Nøddetærte

Dette er næsten, hvad jeg vil kalde en konfekttærte.

Tærten har en grov tærtebund, et smækker-lækkert mazarinfyld og et karamelagtigt nøddelåg sprængfyldt med sprøde nødder. Og så er den tilmed glutenfri (hvis du vælger havregryn uden gluten).

Min nøddetærte er utrolig mægtig, så man behøver kun et lille stykke.

Nøddetærte

Nøddetærte

 
10-16 stykker
forberedelse 15 min / tilberedning 65 minutter / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

TÆRTEBUND

  • 125 g mandelmel
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g smør
  • 75 g kokossukker
  • 1 æg

MAZARINFYLD

  • 100 g mandler
  • 2 æg 75 g smør, stuetemperatur
  • 75 g kokossukker
  • 1 tsk. mandelessens (kan undlades)

NØDDETOPPING

  • 50 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 1 nip salt
  • 200 g blandede nødder (her er brugt pistacienødder, cashewnødder, mandler og pekannødder)

Fremgangsmåde

TÆRTEBUND

Tænd ovnen på 150 grader. Hvis din tærteform kræver det, kan du smøre den let med smør.

Bland mandelmel, havregryn og bagepulver i en skål, og tilsæt smør i mindre tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt så kokossukker og æg. Rør det først ud i melet med en gaffel, og saml derefter dejen i en klump. Tryk dejen ud i tærteformen og op ad kanterne i et jævnt, tyndt lag, og forbag så tærtebunden i 10 minutter, så den hæver en smule op og bliver let gylden.

MAZERINFYLD

Lav nemt mazarinfyldet ved at blende alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil massen er helt glat. Hæld mazarinmassen over den forbagte tærtebund, og sæt derefter tærten i ovnen i 25 minutter, indtil overfladen er flot gylden. Det gør ingenting, at den hæver op – den skal nok sætte sig senere.

NØDDETOPPING

Imens tærten er i ovnen, kan du lave nøddetoppingen. Kom smør, honning og salt i en lille kasserolle, og lad det smelte sammen til en karamel. Hak nødderne fint eller groft, alt efter hvad du synes om, og tilsæt det til kasserollen. Rør rundt, så karamellen fordeler sig over alle nødderne. Fordel kasserollens indhold over tærten, og bag den yderligere i 20 minutter, indtil nødderne begynder at blive gyldne.

 

Lad kagen køle af i køleskabet inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Sund nøddetærte

Min nøddetærte er ikke lige frem en slanketærte. Men jeg nyder den med verdens bedste samvittighed, fordi den laves af gode, hele råvarer, der mætter, smager og gør glad.

Tærten er glutenfri, og så søder jeg den med kokossukker og en smule honning. Hvis du foretrækker, kan du sagtens bruge almindeligt rørsukker i stedet.

Opskriften på nøddetærte er fra min kogebog Fabelagtige fristelser. Her finder I 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag fra mit moderne dessertkøkken. Hvis du er vild med min nøddetærte vil du med sikkerhed også finde mere inspiration i kogebogen.

 

 

Glutenfri tærte med nødder og mazarin

Nøddetærten laver jeg med en sprød, grovere bund af mandler og havregryn. Fyldet er et klassisk mazarin fyld, som man let kan lave fra bunden. Jeg vælger ikke at smutte mandlerne, hvilket giver mazarinen en mørkere farve. Det gør ikke nogen forskel for smagen, men hvis du foretrækker en klassisk lys mazarin, kan du naturligvis smutte mandlerne inden.

Toppingen består af et lag af blandede nødder vendt i et lag af honningkaramel.  Du kan bruge lige de nødder, du har og synes om. Så her er altså en fremragende mulighed for at få tømt ud i gemmerne.

 

Flere opskrifter på glutenfrie kager

Jeg har flere opskrifter på glutenfrie kager med et sundere twist i bloggens arkiv. Prøv nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar