Min hudplejerutineDe sidste måneder har min hud opført sig pænere, end jeg kan huske, den nogensinde har gjort (skriver jeg, imens jeg banker under bordet i frygten for at jinxe noget). Faktisk tror jeg, at Simon er ved at være lidt træt af, at jeg kalder på ham, fordi han skal mærke, hvor blød min hud er blevet. Haha! Kender I det? Særligt når jeg har barberet ben, kan jeg blive helt overrasket over, hvor glatte mine ben føles, og så må jeg ligesom bare dele det med nogen 😉
Én ting er huden i mit ansigt, som jeg heldigvis sjældent har de store problemer med (her har lidt ekstra sol og stressfrie feriedage hjulpet med ekstra glød og milliarder af fregner). Noget andet er huden på resten af kroppen; Her har jeg testet et nyt produkt, som jeg er blevet fuldstændig forelsket i, og så har de små vaner, jeg har sværget til de sidste måneder, virkelig gjort en kæmpe (synlig!) forskel. Min hud virker mere sund, jævn og gennemfugtet, og det er herligt, både fordi jeg føler, jeg passer godt på mig selv – og lidt mere lækker 😉
I min begejstring over forbedringerne, jeg har overlevet, har jeg lyst til at dele min hudplejerutine med jer i dag. Det er ikke noget fancy’t overhovedet, for jeg bruger slet ikke så mange produkter, men jeg tænkte, at I måske kunne finde inspiration til ting, I kan inkorporere i jeres egen rutine.
Ready? Let’s go! 

{ Gode vaner }
Før jeg nævner produkterne, som jeg sværger til, vil jeg først fortælle lidt om de selfcare vaner, som jeg oplever har en effekt på min hud. Jeg kan ret hurtigt se, når der er en af disse ting, jeg ikke får prioriteret, og så er de alle ting, som ikke kun er gode for det ydre men også min indre sundhed.

 • No Stress – Det ses lynhurtigt på min hud, når jeg har for travlt eller bekymrer mig for meget. Derfor gør jeg mit bedste for at skabe en stressfri hverdag med masser af luft. Det er ikke nemt med mine mange passioner, men en god kalender, en meditationspraksis & grænser ift. arbejdstider hjælper på det. Og så øøøøver jeg mig dagligt på at blive endnu bedre.
 • Vand & Søvn – I har helt sikkert hørt det hundrede gange før, men der ér altså noget om det: Nok søvn og væske er nærmest det bedste, vi kan gøre for vores hud og generelle velvære. En sovemaske, lidt lavendelolie på puden og intet blåt lys fra telefon eller computer en time før sengetid hjælper mig med at få gode 8 timer hver nat, og så hjælper min Sodastreamer mig til få drukket 2-3 liter væske dagligt. Vand med bobler er bare mere spændende 😉
 • Bevægelse & frisk luft – Min hud bliver straks meget pænere, når jeg har fokus på at opholde mig mere udendøre. Det samme gælder, når jeg sørge for, at bevæge mig og svede lidt (eller meget, hvis jeg tager et shape-hold i YO) næsten hver dag.
 • Sund kost – Igennem mine opskrifter, ved I nogenlunde, hvordan jeg sammensætter min hverdagskost. Jeg har fokus på at få godt med grøntsager, fibre, gode protein- og fedtkilder og at spise alle regnbuens farver. Desunden undgår jeg så vidt muligt gluten (på grund af min mave), for meget koffein (på grund af mit stressniveau & hormoner) og hvidt sukker (..hvor skal jeg starte?).
 • Kosttilskud – Kosttilskud er ikke et must, jeg kan føler, de er en god “sikkerhedsvest” i hverdagen, så min krop får dækket sine behov. Eksempelvis hvis der sommetider gå et par uger mellem, at der er fisk på menuen. I øjeblikket tager jeg dagligt levertran (Nordic Naturals Cod Liver Oil), Probiotika kapsler (Multidophilus fra Solaray) og en multivitamin (Drogen Vital multivitamin med urter), og så tager jeg sommetider magnesium og rosenrod, når jeg har travlt eller problemer med min søvn.

 

{ HUDPLEJERUTINE MORGEN }

 • Tørbørstning – Jeg dyrker en eller anden form for motion de fleste morgener. Når jeg er “dampet af”, bruger jeg min tørbørste over hele kroppen – fra tæer til fingerspidser. Det gør en kæmpe forskel for min hud (læs mere her), og jeg forudser, at det kommer til at være en fast del af min rutine mange år frem over.   
 • Isbad – Det lyder måske lidt tosset, men 9 ud af 10 gange (når jeg ikke vasker hår), tager jeg iskolde bade. Min hud elsker det, det sætter gang i blodomløbet, og så er det dejlig forfriskende. Jo, det er koldt, men efter de første par gange vender man sig til det, og nu nyder jeg det helt oprigtigt.
 • Fugt  – Straks, når jeg kommer ud af badet, smører jeg hele kroppen (+ ansigtet) ind i bodyolien fra Rudolph Care. Tidligere har jeg blot brugt kokosolie, men efter at have prøvet denne (der trods alt er noget dyrere) de sidste måneder, kan jeg ikke leve uden. Læs mere om olien sidst i indlægget.
 • Solfaktor – Jeg oplever, at olien giver mit ansigt så meget fugt og glød, at en solcreme ovenpå er nok. Her bruger jeg ansigtscremen med faktor 30 fra samme mærke.

{ HUDPLEJERUTINE AFTEN }

 • Rens – Om aftenen fjerner jeg min make-up med Decubal Face Wash. Den fjerner let mascara, men er samtidig utrolig skånsom mod uden. Efter rens og vask tørrer jeg mit ansigt i rent håndklæde.
 • Fugt – Efter rens påfører jeg serum og ansigtscreme fra Ole Henriksen, som jeg har skrevet om tidligere her. Cremen indeholder spf 15, og jeg undrer mig lidt over, om det mon er optimalt at sove med? Nogle af jer, der ved noget om det?  

That’s it! Super simpelt og med et minimum af produkter. Hvis I har nogle spørgsmål, er de meget velkomne i kommentarfeltet, og ellers vil jeg gå videre til at fortælle mig om de fantastiske produkter fra Rudolf Care.

{ Rudolf Care }
I forbindelse med mit samarbejde med Billund Lufthavn er jeg hver måned det sidste halve år blevet forkælet med en lille pakke fra deres TaxFree område. Denne gang har jeg testet en række produkter fra Rudolph Care; Bodyolien samt deres solfaktor produkter.
Da vi rejste til USA fløj vi fra Billund Lufthavn, så jeg var et smut forbi Rudolph Care standeren. Og her bliver jeg først og fremmest nødt til at understege, hvor mega pæne produkterne er. Jeg er totalt vild med brandingen og indpakningen, og har lyst til at have alle produkterne til udstilling herhjemme, haha 🙂 Noget andet, jeg lagde mærke til, er at seriens solfaktorprodukter fås i 50- og 75 ml, og det betyder, at de kan medbringes i håndbagagen. Mega smart, hvis man som jeg ofte kun rejser med én kuffert, og derfor bliver nødt til at begrænse beautyprodukternes størrelse.
Jeg går ud fra, at mange af jer allerede kender til historien bag Rudolph Care? Ellers kan jeg kort fortælle, at serien er skabt af Andrea Elisabeth Rudolph, der under sin graviditet i 2006 blev testet mod skadelige stoffer i hverdagen i en Greenpeace kampagne. Testen viste, at hun var den af testpersonerne, der havde flest skadelige kemikalier i blodet, selvom hun var den næstyngste deltager. Det skræmte hende og blev startskuddet til en serie af eksklusive, økologiske og bæredygtige produkter.
Nu lidt om min nye tilføjelse til badeværelseshylden: Body Oil fra Rudolph Care. Produktet lover at “soften and strengthen”, og det beskriver egentlig meget fint, hvad jeg har oplevet. Min hud føles gennemfugtet og smidig på en hel anden måde, efter jeg er begyndt at bruge olien dagligt. En af de aktive ingredienser i produkterne fra Rudolph Care er acaibær, der indeholder store mængder antioxidanter, og derudover indeholder kropsolien mandel-, jojoba- og olivenolie, så mon ikke det er en kombination af disse ingredienser, som min hud er så glad for? Derudover bliver jeg nødt til at nævne, hvor fantastisk produktet dufter. Olien har en helt særligt, lækker og nærmest eksklusiv duft, der på ingen måde er kunstig, men som får mig til at tænker mmmmmhm hver eneste morgen.


Hvis I skal ud og rejse fra Billund Lufthavn til sommer, og gerne vil forkæle jer selv med verdens lækreste body oil eller et af de andre produkter fra Rudolph Care, er et lille tip, at I kan købe produktet online og derved undgå kø ved kassen.
Lad os sige, at I bestiller bodyolien på deres webshop. Herefter kan I vælge, om I vil afhente produktet i lufthavnen, når I er på vej på ferie, eller om I vil vente til I kommer hjem igen, så I ikke skal slæbe købet med på rejsen. Billund Lufthavn tilbyder nemlig gratis opbevaring, hvor man let kan afhente sine køb samme sted, som man får udleveret sin bagage. Og dette gælder, hvad enten man benytter sig af Shop&Collect eller har købt varerne i lufthavnen. Læs mere om Shop&Collect og gratis opbevaring lige her.

18 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej, lyder som skønne rutiner du har. Jeg mener helt sikrer ikke at man skal bruge creme med solfilter om natten. Kan faktisk ikke huske hvorfor, og kan heller ikke finde noget om det når jeg googler. Men jeg mener i hvert fald ikke det anbefales, tror måske jeg har læst om det på beautyspace..
  God dag til dig.

  1. Jeg synes heller ikke rigtig, jeg kan finde noget om det. Det er mere bare min logik, der fortæller mig, at det måske ikke er verdens bedste løsning. Må på udkig efter en ny natcreme 🙂

 2. Hej Emma.
  Din fornemmelse er helt rigtig. Brug aldrig solcreme om natten.
  Se evt. Linket nedenfor. Det beskriver ikke helt din situation, men der er ingen tvivl solcreme er lavet til brug i solen. Når der laves en ansigts creme med solfaktor i optager solfaktoren meget af pladsen i cremen til virksomme stoffer. Derfor får du heller ikke den bedste pleje om natten når du bruger ansigts creme med solfaktor om natten. Hvis du ikke kender nedenstående blog kan jer varmt anbefale den. Du vil blive super hud klog ved at læse den 🙂
  http://beautyspace.dk/arets-forste-dilemma-er-noget-snavs/
  Mvh Lene

  1. Nice to know! Tak lene 🙂 Jeg skal have fat i en ny natcreme. Kan være jeg kan finde nogle gode af slagsen på den blog, du anbefaler 🙂

 3. Hej Emma
  Først og fremmest må jeg lige smide en kommentar om hvor skøn du ser ud! Masser af fregner og naturlig skønhed – thumbs up ?
  Hernæst vil jeg sige tak for et fint indlæg. Det er som altid skønt at læse med. Jeg leder hele tiden efter gode, fugtgivende og naturlige produkter til min skandinaviske og sensitive hud. Derfor vil jeg lige høre hvordan konsistensen er på olien? Er den meget olieret eller trænger den hurtigt ind?

  1. Åhh, tak søde Mathilde 🙂
   Olien fedter, som olier nu gør, men den siver hurtigt ind i huden, så den er blød og fugtet men ikke klistret 🙂

 4. Åh, Rudolph Cares produkter ér altså bare lækre! ?
  Ang. solfiltre i natcreme: Af ret indlysende årsager er solfiltre (som regel da) ikke nødvendige om natten. Solfiltre “optager en del plads” i cremer – andre ingredienser må altså måske vige pladsen for solfiltrene. Så drop dem om natten.
  Derudover er det faktisk ikke som sådan nødvendigt med forskellige cremer til dag/nat – udover solfiltrene. Natcreme er nogle gange lidt federe, hvilket kan være rart for nogle, men ellers er der faktisk ikke grund til at købe adskillige produkter. Fungerer din dagcreme, så brug den også gerne om natten. Det samme med øjencreme – brug bare din almindelige ansigtscreme omkring øjnene (men vær opmærksom på, at nogle solfiltre kan irritere øjnene).
  Håber, det hjalp lidt? ? Din hud ser jo totalt skøn ud! Jeg er pjattet med fregner ?

  1. Meeega lækre! 🙂
   1000 tak for info. Det hjalp. Jeg kan skal have fat i en ny natcreme, kan jeg fornemme på det hele, hæhæ 😉

 5. ved du om olien er en midlertidig vare? Jeg synes nemlig, at jeg kan skimte et ‘limited edition’ på flasken. Kh

 6. Er ret sikker på det ikke er godt at sove med solfilter og at Pudderdåserne fraråder det.
  Samtidig er der vist noget med, at solfilter-ingredienserne jo tager “plads” i cremen, som jo kunne bruges bedre på andre plejede ingredienser, når man alligevel ikke skal ud i solen om natten

 7. Hej Emma 🙂
  Sikke et fint indlæg. Du har sikkert svaret på det mange gange, men hvilket kamera bruger du? Dine billeder er ret fine!

   1. Velbekomme – og tak for svar. Er der samme kamera, du bruger til videoer, hvis jeg må være så nysgerrig? 🙂

 8. Jep, solfaktor i natcreme er no go! Men hvis du på udkig efter en god natcreme kan jeg anbefale Night a Mins fra Origins – Den tror jeg du vil synes om, når du godt kan lide Oles produkter ?
  Jeg startede med at tørbørste efter dit sidste indlæg omkring det, og oplevede at min hud blev monster blød! Men… Så glemte jeg det lidt igen, men efter jeg læste det her indlæg igår, blev jeg mindet om, hvor undervurderet tørbørstning er. Så jeg har fundet hamp handsken frem igen! ??

  1. Uh, tak for anbefalingen 🙂
   Og ja, tørbørstning er the shizzel! Huden bliver så blød og lækker.

Skriv en kommentar