Mumie pølsehorn

Disse små mumie pølsehorn er det perfekte indslag til halloween menuen. De er nemme at lave, og et (u)hyggeligt projekt, hvor børnene sagtens kan være med i køkkenet.

De sjove halloween pølsehorn bliver til søde mumier, når dejen vikles omkring pølserne, og de efter bagning bliver pyntet med små sukkerøjne. Super simpelt – og pølsehorn hitter bare altid hos både voksne og børn.

 

mumie halloween pølsehorn

Mumie pølsehorn til Halloween

 

Bedøm denne ret

Pølsehorn til 24 personer
forberedelse 15 min + 1,5 t hævning / tilberedning 15 min / i alt 2 t

Ingredienser

  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 dl varmt vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 5 g salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 æg + 1 til pensling
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g hvedemel + lidt til udrulning
  • små brunchpølser eller wienerpølser delt i mindre stykker
  • 24 sæt sukkerøjne

Fremgangsmåde

DEJ

Bland koldt mælk og varm vand i en skål, så blandingen bliver lillefinger-varm. Smuldr gæren ned i skålen, og rør den ud i blandingen. Tilsæt dernæst sukker, salt, olivenolie og æg, og rør det godt sammen.

Rør først fuldkornsmel i skålen, og tilsæt dernæst melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt (gerne 10 minutter på en røremaskine), til den er smidig og nem at arbejde med.

Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i en time.

MUMIE PØLSEHORN

Rul dejen ud i en stor rektangel, der er ca 0,5 cm tyk. Skær bånd af dejen på ca. 1,5 cm.

Vikl dejen omkring pølserne. Lad gerne et lille stykke pølse være fri for dej, så det bliver mumiens “ansigt”.

Placér pølsehornene på en bageplade med bagepapir med enden nedad. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

BAGNING

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensl pølsehornene med æg. Bag dem i ovnen 8-12 minutter, til de er flot gyldne.

Lad pølsehornene køle af på en bagerist, inden du pynter dem med små sukkerøjne.

Servér med masser af “blod” (ketchup).

Find flere opskrifter i samme kategori

mumie halloween pølsehorn

Mumie pølsehorn til halloween

Pølsehorn er altid et hit, men disse mumie pølsehorn springer alle hitlister i slutningen af oktober. Her fejres Allehelgenes aften, Halloween, d. 31. oktober, og det indbyder til (u)hygge med udklædning, skræmmende overraskelser og kreative indslag.

Halloween er jo egentlig en amerikansk helligdag, men siden min barndom har den nærmest overtaget pladsen fra den danske fastelavn. Det er lidt en skam, synes nostalgikeren i mig, men på samme tid vil jeg aldrig sig nej til en anledning for at samles om mad og hygge og sjove traditioner. Derfor fejrer vi nu både fastelavn og Halloween herhjemme. Fastelavn med fastelavnsboller og “slå katten af tønden” og halloween med uhyggelig udklædning og sjove serveringer som disse mumie pølsehorn.

 

TIP: Andre gode opskrifter til halloween er Halloweenkage eller halloween romkugler.

 

Halloween pølsebrød

De fine mumie pølsehorn er egentlig bare en helt klassisk opskrift på pølsebrød – bare samlet lidt anderledes.

Jeg tager udgangspunkt i min bedste opskrift på pølsehorn, men i stedet for at rulle dejen ud som en pizza og rulle den omkring pølserne, skærer jeg lange strimler af dejen. De kan nemt vikles omkring pølserne, så man får udtrykket af en mumie, og så er det så nemt at gøre, at selv børn kan være med.

Når de fine mumie pølsehorn kommer ud af ovnen, er det sidste pift små sukkerøjne. Så ligner det nemlig, at der ligger en vågen mumie og titter ud. Sukkerøjnene kan du købe i Panduro hobby eller flere steder på nettet.

 

TIP: Server også gerne en græskarkage eller græskarboller til din halloweenfest.

 

mumie halloween pølsehorn

 

Bløde halloween pølsehorn med fuldkorn

Pølsehornene smager fantastisk, når de er helt nybagte og lune. Men de forbliver også lækre dagen efter tilberedning. Skal du servere dem flere dage efter bagning, vil jeg anbefale dig at fryse pølsehornene, så de kan lunes inden servering. Husk bare først at pynte dem med sukkerøjne, når de skal spises.

Jeg bager de fine mumie pølsehorn med af en blanding af almindeligt fint sigtet og og fuldkornshvedemel. Det giver en skøn luftig, blød konsistens til brødet, samtidig med at fuldkornene mætter lidt bedre.

Du kan sagtens lave dejen uden fuldkornsmel, hvis du foretrækker det. Her skal du blot tilsætte lidt ekstra hvedemel. Fuldkornsmel suger nemlig mere væske, så du kan ikke erstatte 1:1 med fintsigtet mel.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar