Pastasalat med rød pesto og chorizo

Denne pastasalat med rød pesto og chorizo er simpelthen så stjernegod. Det er uden tvivl en af de bedste pastasalater, jeg har smagt, og den er fantastisk både som hovedret, tilbehør eller frokost.

Til retten bager jeg gulerødder, tomater, kikærter og chorizo sammen i ovnen, inden det vendes sammen med pasta og rød pesto. Det giver en utrolig lækker og smagsfuld pastasalat med sprød chorizo og kikærter, og en herlig tomatsmag fra saftige bagte tomater og rød pesto.

Pastasalat med rød pesto og chorizo

Pastasalat med rød pesto og chorizo

 

Bedøm denne ret

Hovedret eller salat til 2-4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 25 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 200 g chorizopølse
  • 500 g cherrytomater
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • salt
  • 500 g pasta, fx conchiglioni, fusilli eller penne
  • 4 spsk rød pesto
  • 1 håndfuld basilikum
  • Evt. friskrevet parmesan til servering

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200° varmluft.

Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver. Skær ligeledes chorizopølsen i grove skiver. Skyl tomaterne. Dræn kikærterne fra dåsen, og skyl dem i en sigte.

Bland gulerodsskiver, chorizo, tomater og kikærter på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det med olie, basilikum og salt.

Sæt bagepladen i ovnen  25 minutter, til grøntsagerne er møre og chorizopølsen sprød.

Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen. Hæld vandet fra, og vend pastaen sammen med rød pesto i en skål. Tilsæt bagte gulerødder, tomater, kikærter og chorizo, og vend rundt. Top pastasalaten med plukket basilikum, og servér salaten enten lun eller kold. Riv gerne lidt parmesan over pastasalaten, hvis den serveres lun.

Find flere opskrifter i samme kategori

Pastasalat med rød pesto og chorizo

 

Opskrift på pastasalat med rød pesto

Denne opskrift på pastasalat med rød pesto kom jeg på en dag, hvor vi havde en rest rød pesto i køleskabet. Jeg kom i tanke om den gode opskrift på salatsalat med grøn pesto og bagte gulerødder, og besluttede mig for at lave en rød udgave, bare tilsat lidt ekstra rester, som gemte sig i køkkenet; Chorizopølse, kikærter og tomater. De røg i ovnen sammen med gulerødderne, og derefter blev det vendt med pasta og pesto. Blot 30 minutter var maden klar til servering – og det smagte så dejligt, at jeg blev nødt til at gentage succesen. Så dejligt, at jeg nu deler opskriften med jer her.

 

TIP: Prøv også min opskrift på pasta med ratatouille eller pastasalat med varmrøget laks og avocadocreme

 

Pastasalat med chorizo

Chorizo er en krydret spansk pølse, og jeg er vild med at bruge i mit køkken. I alt fra en god spansk pølseret til en lækker æggekage. Den giver nemlig utrolig meget smag, og når pølsen steges, kan den blive knasende sprød som bacon. Det er sådan, jeg bruger chorizo i denne opskrift. Den skæres i skiver (endelig ikke for tynde, for så bliver de brændte), og så bages de sammen med grøntsager og kikærter. På den måde er de også med til at give de andre ingredienser en god smag.

 

Pastasalat med rød pesto og chorizo og bagte tomater

Tips og variantioner til pastasalat med rød pesto

  • Hvis tomater ikke er i sæson, kan de snildt undlades. Du kan sagtens bruge andre grøntsager såsom rød peber eller svampe i stedet. 
  • I stedet for chorizo kan du bruge bacon i grove tern.
  • Du kan bruge alverdens forskellige pastaer til salaten. Mine favoritter er conchiglioni, fusilli eller penne, men klassiske pastaskruer går også an!
  • Forvandl pastasalaten til en dejlig pastaret ved at bruge spaghetti. På denne måde holder den sig ikke så godt på køl men er dejlig at nyde kold. 
  • Du kan både lave din egen røde pesto eller bruge en købt variant. Brug også gerne andre typer pesto i stedet.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar