Mine bedste hudplejetips

Reklame

Sund hud i balance

En sund og strålende hud gør, at føler jeg mig som den bedste udgave af mig selv. Det giver mig et ekstra selvtillidsboost, når jeg kan spare på makeuppen, og min hud vidner om, at jeg er i balance. Når jeg har for meget at se til, når der ryger lidt for meget takeaway indenbords, og når jeg ikke prioriterer min hudplejerutine, sladrer huden i mit ansigt nemlig ret kontant. For at forebygget det, har jeg samlet en del tips med på vejen, som jeg ved, giver min hud de bedste forudsætninger. Mine allerbedste hudplejetips får I i dette blogpost sammen med min plejerutine for både morgen og aften. Jeg håber, det vil være til inspiration, og at I vil have lyst til at bidrage med jeres erfaringer i kommentarfeltet ♥

Ambassadør for Raunsborg Nordic

Dette blogpost er udgivet i samarbejde med Raunsborg Nordic. Jeg har testet deres produkter dagligt i snart tre måneder, og jeg er mildest talt begejstret, så jeg glæder mig til at dele mine erfaringer og anbefalinger med jer i løbet af det næste halve år.

Når jeg bruger tid (og penge) på en hudplejerutine, er det vigtigt for mig, at jeg kan se en tydelig forskel på min hud, og det kan jeg med Raunsborgs produkter. De er effektive og milde, og priserne er fair, uden at der gåes på kompromis med kvaliteten. Derudover synes jeg også, det er fedt, at produkter er udviklet og produceret i Danmark. De er skabt med virksomme ingredienser fra den nordiske natur sammen med innovative formularer, udviklet i deres laboratorier på Fyn.

Rabatkode til Rausborgs produkter

Fra den 23. januar t.o.m. den 28. januar kan du spare 30% på Raunsborgs produkter.
Koden “emma30” gælder på hele deres webshop undtagen gaveæsker og i forvejen nedsatte produkter.

Hudplejerutine om morgenen

 • Tørbørstning – Før jeg hopper i badet tørbørster min krop i lange strøj i retning mod hjertet. Det gør min hud blød, og så vækker det mig og giver mig ekstra energi.
 • Isbad – Det lyder måske lidt tosset, men jeg slutter altid mine bade med et 10-30 sekunders iskoldt styrtbad. Min hud elsker det, det sætter gang i blodomløbet, og så er det dejlig forfriskende.
 • Face scrub – 2 gange i ugen bruger jeg en eksfolierende gel i ansigtet, når jeg er i bad (imens min balsam sidder i håret). Normalt synes jeg, at face scrubs kan være lidt for grove, men denne face scrub fra Raunsborg er super skånsom med beroligende ekstrakter af kamille. Den har en skøn duft af birk, og min hud ser altid ekstra frisk og blød ud efterfølgenede.
 • Fugt til kroppen – Ude af badet, smører jeg min krop ind i Raunsborgs Body Lotion, der dufter af solbær og rabarber. Den fugter huden uden at fedte og trænger lynhurtigt ind i huden, så jeg hurtigt kan komme i tøjet. Hvis jeg har god tid bruger min body shape gua sha, og påfører derfor lidt jojobaolie inden massagen.
 • Serum – Det første, jeg smører i ansigtet, er mit serum fra Raunsborg. Det indeholder aktive ingredienser som omega 3+6 og hyaluronsyre, der styrker, plejer og blødgør.
 • Fugt til ansigtet Jeg er blevet utrolig glad for dagcremen fra Raunsborg, der giver masser af fugt og samtidig trænger hurtigt ind i huden, så jeg nemt kan lægge min makeup umiddelbart efter.
 • Gua sha massage og/eller skinroller Når jeg har påført min ansigtscremet bruger jeg mit beauty tool og/eller min skinroller for øge blodcirkulationen i ansigtet, mindske hævelser og give huden ekstra glød. Se hvordan i denne guide. 

Hudplejerutine om aftenen

 • Rens – Om aftenen fjerner jeg først min make-up med Face Wash fra Raunsborg. Jeg kan godt lide, at den ikke virker skrap og udtørrende på min hud, men alligevel fjerner den let selv min mascara.
 • Serum og fugt – Efter rens påfører jeg samme serum og dernæst natcremen fra Raunsborg. Den har den skønneste duft af kamille og havtorn og virker genopbyggende og nærende, ved at tilføre ekstra fugt om natten, hvor huden har ro til at regenerere.
 • Gua sha massage Om aftenen laver jeg sommetider gua sha massage, hvis jeg har lyst til og brug for ekstra selvforkælelse. Her påfører jeg jojobaolie i ansigt eller krop inden massagen.
 • Ansigtsmaske – Her om vinteren, hvor min hud bliver mere tør, har jeg været utrolig glad for ansigtsmasken fra Raunsborg, der virkelig giver et fugtboost. Jeg bruger den et par gange i ugen som en natcreme, hvor jeg lader masken sidde natten over, så jeg vågner op med blød og fugtmættet hud.
 • Fugt til fødder og hænder – Jeg har en god vane med at have creme stående på mit natbord, så jeg kan smøre mine hænder fødder ind, inden jeg lægger mig til at sove. Her har jeg de sidste måneder brugt Raunsborgs Hand Crem samt Feet & Heels, der fornyligt er kommet i en ny og forbedret formel. Jeg er vild med duften, og at begge produkter ikke fedter.

Mine bedste hudplejetips

Drik (og spis) vand

I har helt sikkert hørt det før, men jeg siger det gerne igen: Drik vand! Helt præcist hvor meget afhænger af både højde, drøjde og aktivitetsniveau, men det er essentielt for vores velvære og hudens udseende, at vi ikke er dehydrerede. Det nytter intet at fugte huden med diverse masker og cremer, hvis vi glemmer at indtage vand. Drik gerne både vand og urtete i løbet af dagen, men det kan også være gavnligt at fokusere på at indtage væske ved at spise vandholdigt frugt og grønt, så det bedre kan optages af kroppen (lærte kloge Tanja mig i denne episode af Martiny Podcast).

Farverig mad

Masser af friske, fiberrige og farverige grøntsager er guf for huden! Prøv at spise hele regnbuen, så du får flere forskellige vitaminer og antioxidanter, og mix det med gode fedtkilder såsom olivenolie, avocado, nødder og kokosolie for at forkæle både hud og smagsløg.

Hvis du døjer med uren hud, vil jeg anbefale dig at prøve at undgå mælkeprodukter i en periode. Jeg oplever selv en sammenhæng, når jeg drikker lidt for mange cappuccinoer, så når min hud driller, er det en af de første ting, jeg skruer på. Pudderdåserne har skrevet et interessant indlæg med links til forskningen om emnet her, hvis I er interesserede.

Kosttilskud

Kosttilskud er ikke en nødvendighed, men jeg ser det mere som en “sikkerhedsvest” for at jeg får mine vitaminer. Derudover ser jeg en klar forbedring på min hud, når jeg tager fiskeolie og mælkesyrebakterier. Olien smører huden indefra og bidrager til at mindske inflammation, mens mælkesyrebakterierne støtter min fordøjelse – og er fordøjelsen ikke i orden, kan det ofte ses på huden.

Bevægelse & frisk luft

Min hud bliver straks meget pænere, når jeg opholder mig mere udendøre. Det samme gælder, når jeg sørge for, at bevæge mig hver dag og svede et par gange ugentligt. Mit bedste tip her er dog klart at gå en rask tur hver dag – gerne imens solen stadig er fremme.

Søvn og ro

Dette er det mest simple men for mig mest vanskelige tip: Nok søvn og ro er alfa omega for pæn hud. Det ses lynhurtigt på min hud, når jeg har for travlt eller bekymrer mig for meget, og derfor er det en god løftet pegefinger, når min hud bliver mere irriteret, og urenhederne dukker op. En sovemaske, lidt lavendelolie på puden og intet blåt lys fra telefon eller computer en time før sengetid hjælper mig med at få gode 8 timer hver nat, og så gør jeg mit bedste for at skabe en stressfri hverdag. Det er ikke nemt med mine mange projekter og passioner, men en god kalender og min meditationspraksis og små velværeritualer hjælper på det.

Milde produkter og virksomme redskaber

Min hud er rimelig sensitiv, så jeg vælger altid milde produkter. Samtidig bliver den let tør, så jeg søger for at vælge produkter, der tilføjer masser af frugt. Og så foretrækker jeg klart en simpel rutine uden for mange produkter og steps. Derfor er Raunsborgsprodukter et helt perfekt match, og hvis I kan nikke genkendende til noget af det ovenstående, er jeg sikker på, at I også vil få glæde af dem. Jeg har i hvert fald allerede anbefalet dem til både mine søstre, et par veninder og min assistens Anne.

Sammen med mine hudplejeprodukter, ved I, at jeg er stor fan af at bruge forskellige redskaber, der stimulerer og eksfolierer huden. Jeg laver dagligt gua sha-massage, og så bruger jeg min tørbørste hver morgen, inden jeg hopper i badet. Begge dele er ældgamle behandlingsteknikker, der siges at forbedre hudens fasthed, hjælpe med udrensning af affaldsstoffer gennem lymfesystemet samt at stimulere nervesystem og blodcirkulation.

Rabatkode til Rausborgs produkter

Husk, at du fra den 23. januar t.o.m. den 28. januar kan du spare 30% på Raunsborgs produkter. Koden “emma30” gælder på hele deres webshop undtagen gaveæsker og i forvejen nedsatte produkter.

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma 😊
  For længe siden gav du også tippet om at slutte badet af med koldt vand, og det har jeg lige siden gjort til en vane, når jeg vasker hår. Det skulle være sundt for håret at “lukke” hårstråene med koldt vand, det sætter gang i blodcirkulationen, og det føles ikke nær så koldt at træde ud af badet, hvis jeg slutter af med 20-30 sekunder under den kolde bruser. Win-win-win!

  1. Hej Camilla 🙂 Det gør jeg på dage, hvor jeg er meget ude i solen – og om sommeren hver dag 🙂

 2. Hej Emma 🙂 tak for et spændende indlæg. Kan du anbefale en fiskeolie og hvordan tager du mælkesyrebakteeier? /Simone

  1. Hej Simone 🙂 Jeg tager i øjeblikket “Nordic Naturals Cod Liver Oil” og Probiotika (mælkesyrebakterie) kapslerne “Multidophilus fra Solaray”

Skriv en kommentar