Påskekage – Gulerodslagkage med flødeostcreme

Den bedste påskekage er ifølge mig denne smukke gulerodslagkage. Perfekt til at imponere gæster eller blot forkæle de aller nærmeste med et smukt kaffebord.

Bundende består er den lækreste gulerodskage, jeg kender til. Sød, smagfuld, med den perfekte luftige og samtidig saftige konsistens.

Bundene af gulerodskage kan du sagtens bage dagen forinden. På selve dagen, hvor kagen skal serveres, skal du blot pynte den med lækker creme og påskeæg, inden vidunderet serveres.

Påskekage

Påskekage - Gulerodslagkage med flødeostcreme

Bedøm denne ret

Kage til 12 personer
forberedelse 10 min /

Ingredienser

UDSTYR

  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter

GULERODSKAGE

  • 150 rørsukker
  • 100 g brun farin
  • 200 g blødt smør
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 nip salt
  • 350 g gulerødder

Flødeost og mascarponecreme

  • 250 g mascarpone
  • 150 g flødeost
  • 0,5 usprøjtet citron
  • 50 g flormelis

Fremgangsmåde

GULERODSKAGE

Tænd ovnen på 175° varmluft.

Pisk rørsukker, brun farin og blødt smør sammen i en skål ved hjælp af en elpisker. Tilsæt æg, et efter et, og pisk til massen bliver luftig. Tilsæt så mel, kanel, bagepulver, natron og salt, og pisk det sammen til en dej.

Riv gulerøddernee, og rør det i dejen.

Beklæd en springform med bagepapir, og fordi dejen heri.

Bag kagen i cirka 45 minutter. Tjek med en tandstik, at den er gennembagt i midten.

Lad gulerodskagen køle af, inden du bruger en stor kniv til forsigtigt at dele den i to. Skær først en rille i kanten hele vejen rundt, inden du skære helt igennem.

FLØDEOSTCREME

Riv skal og pres saft af citronen. Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen med en elpisker, til du får en luftig og cremet konsistens. Pas på med at piske alt for længe, så cremen bliver fast eller grynet.

Fordel flødeostcremen mellem de to lagkage bunde og på toppen af kagen – evt. ved hjælp af en sprøjtetyl. Pynt med påskeæg, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Påskekage gulerødder

Påskekage gulerodskage

 

Gulerodslagkage med ostecreme

Denne påskekage både smager og syner helt fantastisk!

Jeg ved ikke helt hvorfor, men da jeg besluttede mig for at bage en gulerodskage, vidste jeg straks, at det skulle være en gulerodskage. Måske det er fordi, at påskeharer spiser gulerødder? I så fald ville de små væsner elske denne kage, for den indeholder masser af revet gulerod, der giver kagen en dejlig smag og saftig konsistens.

Andre bud på en skøn påskekage kunne være min cheesecake med citron eller min citronkage med polenta. Begge kager har en frisk citrussmag, der passer perfekt til denne forårstid. Af lidt sundere alternativer vil jeg anbefale dig min raw kage med kokos og lime eller min sunde gulerodskage, der også nemt kan laves som en smuk lagkage.

Hvis du er vild med kombinationen af gulerodskage og ostecreme, men ikke orker (eller kan spise) en hel lagkage, vil jeg anbefale dig at prøve mine skønne gulerodsmuffins med ostecreme. De kan også pyntes med påskeæg og laves til en fin påskemuffin.

 

Påskekage med flødeost

 

Den bedste gulerodskage

Opskriften på gulerodslagkage laves af min absolut bedste opskrift på gulerodskage. En fantastisk sag, der bliver saftig og sød, let krydret med kanel og med en god mængde revet gulerod. Krummen er luftig og lige tilpas snasket, så det er virkelig svært at nøjes med bare ét stykke.

Gulerodslagkagen kan naturligvis også laves på andre tidpunkter af året. Hvis blot du undlader at pynte med påskeæg, vil den passe perfekt til enhver anledning.

Faktisk serverede jeg den som en del af et kagebord til min venindes bryllup for et par år siden. En gulerodskage virker måske ikke som den oplagte bryllupkage. Men gulerodskage er noget, de fleste synes om. Og når den laves som en gulerodslagkage, der pyntes med flødeostcreme mellem lagene og masser af smukke spiselige blomster, får man en smuk, rustik bryllupskage.

 

TIP: Prøv også en lækker græskarkage med hvid chokolade flødeostcreme måske dekoreret som en flot (u)hyggelig halloweenkage

 

Pynt til påskekage

Min påskekage pyntede jeg har med forskellige påskeæg. Nogle med marcipan, andre med mandler – jeg gik mest bare efter en pæn farveskala. Nogle af æggene kom på hele, og andre hakkede jeg groft for et mere rustikt udseende.

Du kan sagtens undlade æggene og stadig få en utrolig smuk påskekage. Andre bud på pynt kunne være citronskal, skovsyrer, spiselige blomster eller hakkede nødder.

 

pynt til påskekage

 

Ostecreme af flødeost og mascarpone

Det, der er med til at gøre gulerodslagkagen så fantastisk, er den skønne ostecreme. Jeg laver den af neutral flødeost, der piskes sammen med mascarpone, lidt flormelis og citron. Det giver en cremet, luftig konsistens samt en syrlig-sød smag, der virkelig klæder kagen.

Mascarpone er en italiensk flødeost, der er knap så syrlig som flødeost og har en mere creme konsistens. Den er med til at give luften sin gode smag og konsistens, og sikrer, at cremen bliver luftig ved piskning. Mascarpone kan købes i de fleste større supermarkeder.

 

Påskekage lagkagebunde

Nem opskrift på påskekage

Min påskekage er utrolig nem og forholdsvis hurtig at lave på trods af sit imponerende udseende. Lagkagebundene bages som én kage i en springform, inden de skilles i to. På den måde slipper man for at skulle have gang i flere forme eller bage bundene af flere omgange.

Samtidig kan dejen til gulerodslagkagen røres sammen i én skål. Først sukker, smør og æg, inden mel og krydderier tilsættes. Til sidst tilføjes masser af revet gulerødder, og hvis de rives på en foodprocesser, tager det vitterligt ikke mere end et par minutter.

 

Påskekage med påskeæg

 

Kan gulerodskagen laves i forvejen?

Lagkagebundene kan du sagtens bage dagen dagen forinden. Du kan også bare dem i god tid og opbevare dem i fryseren i et par måneder.

Jeg vil anbefale dig at vente med at fordele flødeostcremene på kagen indtil dagen, hvor den skal serveres. Den kan dog sagtens pyntes med creme og stå på køl i op til 10 timer, inden udseendet tager skade. Smagen? Ja, den bliver nærmest kun bedre at, at kagen får lov til at stå.

Vent dog med at pynte med påskeæg indtil lige inden servering, da de ellers kan blive bløde og miste deres sprøde skal.

 

gulerodskage opskrift

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Jeg er allergisk overfor alle citrusfrugter så derfor vil jeg gerne høre om jeg kan udelade citronen i ostecremen på påske gulerodskagen? Eller har du en anden ide om hvad man kan bruge i stedet for. Jeg har opdaget dit univers for en måneds tid siden og får nu dit dejlige bidrag til madplaner

    1. Hej Birgit 🙂 Det kan du sagtens! Jeg vil blot spare lidt på flormelis i cremen, så den ikke bliver for sød 🙂
      Rigtig god fornøjelse med opskriften og velkommen her på siden.
      KH E

Skriv en kommentar