Mandelsmør

Hjemmelavet nøddesmør

Jeg er stor forbruger af mandelsmør! Og jeg vil til en hver tid vælge det over peanutbutter, hvis jeg kun måtte vælge én af mine nødde-favoritter. Det skal jeg heldigvis ikke, men det siger lidt om, hvor lækkert smørret er – for jeg holder nemlig også ret så meget af en skefuld peanutbutter. Jeg bruger smørret i bagværk, som dip til frugt, smører det på brød, bruger det som topping på grød, vafler eller pandekager, eller hapser en skefuld, når uret viser snack-o-clock.

Hjemmelavet mandelsmør

 

Bedøm denne ret

1 glas

Ingredienser

  • mandler (så mange du orker)
  • salt
  • evt. kanel, vanilje eller andre krydderier

Fremgangsmåde

Rist mandlerne gyldne på en tør pande eller i ovnen. Jeg plejer at fordele mandlerne på en bageplade og give dem ca. 7 minutter ved 200 grader.
Kom mandlerne i foodprocessoren sammen med salt og eventuelle krydderier. Lad maskinen køre indtil mandlerne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende. Du skal lade foodprocessoren køre rimelig længe, så skrab siderne ned fra tid til anden og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder til at kæmpe for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke mandlerne, jo mere flydende bliver mandelsmørret.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem opskrift på mandelsmør

I dag skal det nemlig handle om mandelsmør. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke har delt denne opskrift med jer tidligere. Jeg var ellers overbevist om, at jeg tidligere havde delt min opdagelse om, hvordan man på ingen tid og nærmest magiskvis kan forvandle mandler til flydende, cremet smør.


Den eneste rimelig grund til, at I endnu ikke har forsøgt jer med opskriften endnu, må være, at I endnu ikke ejer en foodprocessor (kan man leve uden?!). Men nu har jeg lige givet jer verdens bedste grund til at få fingrene i min yndlings køkkenmaskine (den kan jo alt!?). Det er nemlig ikke muligt at lave nøddesmør i en almindelig blender.

Flere opskrifter med nødder:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg lavede mandelsmør i går efter din opskrift, mums! Min elskede Bamix blev godt nok ret varm, men den klarede det med lidt pauser 😉
    Tak for en god blog 🙂

Skriv en kommentar