Påskeæg med kokos

Påske er (endnu) en fantastisk undskyldning for at køre chokolade indenbords. Hvis man altså overhovedet mener, man har behov for sådan en. Dét har jeg ikke, men til gengæld benytter jeg gerne enhver mulighed for at være lidt ekstra kreativ i køkkenet og lege med hvad, der hører bestemte højtider til.

Disse påskeæg med kokos smager af bountybar. De er nemme at lave og tilmed til den sundere side. De sødes nemlig blot med en smule honning eller ahornsirup og mørk chokolade.

påskeæg med kokos

Hjemmelavede bounty påskeæg

 

Bedøm denne ret

Ingredienser til 10 små påskeæg
forberedelse 20 min / tilberedning 10 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 3 dl kokosmel/raps
  • 2 dl kokosmælk
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 spsk. honning eller ahornsirup
  • 100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

Kom kokosmælk, kokosolie, honning og vanilje i en lille gryde. Lad forsigtigt det hele smelte sammen ved medium varme, og tag så gryden af varmen. Bland kokosmel i gryden, og rør godt rundt. Kom evt. blandingen over i en skål, og kom den på køl i 20-40 minutter, til massen af sat sig. Kom den evt. i fryseren i bare 5-10 minutter, hvis du er utålmodig.

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad. Tag kokosmassen ud af køleskabet, og rul små æg. Vend æggene i chokolade, og placér dem forsigtig på et stykke bagepapir, indtil chokoladen stivner. Opbevar påskeæggene i en lufttæt beholder i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde påskeæg med kokos

De her påskeæg med kokos er en opskrift, jeg altid hiver ud af ærmet, når vi rammer påsken. De er søde og lækre og tilmed så sunde, at de snildt kan nydes på en hver til eftermiddagskaffen.

Jeg elsker små sundere søde snack, som jeg kan nyde, uden at mit blodsukker stikker helt af. Sådan er det med disse påskeæg, for kokos er fyldt med fibre og fedtstoffer. De mætter godt og giver ro i maven. Og så smager de altså også helt vidunderligt lækkert!

 

TIP: Køb både kokosmel, -mælk og -olie i ordentlig kvalitet. Der er stor(!) forskel på smagen fra den billigste til den dyrere (økologiske) variant, så det kan godt betale sig.

 

 

Hjemmelavet bountyæg

De sundere påskeæg med kokos storhitter altså herhjemme, og jeg er sikker på, de vil gøre det samme hos jer. Særligt hvis I elsker bounty kombinationen af kokos og mørk chokoade. De fine små påskeæg smager nemlig af vaskeægte bountybar. Det har altid været min yndlings, når det kommer til chokoladebarer. Og det hitter mindst lige så meget, når smagskombinationen findes i påskefestlige æg.

 

TIP: Prøv også min opskrift på en smuk påskekage af gulerodskage

 

 

 

TIP: Hvis du mere er til de helt klassiske påskeæg med fyld af marcipan, kan du finde en opskrift på hjemmelavet (og ganske sund) marcipan i min kogebog Skønne salater & vindunderligt tilbehør.

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar