ANNONCE

Pizza med æble

Æble på pizza er måske ikke noget, du har prøvet før. Men jeg lover dig: Det smager overraskende lækkert!

De tynde skiver af æble bliver møre, når de bages i ovnen, og tilføjer et syrligt-sødt twist til pizzaen. Det perfekte modspil til mild, cremet ost og sprød, salt pancetta.

Du kan bruge alle typer æbler til denne opskrift på pizza med æble. Jeg vil særligt anbefale danske efterårsæbler såsom rød gråsten, rød aroma og sunrise, som du eksempelvis kan finde fra Dansk Øhavsfrugt.

 

Æble på pizza

Pizza med æble

Bedøm denne ret

Pizza til 4 personer
forberedelse 15 min + 1 t hævetid / tilberedning 15 min / i alt 1,5 t

Ingredienser

Toppings

  • 250 g ricotta
  • 4 æbler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g pancetta
  • 1 håndfuld timian
  • 2 kugler frisk mozzarella (250 g)

Fremgangsmåde

Pizzadej

Følg min opskrift på pizzabund, og stil dejen til hævning.

Bagning

Tænd ovnen på 250° almindelig ovn. Sæt også bagesten/stål eller en bageplade i ovnen, og lad dem blive varme.

Del dejen i fire, og rul dem ud til tynde pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt pizzaerne over på bagepapir.

Smør pizzabundene med ricotta. Skær æbler i tynde båe, og anret dem over pizzaerne. Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber.

Anret pancetta og stykker af mozzarellaost over pizzaerne, og drys med timian.

Bag en pizza ad gangen ved at flytte den over på den varme bagesten/stål eller bageplade. Bag den i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og bunden sprød og gylden.

Find flere opskrifter i samme kategori

pizza med æbler og italiensk skinke

pizza med italiensk bacon og æbler

 

Opskrift på pizza med æble

Denne opskrift på pizza med æble er god at hive ud af ærmet netop nu, hvor både haver og supermarkeder bugner af smukke danske æbler. De kan naturligvis bruges i en lækker æbletærte, men æblerne er også fantastiske i salte retter såsom en salat med æble eller denne sprøde pizza.

Jeg skærer æblerne i tynde skiver, inden de anrettes over pizzaen. Når den kommer i ovnen (gerne på en bagesten/bagestål), bliver bunden knasende sprød, osten smelter og æblerne bliver møre og saftige. Det giver et sødt og syrligt twist til pizzaen, der afbalancerer smagen så dejligt.

 

TIP: Prøv også opskriften på pizza med figner, serrano og karameliserede rødløg eller spinat, ricotta og artiskok

 

Æble på hjemmelavet pizza

 

Pizza med æble, ricotta og pancetta

Sammen med æbler topper jeg den hjemmelavede pizzadej med ricotta og pancetta. To italienske ingredienser, der er oplagt at bruge til pizzabagning.

Ricotta er en italiensk friskost, der er mild og cremet i smagen. Jeg smører den over bunden i stedet for tomatsauce og laver på den måde en såkaldt “hvid pizza”.

Pancetta er en italiensk bacon. Den fåes i helt tynde skiver, der bliver sprøde og enormt lækre efter en tur i ovnen. Som alternativ til pancetta kan du bruge almindelig bacon eller en lufttørret skinke.

Derudover kommer der olivenolie, timian og mozzarella over pizzaerne. Sammen giver det en enormt god smagskombination, der mikser italiensk og dansk på bedste vis.

 

æbler til pizza

 

Vores jord – din køkkenhave

Dette blogpost er det første i rækken af opskrifter udviklet til min nye samarbejdspartner Vores jord – din køkkenhave. Det er et paraply brand skabt til producenter af dansk produceret frugt og grønt, som dagligt leverer friske produkter til detailhandlen i hele landet.

Vores jord – din køkkenhave er et kvalitetsstemple, man kan kigge efter i supermarkederne. hvis man gerne vil handle bæredygtigt og dansk. Alle deres grøntsager, frugter og bær kommer nemlig fra danske, familiedrevne gartnerier.

Æbler fra Dansk Øhavsfrugt

Æblerne jeg har brugt til denne opskrift på pizza med æble er fra producentet Dansk Øhavsfrugt. Et andelssamarbejde med i alt 18 dygtige frugtavlere, som er centreret omkring Smålandsfarvandet.

Netop nu leverer Dansk Øhavsfrugt massevis af sprøde og smagsfulde efterårsæbler ogg koldpresset, ufiltreret æblemost til de danske supermarkeder. Æblerne er dyrket ved håndkraft – lige fra vinterbeskæring til høst – og det nænsomme arbejde foregår under stor hensyntagen til miljøet.

 

TIP: Find flere opskrifter og inspiration fra Vores jord – din køkkenhave og deres danske producenter på deres hjemmeside og instagramprofil.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar