Müslibarer med dadler og tahin

pa090243
Udgivet i samarbejde med Kornkammeret // Sponsoreret

Var det noget med en mættende, knasende, karamelagtig müslibar? Fyldt med rosiner, tørret æble, hasselnødder, dadler, chiafrø og tahin for et anderledes, nøddeagtigt twist? Hvis du sidder og nikker sultent med hagen, tør jeg godt love, at du vil elske den opskrift, jeg vil dele med jer i dag. Og så har jeg endda ikke nævnt det bedste af det hele: Hvor utrolig nemme og hurtige barerne er at lave.
pa090267
I dagens indlæg er jeg teamet op med Kornkammeret for at fejre, at emballagen af deres produkter har fået nyt design. Det er en fornøjelse at få lov til at arbejde sammen med virksomheder, som jeg med stolthed kan promovere, anbefale og virkelig stå inde for, og det er tilfældet Kornkammeret, der var en af de første spillere på den økologiske scene i Danmark. Alle deres produkter er stadig 100% økologiske, og fra müsli til mel er de garant for den reneste og mest naturlige råvarekvalitet, vi kan finde på markedet. Jeg elsker at støtte virksomheder, der sætter en ære i at producere det bedste produkt, som overhovedet muligt, men samtidig tager hensyn til miljø, dyr og planer i deres produktion. Og det er netop præcis, hvad Kornkammeret står for.
pa090255
Kornkammerets øko müsli er en skøn klassisker med en blanding af gode, solide basiskorn såsom havre og rug sammen med søde rosiner, små stykker tørret æble og hasselnødder. Den er super god på yoghurt med frugt (og uden en masse tilsat sukker, som man ellers ofte får med i færdigblandet müsli), men herhjemme er vi også blevet særligt glade for at bruge den til grød. Rosinerne og æblerne søder, og de forskellige korn giver en grovere konsistens, som både er mere velsmagende og mættende, end når der blot bruges havregryn.
Müslien er også fremragende at bruge til at lave barere, for ved at bruge en færdig blanding af korn, nødder og tørrede frugter, kan man næsten halvere ingredienslisten. Mine yndlingsmüslibarer er disse – en opskrift, der er at finde en min kommende kogebog Fabelagtige fristelser, der udkommer næste år. Det er en god basisopskrift, hvor man let kan lege med ingredienserne, og I kan sagtens erstatte den færdige müsli med en blanding af nødder og korn, hvis I har halvtomme poser i skabet. Ligeledes kan I også vælge at bruge bruge peanutbutter eller mandelsmør i stedet for tahin, selvom jeg helt bestemt vil anbefale jer at give sesamsmørret et skud, hvis I endnu ikke har prøvet at bruge det i en sød opskrift.
pa090274
Ingredienser til 10-15 barer
½ dl lys tahin
½ dl kokosolie
100 g bløde dadler, udstenede
4 dl müsli
3 spsk. chiafrø
Kom tahin og kokosolie i en kasserolle ved lav varme. Lad kokosolien smelte, rør det sammen, og tag kasserollen af varmen.
Blend dadlerne til mos i en minihakker eller med en stavblender. Tilsæt dadelmosen til kasserollen, og rør det hele sammen med en grydeske, så du får en klistret karamel.
Tilsæt müsli og chiafrø til dadel-tahin-karamellen, og
 rør det hele godt sammen, så karamellen fordeler sig, og du får en klistret müslimasse.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og mos så müslimassen sammen i bunden af formen. Vær grundig, og sørg for at lægge godt med pres på, så barerne ikke falder fra hinanden, når de skæres ud.
Stil formen i køleskabet i 2-4 timer, indtil massen har sat sig og er blevet fast. 
Skær formen ud i barer, og opbevar dem i køleskabet indtil servering.

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Sikke en lækker opskrift! Den vil jeg prøve kræfter med 🙂
    Men jeg har et enkelt spørgsmål. Ved du, hvor længe muslibarene kan holde sig? Jeg overvejer nemlig at lave dobbelt portion 🙂
    Kh.

    1. Hejsa Amalie 🙂 De kan i hvert fald snild holde sig en uge i køleskabet. Ellers vil jeg nok smide halvdelen i fryseren, det går sagtens an 🙂

  2. Hej Emma. Den opskrift ser vildt lækker ud og er perfekt til madpakken! Kan man bruge peanutbutter i stedet for tahin? Vil også lige benytte lejligheden til at sige, at jeg generelt er vild med dine opskrifter, og dine billeder er meget appetitvækkende!
    Mvh. Hanna

  3. Tusind tak for opskriften på müslibarer Emma. Har længe ledt efter en, og selvom jeg ved der findes mange, er det et ekstra godt kvalitetstempel når opskriften kommer fra dig 😉 Den vil jeg lave i dag eller i morgen.
    Bh Cecilia

  4. Nøj hvor smager de bare godt! Det er anden gang at jeg laver dem – jeg ELSKER at der er tahin i. Det giver den bedste smag 🙂 Tak for opskriften. Jeg laver dem helt sikkert igen!

Skriv en kommentar