Peanutbutter sauce

En cremet og spicy peanutbutter sauce er fantastisk til asiatisk mad. Særligt hvis menuen står på satayspyd er saucen et must!

Saucen smager skønt over ris, men den er også vidunderlig til grøntsagstænger eller rispapirsruller. Og bedst af det hele: Peanubuttersaucen tager under 5 minutter at bikse sammen!

Peanutbutter sauce

Peanutbuttersauce

 

Bedøm denne ret

Sauce til 4 personer
i alt 5 min

Ingredienser

  • 2 dl kokosmælk
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • saft af ½ limefrugt
  • 1-2 spsk. fiskesauce

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og bring saucen i kog under omrøring.

Lad saucen simre et par minutter, og rør godt, inden kasserollen tages af blusset.

Smag peanutbuttersaucen til, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Asiatisk peanutbutter sauce

Peanutbutter sauce laves af kokosmælk og peanutbutter, der smages til med karrypasta, lime og fiskesauce. Det giver den perfekte balance mellem fedme, sødme, syrliglighed med et diskret chili-spark. Så utrolig lækkert, og saucen får virkelig alt til at smage lige en tand bedre 😉

Du kan både bruge smooth eller cruncy peanutbutter. Begge dele smager skønt, så det handler om, hvad du har på lager, og hvordan du foretrækker konsistensen. Jeg vælger personligt en cruncy variant. Hvis du gør det samme, vil jeg også anbefale, at du prøver at pynte saucen med lidt hakkede peanuts.

Peanutsauce til satayspyd

Hvis der er lækre spyd med kyllingesatay på menuen, er en peanutsauce helt fantastisk dertil. Du kan også lave  lækre satayspyd med laks og lime eller lave satay af svin eller oksekød. uanset hvilken variant, du vælger, er peanutbuttersaucen et must!

Jeg vil også anbefale dig at prøve saucen til asiatiske kyllingelår eller krydrede thai fiskefrikadeller sammen med denne dejlige mangosalat med chili.

 

asiatisk Peanutbutter sauce

Peanutbutter sauce med kokosmælk

 

Salat og wok med peanutbutterdressing

Hvis du er vild med min peanutbutter sauce, vil du elske at bruge peanutbutter i dressinger. Det giver en cremet konsistens og dejlig ristet smag, der passer perfekt til både friske salater og mægtige, fyldige nudelretter.

Prøv disse lækre opskrifter på salater og wokretter med peanutdressing:

 

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma! Hvor ser den dip bare herlig ud 🙂 Jeg overvejer at servere den til kyllingesatay-spyd her i weekenden. Kan man også servere den i en kold variant?

  2. Hej Emma. Har du aldrig problemer med, at saucen skiller, hvis du koger den for længe/den bliver for varm?

    1. Hej Maria
      Jo, den skal ikke koge for længe – så kan den skille. Netop derfor skal den kun koge et par minutter, inden den tages af panden 🙂

  3. Kan karrypasta erstattes af noget alm. karry? Eller kan man helt udelade det? Vores datter på 2 skal nemlig også være med, så det må ikke være så stærkt 🙂

    1. Hej Trine
      Karrypasta smager faktisk ikke som almindelig karry, så jeg vill nok undlade det. Evt. tage en portion fra til hende og så tilsætte lidt karrypasta til resten? 🙂

Skriv en kommentar