Pizza snurrer

Disse pizzasnurrer er et sandt madpakkehit! Ikke bare er de luftige, saftige med en god pizzasmag – de er også imponerende fine at hive frem til frokosten.

Du kan sagtens lave opskriften som klassiske pizzasnegle. Men jeg synes nu altså, at de fine snurrer er lidt ekstra festlige, og så kan de indeholde nærmest dobbelt så meget pizzafyld 😉

Heldigvis er det ikke spor svært at lave pizzasnurrer, og når man først har fanget teknikken er det slet ikke mere besværligt end at bare snegle. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du følge videoguiden i min opskrift på kardemommesnurrer. Her viser jeg, hvordan du snurrer dejen, så fyldet bliver inden i og de får et flot udseende.

Pizza snurrer

 

Bedøm denne ret

Snurrer til 12 stk. personer
forberedelse 15 min + 1 t 45 min hævetid / tilberedning 10-15 min / i alt 2 t 15 min

Ingredienser

DEJ

  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 10 g salt
  • 2 æg
  • 1 dl olivenolie
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 750 g hvedemel

FYLD

  • 1 glas pizzasauce (ca 2,5 dl)
  • 125 g mozzarella
  • 50 g parmesan (kan undlades)
  • 100 g italiensk skinke, kogt eller røget (kan undlades)
  • * se andre idéer til fyld under opskriften

Fremgangsmåde

Lun mælk og vand i en kasserolle, til det er lunkent/lillefinger varmt. Rør gæren ud i væsken en stor skål eller røremaskine.

Tilsæt salt, æg og olivenolie til skålen, og pisk det sammen. Tilsæt fuldkornsmel, og rør det i væsken. Tilsæt derefter hvedemelet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i ved håndkræft eller på røremaskine, til den er helt glat og smidig. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i skålen i 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm. Smør pizzasauce ud på rektanglen, og drys med mozzarella i små stykker, revet parmesan og finthakket skinke.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

Skær strimler på tværs af dejen på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.

Placér kardemommesnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 minutter.

Forvarm ovnen til 225° varmluft. Sæt snurrerne i  ovnen i 10-15 min, til de er flot gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Pizza snurrer med skinke

 

Opskrift på pizza snurrer

Disse pizzasnurrer er et stjernestort hit i madpakken! De er luftige, bløde, saftige og let sprøde i overfladen. Med den perfekte mængde fuldkorn, så de mætter og smager af mere, men uden at de bliver tørret. Det sikres også, fordi snurrerne kan indeholde masser af fyld, når de formes på denne måde.

I stedet for at lave klassiske pizzasnegle, former jeg dejen som snurrer, ligesom min opskrift på kardemommesnurrer. Det ser først og fremmest pænt ud, men det gør også, at snurrerne bliver saftige og med masser af dejligt fyld hele vejen igennem.

Opskriften på pizzasnurrer giver cirka 12 store flotte snurrer, alt efter hvilken størrelse du   ønsker. Jeg kan varmt anbefale dig at lave dobbeltportion, for de er gode at fryse, så de nemt kan tages op og komme med på madpakken.

Jeg vil også anbefale snurrerne til buffeter og fester, for det er et herligt indslag, der er nemt at fragte, og som de fleste kan lide. Jeg havde de gode pizzasnurrer med til en sommerfest med gode kollegaer, hvor vi var flere børn end voksne. Vores sammenskudsgilde skulle altså gerne være børnevenligt, men de snurrer hittede stort hos både store og små.

 

TIP: Prøv også mine pølsehorn, bløde gulerodsbrud, hjemmebagt rugbrød eller chokorugder er hit på madpakken.

 

Pizza snurrer med skinke og ost

 

Fyld til pizzasnurrer

Du kan fylde dine pizza snurrer med alverdens lækkert fyld. Alt fra den helt klassiske udgave med tomatsauce, ost og skinke, som jeg deler i dette blogpost, til mere kreative udgaver med pesto, revne grøntsager eller andre lækkerier.

Min to-go opskrift er denne, hvor jeg enten laver en simpel tomatsauce eller køber en færdig sauce på glas, hvis det skal være ekstra nemt. Derudover tilsætter jeg en blanding af mozzarella og parmesan, for den perfekte “ostede” smag og konsistens, og små stykker skinke. Her bruger jeg typisk kogt italiensk skinke eller serranoskinke, som jeg køber i skiver og hakker fint, så det kan drysses over pizzasaucen.

Nogle gode bud på fyld til snurrer til madpakken kan være:

  • Ricottasost, grøn pesto og optøet hakket spinat (pres væsken fra spinaten)
  • Gedeost og karamelliserede rødløg
  • Revet gulerod og rød pesto
  • Tomatsauce, sprøde bacontern og mozzarella
  • Spinat og artiskokhjerter a la denne pizza

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Stinna 🙂
      Du kan ikke bruge surdej alene til denne dej, men du kan tilsætte det sammen med gær. Og ja, du kan sagtens holdhæve den, så skal du bare blot bruge 10 g gær.
      KH E

Skriv en kommentar