. Det kræver, at man har en foodprocessor eller minihakker, der kan kværne nødderne fint. Og det slipper man for med denne opskrift. Her laver jeg makronmassen af revet marcipan, der blandet med sukker og æggehvider. Jeg tilsætter også en smule hvedemel, der sikrer, at massen bliver mere “stabil” og hæver flot op til makroner, uden at de falder sammen.

TIP: Prøv også marcipan i min rabarbercrumble

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar