Pasta med ratatouille

Denne pasta med ratatouille er en af de nemmeste pastaretter, jeg kan komme i tanke om. Og tilmed også en af de lækreste! En simpel vegetarisk ret med pasta vendt i en grøntsagsauce, der er sprængfyldt med smag.

Opskriften på pasta med ratatouille er tilmed super nem, for saucen tilberedes i ovnen i ét fad. Så skal den blot vendes med friskkogt pasta, og så er der serveret.

 

Pasta med ratatouille

pasta med ratatouille

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 25 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 250 g tomater
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. balsamicoeddike

TIL SERVERING

  • 500 g pasta
  • Parmesan
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl tomaterne. Skær dem i grove tern, eller halvér dem, hvis det er cherrytomater.

Skyl og rens squash, aubergine og peberfrugter, og skær det i grove tern. Bland alle grøntsagerne i et ovnfast fad.

Pil og pres hvidløg. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Bland det i det ovnfaste fad. Vend det hele i olivenolie, oregano, rosmarin, salt og peber.

Sæt fadet i ovnen, og bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, til grøntsagerne er møre og let gyldne.

Brug en grydeske til at mose grøntsagerne let sammen, så du får en grov sauce. Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.

TILBEHØR

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend den rustikke ratatouille-sauce i pastaen, og servér med friskrevet parmesan og basilikum.

Find flere opskrifter i samme kategori

pasta med ratatouille

 

Opskrift på pasta med ratatouille

I denne opskrift på pasta med ratatouille møder det franske køkken det italienske. Den består af en rustik grøntsagssauce inspireret af den franske ratatouille. Vendt i pasta og toppet med parmesan og basilikum som en italiensk klassiker.

Saucen består af masser af grønt og krydderier. Som en ratatouille af tomater, aubergine, peberfrugt og squash smagt til med rosmarin og oregano. Grøntsagerne skæres i grove stykker, vendes med krydderier og olivenolie, inden de bages sammen i et ovnfast fad. Derefter skal du blot mose de bagte grøntsager med en grydeske, og så har du den lækreste ratatouille-sauce klart til servering.

I en traditionel ratatouille sauteres forskellige grøntsager såsom aubergine, squash og peberfrugt i olivenolie med krydderurter i en gryde. Her skærer jeg dog grøntsagerne i skiver og rister dem i ovnen i et ovnfast fad. Det giver grøntsagerne (og dermed også saucen) mere smag. Og så er fremgangsmåden også nemmere, da man slipper for at røre i gryden.

 

TIP: Hvis du vil prøve en anden skøn opskrift med ratatouille, kan du prøve min ratatouille salat eller en ratatouille tærte

grøntsager til ratatouille

ratatouille i fad

 

 

Nem pastaret med ovnbagt sauce

Opskriften på pasta med ratatouille er ikke bare utrolig velsmagende. Det er også en af de nemmeste pastaretter, jeg kan komme i tanke om. Godt nok kan det nok ikke konkurrere med en god klassisk “pasta pesto” på hurtigst tilberedningstid. Men det er ærligt talt ikke mange minutter ekstra, du skal bruge i køkkenet, og resultatet er både mere inspirerende og sundere at servere. Med massevis af grøntsager, der smager fantastisk sammen i en rustik sauce.

Tricket til den nemme ret er at tilberede alle grøntsagerne sammen i et ovnfast fad. Her bliver de bløde og møre, så de kan moses sammen til en grov sauce. Men samtidig bliver de let sprøde og gyldne i kanterne, hvilket både giver en god konsistens og ekstra smag, i forhold til, hvis man havde tilberedt alt sammen i en gryde.

 

TIP: Andre nemme pastaretter er pasta med tunsauce, pasta med asparges og ærter og fettuccine alfredo med kylling.

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar