ANNONCE

Mexicansk lasagne

Denne opskrift på mexicansk lasagne kombinerer to livretter: Chili con carne og lasagne! Her lægges den krydrede chili i lag med tortillapandekager, cremefraiche og cheddar, så man får en lasagne, der er lige dele mexicansk og italiensk!

Jeg tør godt garantere, at hele familien vil elske den mexicanske lasagne. Det er rigtig comfort food, som vi glæde alle omkring bordet.

 

TIP: Hvis den skal serveres for børn, kan du skrue lidt ned for mængden af chili eller undlade det helt.

mexicansk lasagne

 

Bedøm denne ret

forberedelse 20 min / tilberedning 40 min / i alt 60 min

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille frisk rød chili (kan undlades eller erstattes af 0,5 tsk. chiliflager)
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk. paprika, gerne røget
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl oksebouillon
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dåse sorte bønner
  • 40 g mørk chokolade
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 pakke tortillapandekager
  • 250 ml cremefraiche
  • 150 g cheddar
  • 1 håndfuld frisk koriander til pynt

Fremgangsmåde

Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Rens chilien for kerner, og hak den meget fint.

Steg løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød og krydderierne: paprika, spidskommen, koriander, kanel, salt og peber. Vend rundt, og lad det stege, til kødet er brunet.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Lad dernæst gryden simre i mindst 20 minutter under låg.

Tilsæt skyllede sorte bønner, majs og chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter. Smag retten til med balsamico, salt og peber.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og læg en tortillapandekage i bunden. Dæk pandekagen med kødsauce, drys med revet cheddar, og læg en tortillapandekage ovenpå. Smør med cremefraiche, og fordel dernæst kødsauce og revet ost over. Gentag, til du har brugt alle pandekager. Top den sidste pandekage med et cremefraiche og revet cheddar.

Sæt din mexicanske lasagne i ovnen i 20 minutter, til låget er flot gyldent. Pynt med frisk koriander, og servér med frisk salat.

Find flere opskrifter i samme kategori

mexi krydret lasagne

 

Opskrift på mexicansk lasagne

Denne opskrift på mexicansk lasagne er lidt af en geni-streg. Både lasagne og chili con carne er fantastiske retter i sig selv, men når de kombineres, opstår der altå ren køkken magi! En krydret lasagne, sprængfyldt med velsmag fra den fyldige kødsauce. Mellem lagene af tortillapandekager tilføjes smeltet cheddar og let syrlig cremefraiche, som giver en fantastisk smagsharmoni.

 

TIP: Prøv også at lave en vegetarisk mexicansk lasagne med chili sin carne.

 

tortilla lasagne

Mexi lasagne med tortillapandekager

Du kan snildt lave opskriften med klassiske lasagneplader, men jeg kan varmt anbefale dig at bruge tortillapandekager. Deres smag passer perfekt til retten, og så skal de ikke tilberedes, hvilket gør tiden i ovnen kortere. Derudover synes jeg også, det ser flot ud at lave den mexicanske lasagne i en springform, så den får et andet udtryk end en klassisk lasagne.

 

TIP: Prøv også at bruge tortillapandekager til tortillas med bagte grøntsager, quesadillas med kylling eller tortilla pizzas.

 

 

Mexicansk lasagne med økologisk oksekød

Til min mexicanske lasagne handlede jeg i Lidl. Jeg ved nemlig, at de har økologisk hakket oksekød til en fornuftig pris og alt andet, jeg skulle bruge til opskriften. Langt størstedelen kan jeg finde økologisk, og så er deres udvalg af grøntsager altid inspirerende.

Som oftest planlægger jeg kun selve retten og ikke det grønne tilbehør. Så kan jeg nemlig se, hvad Lidl har på hylderne af sæsonens bedste frugt og grønt og bruge de friske råvarer til at sammensætte en dejlig salat.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar