Mexicanske fyldte søde kartofler

Disse lækre mexicanske fyldte søde kartofler er nem og sund comfort food. De ovnbagte søde kartofler fyldes med creme fraiche, salsa og rucola. Til sidst toppes de med sprøde, ristede kikærter, der er vendt i krydderier og smeltet cheddar.

Søde kartoflerne kan serveres som en hovedret eller som tilbehør til en mexicansk inspireret menu.

Mexicanske fyldte søde kartofler med kikærter

Mexicanske fyldte søde kartofler

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 1 time / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

Mexicanske fyldte søde kartofler

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 glas salsa
  • 150 g cremefraiche 18%

Sprøde kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. salt
  • 100 g cheddar

Til servering

  • 50 g rucola

Fremgangsmåde

Søde kartofler

Tænd ovnen på 200°. Skrub de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 1 time, indtil de er helt møre.

Sprøde kikærter

Skyl kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar-osten, og fordel den over kikærterne. Bag dem i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.

Til servering

Skyl og tør rucola. Skær et snit i de bagte kartofler, og skub dem åbne, så der er plads til fyldet. Fordel 1-2 spsk. salsa i hver, top med rucola, 1 spsk. cremefraiche og de sprøde kikærter. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

mexcanske bagte kartofler

Vegetariske mexicanske fyldte søde kartofler

Mexicanske fyldte søde kartofler laves ved at bage hele søde kartofler i ovnen, ligesom man ville lave en klassisk bagt kartoffel. Smagen er dog noget anderledes, for søde kartoflerne bliver dejlig søde i smagen og konsistensen helt mør og saftig.

 

TIP: Prøv også min opskrift på fyldte søde kartofler med kyllingesalat med pesto.

 

Jeg holder af at bruge de mexicanske fyldte søde kartofler til en nem vegetarisk aftensmad, hvor de fyldes med alverdens grønne toppings. Denne opskrift er en mexicansk variant, hvor kartoflerne fyldes med salsa, cremefraiche og lidt salat. Derudover toppes de med sprøde kikærter med smeltet ost. SÅ lækkert og helt utrolig nemt.

fyldte søde kartofler med kikærter

Sprøde kikærter til mexicanske fyldte søde kartofler

Kikærterne krydres med en mexicansk krydderiblanding og olivenolie, inden de bages sprøde i ovnen. Til sidst vendes revet cheddar over kikærterne. Det smelter i ovnen og bliver let sprødt, så de sprøde kikærter hænger sammen. Det smager lidt hen ad en sundere version af nachos 😉

 

TIP: Prøv også min opskrift på vegetar tortillas med bagte grøntsager

 

Købt eller hjemmelavet salsa

De bagte søde kartofler fyldes blandt andet med salsa, og her kan du vælge en købt eller hjemmelavet variant. Jeg bruger ærligt oftest en købt variant, for det er bare nemmere. Men om sommeren, når tomaterne er solmodne og smager bedst, er det skønt at lave en hjemmelavet salsa. Jeg kan anbefale dig at prøve min opskrift på Pico de gallo, der er en frisk salsa.

Flere opskrifter på mexicansk inspireret mad

Jeg er vild med mexicansk inspireret mad – både til hverdag og fest. Prøv nogle af mine favoritopskrifter fra bloggen her:

Shop the post

- reklamelinks

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det er virkelig forståeligt hvorfor du har lyst til at skamrose dig selv for denne madplan – For den er da bare for lækker! Det er alle sammen retter lige efter mit hoved, og ikke mindst noget jeg også vil kunne få min kæreste til at spise! 😉 Jeg lavede faktisk mexi-fyldte søde kartofler i sidste uge, dog bare med sorte bønner. Det smagte OK, men jeg tror jeg vil prøve med kikærter næste gang! Jeg tror det der primært ødelagde dem, var den friske koriander. Føj, det kan jeg altså ikke lide, på trods af at jeg er vild med den pulveriserede udgave fra Urtekram, sært ikke? 🙂

    1. Haha, TAK søde Sabrina 🙂 Du må prøve denne opskriften. Den er SÅ god og utrolig let at lave.
      Det er lidt sjovt med koriander – nogle elsker det (fx jeg – kan ikke få nok), men andre ikke kan fordrage det 😉

  2. Du er altså så dygtig Emma! Det skal du sgu vide. Store dele af min mad bliver lavet ud fra dine opskrifter, så tak for evig inspiration. Jeg er helt vild med dine Feminaopskrifter, fordi de altid er så simple og lige til.
    God torsdag til dig 🙂

    1. Hej Cathrine 🙂 TAK! Hvor er du bare sød, altså 🙂 Jeg elsker at høre, når folk laver mine opskrifter – det er seriøst den bedste del af mit arbejde 😉

  3. Jeg blev så begejstret, at jeg bare måtte prøve den her opskrift som alternativ til den halvkedelige rugbrødsmad, jeg ellers havde planer om at tygge mig igennem her til aften. Og hold da op, jeg blev ikke skuffet – MUMS, hvor smager det genialt godt! 😀 Alle smagene er dejlige og passer vidunderligt sammen. Jeg havde mest lyst til almindelige bagekartofler, så det brugte jeg i stedet for de søde kartofler, og det blev også virkelig godt 🙂
    Du kan bare det der!
    Et lidt andet madrelateret spørgsmål – jeg er på jagt efter en foodprocessor, og jeg har jo bemærket, at du er temmelig glad for din; er der et bestemt mærke, du kan anbefale? 🙂

    1. haha, hvor er det herligt at høre! 🙂 Det lyder så godt, også med en almindelig bagekartoffel.
      Jeg har en foodprocesser fra Braun, som jeg er glad for 🙂

  4. Hej Emma – lækker madplan !!!
    Jeg he desværre oplevet at der er en del fejl på feminist hjemmeside, blandt andet i denne uge, hvor man kommer ind på pasta-opskriften hvis man trykker
    På den opskrift med laks – så tirsdagens lakse/rugbrøds opskrift kan man ikke finde. Øv øv.
    God aften – 🙂

  5. Ej hvor pudsigt! Jeg læser dit indlæg her en time efter min kæreste og jeg har handlet til aftensmad – vi skal have ovnstegt kylling og ratatouille! ? What are the odds?

Skriv en kommentar