Pizza med græskarbund

P9190137
Namme nam! Jeg er egentlig stadig mæt fra i går, hvor Maria inviterede på aftensmad i sit hjem i Vanløse, men når jeg ser disse billeder, begynder jeg alligevel så småt at glæde mig til, at jeg lander i Århus i aften – måske jeg skulle bikse endnu en lækker pizza sammen? Dét tror jeg!
P9190118
Pizzaen her, som jeg har kastet min kærlighed over og lavet 2 aftener den sidste uge, er ikke heeelt almindelig. I kender vel efterhånden mig og mine opskrifter godt nok til at vide, at jeg godt kan lide at lege med maden og skrue en eksta tand op for dens sundhedsværdi. Lige præcis dette har jeg gjort ved denne smækre pizzasag, hvis bund hovedsagligt består af græskar. Det er altså en rigtig efterårspizza, der, ligesom blomkålspizzaen, giver ekstra plusser på grønsagskontoen. Græskarpizzabunden giver dog et langt mere autentisk resultat, der har næsten præcis samme bid og sprødhed som den italienske klassiker.
P9190131
Udover græskar indeholder pizzabunden havremel, der består af kværnede havregryn og derfor er 100% fuldkorn. Havremel kan du let lave selv ved at blende grynene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine, så der er altså ingen grund til at betale for en pose i dyre domme. Hvis du har lyst til at eksperimentere med din egen variation af græskarpizzaen, er jeg sikker på, at du sagtens kan bruge andre typer mel i stedet – alt fra almindelig hvedemel til boghvede-, ris-, speltmel, er garanteret også lækkert, men husk at tiden i ovnen nok skal tilpasses. Husk også, at du kan erstatte græskar med sød kartoffel, hvis du har det på lager, eller du vil lave opskriften, når græskar ikke længere er i sæson. Jeg har prøvet at lave pizzabunden med begge dele, og både smag og konsistens minder så meget om hinanden, at det ikke er til at kende forskel.

 

TIP: Prøv også min lækre pizza på auberginebund

 


P9190114

Ingredienser til 2 pizzaer eller 1 stor (2 personer)
400 gram hokkaidogræskar eller sød kartoffel uden skal
3 dl havregryn
2 spsk. fiberHUSK (pulveriserede psyllium frøskaller)
1/2 tsk. salt
1 æg
Endvidere
Tomatsauce
Mozzarella
Seranoskinke
Rucola
Skrub og skyl hokkaidogræskaret. Halvér det, fjern kernerne med en ske, og skær skallen fra. Skær derefter græskarkødet i mindre tern, og afvej 400 gram. Kog dem i 10-15 minutter, indtil de er helt møre, og si derefter vandet fra.
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom havregrynene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine, og kør, indtil det bliver til helt fint mel. Kom havremelet over i en skål sammen med HUSK og salt, og bland det sammen.
Kom nu de kogte græskartern og ægget i foodprocessoren , og kør, indtil du har en glat puré. Nu kan du – hvis du har en god, kraftig køkkenmaskine – tilsætte melet til grækarpurén, og køre maskinen, indtil du får en smidig dej. Har din maskine ikke så mange hestekræfter, kan du komme græskarpuréen i skålen med melet, og ælte det grundigt sammen med hænderne.
Del græskardejen i to, og rul hver klump ud til en pizzabund mellem to stykker bagepapir. Bundene skal være ret tynde (max 0,5 cm), da de hæver op under bagningen.
Bag nu pizzabundene i 45 minutter, indtil de er sprøde under bunden. Top med dit valgt af fyld, og bag pizzaerne i yderligere 15 minutter. Her havde jeg lavet en simpel tomatsauce af hakkede tomater, tomatpuré, løg, hvidløg, basilikum og oregano. Den kom på bunden sammen med osten, indtil osten smeltede i ovnen, og herefter toppede jeg med serranoskinke og rucolasalat.

15 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Mums hvor ser det godt ud :yum: Vi har herhjemme også prøvet din fantastiske polenta pande – Virkelig skøn ret :grinning:

 2. Tusinde tak for den skønneste opskrift 🙂 Jeg lavede pizzaen her til aften og det er bestemt ikke sidste gang!
  Glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter!

 3. Jeg lavede pizzaen her til aften, og den var et kæmpe hit! Langt bedre end den famøse blomkålspizza. Jeg spår den er stor fremtid herhjemme 😉

   1. Tak for det hurtige svar – resten af dejen blev smidt i fryseren i går 🙂 Og pizzaen blev SÅ god! Jeg er ellers virkelig ikke så glad for hjemmelavet pizza..
    Jeg havde dog ikke helt nok havregryn og jeg bruger ikke HUSK i madlavning, så i stedet brugte jeg 0,5-1 dl fuldkornsrismel som fungerede rigtig fint! 🙂

Skriv en kommentar