Nem opskrift på marokkansk gulerodssalat
I denne opskrift på marokkansk gulerodssalat får man smag fra både spidskommen, mynte, sesamfrø, olivenolie og citronsaft – virkelig simpelt, men så utrolig godt.
Har du en foodprocessor (det bør du!), tager marokkansk gulerodssalat kun et øjeblik at lave. Derfor er den gået hen og blevet lidt af et hverdagshit hjemme hos os. Her spiser vi den gerne serveret med hummus, fladbrød og falafler. Præcis som da vi for første gang fik serveret den, da Simon og jeg var i Budapest.
Med foodprocessoren kan du nemt skære gulerødderne i tynde skiver. Derefter giver man dem et lynhurtigt opkog, så de bliver dejligt delikate, og derefter skal de svitses på en pande med krydderier og sesamfrø.
TIP: server salaten med lækre harissa-marinerede kyllingelår
Inspiration til nye opskrifter
Min marokkanske salat er inspireret af en rejse til Budapest, hvor menuen stod på marokkansk næsten dagligt. Da jeg kom hjem, måtte jeg straks prøve at genskabe den lækre salat. Heldigvis viste den sig at være utrolig nem at fremtrylle, og siden har den været en af mine nye favoritter.
TIP: Prøv også denne lækre opskrift på salat med kikærter, gulerødder og feta