
Ingredienser
- 1 dåse kikærter (240 g kogte og drænede)
- 1⁄2 dl mælk, komælk eller plantemælk
- 1 æg, str. M/L
- 1,5 dl mandelsmør eller peanutbutter (150 g)
- Skal af 1 appelsin (kan undlades)
- 2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g kokossukker
- 100 g chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnfunktion.
Blend kikærterne sammen med mælk, æg, mandelsmør, appelsinskal, kokossukker, bagepulver og vanilje i en foodprocessor, indtil konsistensen er helt glat.
Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel dernæst dejen i 8 muffinforme placeret på en bageplade.
Bag muffinsene i 15-20 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af en muffin.
Opbevar de afkølede muffins i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur.
Opskrift på muffins med kikærter
“Muffins med kikærter og chokolade” har jeg navngivet denne opskrift… Men du skal være velkommen til at undlade ordet “kikærter”, for så gætter dine gæster aldrig, at melet i disse muffins er udskiftet med piv-sunde kikærter. I min kogebog Fabelagtige fristelser har jeg kaldt opskriften “Orangemuffins”, og det lyder måske lidt mere appetitligt 😉
Muffins har den skønneste konsistens, netop på grund af kikærterne, der gør dem både luftige og lidt svampede som en brownie. Og derudover tilføjer kikærterne også protein og fiber, som gør muffinsene mættende og nærende.
Kikærtemuffins med kokossukker
Muffinsene søder jeg med kokossukker. Det er et alternativ til almindeligt sukker, der indeholder flere vitaminer og mineraler og som ikke påvirker blodsukkeret nær så meget. Derudover har kokossukker også en vidunderlig karamelsmag, der virkelig giver kager en skøn smag.
TIP: Prøv også opskriften på tahinblondie eller æblecrumblekage eller nutellabrownie, hvor jeg bruger kokossukker.
Muffins med kikærter og chokolade
Jeg tilføjer altid hakket mørk chokolade til opskriften… Mest bare fordi, jeg elsker mørk chokolade! Men du kan sagtens undlade chokolade opskriften kan bruges som en ’basisopskrift’, som du kan tilpasse og smage til med lige det, du har lyst til. Her tilsætter jeg revet appelsinskal, da jeg er vild med kombinationen af orangesmag og chokolade, men du kan sagtens lave helt simple vaniljemuffins. Opskriften kan altså snildt bruges som en basisopskrift, som du kan tilpasse til din lyst og smagspræferencer. Prøv eksempelvis at tilsætte kakaopulver og lav lækre chokolademuffins.
TIP: Prøv også min opskrift på snickerskage eller verdens bedste chokoladekage
Jeg kan bare fortælle at de smager VILDT godt. Jeg har haft din bog i mange år, og har bagt disse muffins flere gange. Alle i familien er vilde med dem.
Det gør mig så glad at høre, Rikke! 🙂
De ser vildt lækre ud 😀 hvis chokolade erstattes med kakao, hvor meget kakao skal der så ca. i? 🤗
Hej Eva
Jeg ville tilsætte 3 spsk. bagekakao 🙂
De er SÅ gode! Kæmpe stor ros herfra for den opskrift. 😃
Hej Lykke
Ih hvor dejligt, at du synes om opskriften! <3
Mandelsmør/peanut butter, kan det undlades eller erstattes?
Du kan bruge andre former for nøddesmør i stedet for 🙂 Fx tahin
Hej Emma,
Tak for den gode opskrift ☺️ Har du erfaring med om de kan klare en tur i fryseren?
God søndag,
Amalie!
Hej Amalie 🙂 Det kan de sagtens!
I stedet for mælk kunne man så med fordel bruge saften fra appelsinen
Jeg kan ikke opdrive mandelsmør nogen steder og har i stedet forsøgt med alm smør. Resultatet blir bare ikke godt. Kagerne virker ikke færdigbagte – selv efter lang tid i ovnen. Nogle gode forslag ? De smager ellers skønt.
Hej Anka 🙂 Du kan bruge peanutbutter
Vi er desværre ikke så vilde med peanut butter.
Kan Tahin være en mulighed ?
Det tror jeg sagtens! 🙂