
Pizza med græskarbund
Ingredienser
- 400 gram hokkaidogræskar uden skal
- 3 dl finvalsede havregryn
- 2 spsk. fiberHUSK (pulveriserede psyllium frøskaller)
- 1/2 tsk. salt
- 1 æg
Forslag til topping
- Tomatsauce
- Mozzarella
- Frisk basilikum
- Rucola
Fremgangsmåde
Skrub og skyl hokkaidogræskaret. Halvér det, fjern kernerne med en ske, og skær skallen fra. Skær derefter græskarkødet i mindre tern, og afvej 400 gram. Kog dem i 10-15 minutter, indtil de er helt møre, og si derefter vandet fra.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom havregrynene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine, og kør, indtil det bliver til helt fint mel. Kom fiberHUSK og salt i maskinen, og kør til det er blandet.
Tilsæt nu de kogte græskartern og ægget til foodprocessoren, og kør maskinen, indtil du får en smidig dej, der samler sig til en kugle. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt mere fiberHUSK
Del græskardejen i to, og rul hver klump ud til en pizzabund mellem to stykker bagepapir. Bundene skal være ret tynde, da de hæver op under bagningen.
Bag nu pizzabundene i 15 minutter, indtil de er sprøde under bunden. Vend pizzabunden om, og placér pizzaen på en bagerist med bunden op ad.
Top med dit valgt af fyld, og bag pizzaerne i yderligere 15 minutter, til bunden er sprød.
Her havde jeg toppet med tomatsauce og mozzarella og pyntet med basilikum og rucola.
Opskrift på pizza med græskarbund
Denne opskrift på pizza med græskarbund er en fremragende opskrift, hvis man savner et grønnere alternativ til den klassiske italienske pizza med hvedebund. Ligesom blomkålspizzaen består bunden her mest af grøntsager fremfor mel, hvilket er en fremragende måde at snige mere grønt indenbords. Her får du et måltid der smager og ligner af pizza men stadig massevis af plusser på grønt-kontoen.
Udover at være nærende og lækker, er denne pizza også utrolig nem at lave. Ja meget nemmere end en almindelig pizza, tør jeg vove at påstå. Her skal dejen nemlig ikke hæve, og den rulles ud mellem to stykker bagepapir, så du slipper for en del rengøring.
TIP: Prøv også min opskrift på auberginepizza eller glutenfri pizza
Sådan laver du græskar pizza
For at lave græskarbunden skal du bruge græskar uden skal. Det kan nemt fjernes ved, at du skærer skrællen af med en skarp kniv.
Græskarternene skal skæres i små tern og koges, så de hurtigt bliver møre. Derefter kan køres til en dej sammen med fiberHUSK, havregryn, æg og salt. Det nemmeste er at bruge en foodprocessor, der let blender og ælter dejen, så den samler sig til en smidig kugle.
Har du ikke en food processor, vil jeg anbefale dig først at blende havregryn, fiberHUSK og salt sammen til fint mel. Kom melet i en skål, så du kan blende de kogte græskartern til en fin mos. Dernæst kan du komme græskarmosen over i skålen og ælte det det sammen med hænderne.
Dejen til græskarpizza er nemmest at rulle ud mellem to stykker bagepapir. På den måde kan du let fjerne det ene stykke bagepapir og flytte den udrullede pizza over på en bageplade, så den kan komme i ovnen.
Jeg vil anbefale dig først at bage pizzaen uden fyld. På den måde bliver den mest sprød, når du dernæst flipper pizzaen op og bager den med bunden op ad med toppings.
Ingredienser
Græskar – Jeg bruger oftest hokkaido, men alle typer græskar kan bruges. Du kan også bruge sød kartoffel som alternativ, hvis græskar ikke er i sæson.
Havregryn – Havregryn skal blendes til fint til havremel, og det er derfor nemmest med finvalsede havregryn. Grovvalsede havregryn kan dog også bruges. Alternativ kan du bruge havremel, der kan købes i butikkerne, så du slipper for at blende.
FiberHUSK – Du skal bruge den gule pakke, der er beregnet til bagning. Dvs. IKKE den grønne HUSK, som er et kosttilskud.
Æg – Jeg bruger et M/L æg til opskriften. Jeg har endnu ikke prøvet at gøre opskriften vegansk.
Salt – Her bruger jeg helt almindelig bordsalt. Bruger du flagesalt skal du tilføje 1 tsk.
Græskarpizza eller sød kartoffel pizza
Denne græskarpizza er perfekt at nyde i efterår og vinter, hvor supermarkederne bugner af græskar. Jeg bruger hokkaido, der er den mest hyppige variant, men du kan også bruge butternutgræskar.
Hvis græskar ikke er i sæson, kan du erstatte det med sød kartoffel. Jeg har prøvet at lave pizzabunden med begge dele, og både smag og konsistens minder så meget om hinanden, at det ikke er til at kende forskel.
Idéer til pizzatoppings
Pizzatopping kan virkelig varieres i det uendelige, og selvom klassiskeren med tomat og ost altid er god, er det lækkert med variation. Du kan eksempelvis prøve disse varianter:
- Grøn pesto, artiskokhjerter og mozzarella
- Pizzasauce og skinke
- Pesto og svampe
- Figner, serrano og karameliserede rødløg
- Ristede svampe og bresaola
- Spinat, ricotta og artiskok
- Pizza med æble og pancetta
- Rød pesto og mozzarella
Nøj, hvor ser den bare alt for lækker ud! Jeg har godt nok lige spist aftensmad, men stod den pizza foran mig, så havde jeg guffet den hele uden at tøve. Mums! 🙂
http://cillesunivers.dk
Mums hvor ser det godt ud :yum: Vi har herhjemme også prøvet din fantastiske polenta pande – Virkelig skøn ret :grinning:
Hvor er det godt at høre, Cecilie 🙂
Hej Emma.
Det skal jeg prøve, jeg har dog ingen HUSK fibre, kan man bruge noget andet eller undlade det?
Hej Julie 🙂 I så fald skal du tilsætte en del mere mel 🙂
Tusinde tak for den skønneste opskrift 🙂 Jeg lavede pizzaen her til aften og det er bestemt ikke sidste gang!
Glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre, Line 🙂
Jeg lavede pizzaen her til aften, og den var et kæmpe hit! Langt bedre end den famøse blomkålspizza. Jeg spår den er stor fremtid herhjemme 😉
Dejligt at høre, Amanda! 🙂 Tak, fordi du melder tilbage 🙂
Tror du at dejen kan fryses?
Hej Sara 🙂 Ja, det tror jeg sagtens 🙂
Tak for det hurtige svar – resten af dejen blev smidt i fryseren i går 🙂 Og pizzaen blev SÅ god! Jeg er ellers virkelig ikke så glad for hjemmelavet pizza..
Jeg havde dog ikke helt nok havregryn og jeg bruger ikke HUSK i madlavning, så i stedet brugte jeg 0,5-1 dl fuldkornsrismel som fungerede rigtig fint! 🙂
Hej Emma,
Hvor meget mel blander du i? Synes ikke jeg kan finde det i opskriften. 🙂
Hej Alberte 🙂 det mel, der bliver til af de 3 dl havregryn 🙂
Kan Fiberhusk udskiftes med mel? 🙂
Hej Frederikke
Nej, her får HUSK også brunden til at hæve, så det vil give et mere kompakt resultat.