Mexi bowl med pulled beef

Mexi bowl med pulled beef er det lækreste mexicanske festmåltid! Som den mest luksus-lækre udgave af en mexicansk salaltskål.

I skålene fylder jeg mørt, smagfuldt og saftigt pulled beef, der laves lynhurtigt, da jeg bruger den møre udskæring mørbrad. Basen er ris vend i avocado, og derudover tilføjer jeg sorte bønner og frisk salat

Denne mexi-bowl er fremragende gæstemad – og hvis du vil køre det mexicanske tema helt ud, kan du jo servere margarita eller mojito til 😉

Mexi bowl med pulled beef

Mexi bowl med pulled beef

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 45 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 45 min

Ingredienser

QUICK PULLED BEEF

  • 600 g oksemørbrad
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 6 dl oksebouillon
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. æblecidereddike

AVOCADO-RIS

  • 3 dl brune ris
  • 2 modne avocadoer
  • 1 stort bundt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 icebergsalat
  • cremefraiche 18 %
  • frisk koriander
  • 1 limefrugt

Fremgangsmåde

QUICK PULLED BEEF

Puds oksemørbraden fri for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i din gryde. Gnub kødet grundigt med røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, salt og peber. Brun mørbraden i smør i gryden. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Lad kødet simre i gryden i 1 time under låg.

AVOCADO-RIS

Kog ris efter anvisningen på pakken. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos finthakket koriander og presset hvidløg sammen med avocadokødet. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber.

PULLED BEEF, FORTSAT

Læg mørbraden på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen i gryden til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og læg kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter.

FYLD

Skyl og afdryp sorte bønner i en sigte. Snit iceberg i tynde strimler. Fyld portionsskåle med avocado-ris, pulled beef, sorte bønner og iceberg, og top med cremefraiche, koriander og limefrugt skåret i både.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mexi bowl med pulled beef af mørbrad

 

Opskrift på mexi bowl med pulled beef

Dennne mexi bowl med pulled beef er fremragende gæstemad. Den er et hit hos både salatelskere og kødspisere. Hvis du vil køre det mexicanske tema helt ud, kan du jo servere margarita eller mojito til 😉

Ingredienser til mexi bowl

Mexi bowl med pulled beef er sammensat de lækreste komponenter, der smager helt fantastisk sammen:

  • Pulled beef: Lavet af oksemørbrad, så det kan laves på kort tid. Saftigt og velsmagende med mexicanske krydderier!
  • Grønne ris: Risene vendes i en mos af avocado, der giver dem en skøn smag og festlig farve.
  • Sorte bønner: De mexicanske bønner tilføjer yderligere mæthed og fylde tik salatskålen.
  • Frisk salat: Masser af frisk salat er dejligt i den ellers meget fyldige mexi bowl.
  • Cremefraiche: Jeg topper med cremefraiche, der giver et syrligt modspil.
  • Koriander: Top gerne med koriander, hvis du ligesom jeg er fan af krydderurten, der jo virkelig skiller vandene.

 

mexicansk salatskål

 

Hurtig pulled beef

Med oksemørbrad tager det ingen tid at lave pulled beef. Indrømmet: Det er ikke den billigste udskæring, men hvis man ikke har tid til at vente time efter time på at kødet bliver mørt, er det et fremragende (og virkelig, virkelig luksus-lækkert!) alternativ til oksebov.

Mørbraden er fyldt med saft og kraft. Kødet vendes i mexicanske krydderier og simrer i en hjemmelavet BBQ-sauce. Sådan får man en udgive af pulled beef, der ikke bare er hurtig at bikse sammen, men også smager vidunderligt. Smagen er next level, og kan slet ikke sammenlignes med, hvad man får serveret på mexicanske takeaway-steder.

Grønne ris med avocado

De grønne ris får deres farve fra avocado og koriander. Det virker måske lidt skørt at vende ris i avocadomos, men stol på mig: Det smager fantastisk, ser dekorativt ud, og risene bevarer stadig deres konsistens uden at blive forklistrede.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar