Pizzasauce

Denne opskrift på pizzasauce er nem at lave men smager meget bedre end dem, du køber færdig i butikkerne. Den er perfekt sød, syrlig og med en lækker smag af tomater. Præcis som en autentisk italiensk tomatsauce.

Saucen laves af hakkede tomater og ingredienser, de fleste har på lager. Du kan lade den simre i blot 10 minutter eller lade den stå, imens pizzadejen hæver. Det bliver den kun bedre af, men det er ikke noget must.

pizzasauce

Pizzasauce

 

Bedøm denne ret

Sauce til 2-4 pizzaer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min - 60 min

Ingredienser

Pizzasauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. balsamico eddike
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pizzasauce

Hak løg og pres hvidløg. Svits det i olivenolie i en lille gryde, til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, baslikum, oregano, sukker, balsamico, salt og peber, og rør rundt. Lad gryden simre under låg i 10 minutter eller i en times tid, imens pizzadejen hæver. Tilsæt evt. en smule vand, hvis du lader tomatsaucen simre længe.

Blend saucen med en stavblender, til den har en jævn konsistens uden stykker af løg. Smag den til med salt, peber, sukker og eddike. Nu er den klar til at blive fordelt over pizzadejen.

Find flere opskrifter i samme kategori

pizzasauce opskrift

pizza ingredienser

Pizzasauce opskrift

En god pizzasauce kan tage dine hjemmelavede pizzaer til næste niveau! Det tilføjer den perfekte syrlige sødme, som en god tomatsauce bør have. Perfekt til den sprøde, salte bund og milde cremede mozzarellaost.

Jeg har eksperimenteret med mange opskrifter på hjemmelavet tomatsauce. Nogle har simret i timevis. Nogle er lavet helt fra bunden af hele tomater. Nogle har jeg rørt sammen uden tilberedning.

Men det er denne opskrift på pizzasauce, jeg bliver ved med at vende tilbage til. Den består helt enkelt af hakkede tomater på dåse og andre ingredienser, jeg altid har på lager: Løg, hvidløg og tørrede krydderier. Og så smages den til med sukker og balsamicoeddike, hvilket straks giver saucen et ekstra spark af velsmag.

 

TIP: Brug pizzasaucen på små aubergine pizzaer, i pizzasnurrer eller på en sprød polentapizza.

 

pizzasauce

 

Hurtig og nem opskrift på pizzasauce

Opskriften hitter herhjemme, fordi den er så hurtig at tilberede. Når jeg har æltet min pizzadej og sat den til hævning, bikser jeg hurtigt pizzasaucen sammen i en gryde, og så får den lov til at stå og simre. Når dejen er hævet og klar til udrulning, blender jeg saucen, og så er den klar til brug. Sprængfyldt med velsmag, som havde den simret i timevis af friske, solmodne råvarer.

 

pizza med tomatsauce

 

Kan pizzasauce fryses?

Vi laver typisk halvdelen af pizzaerne med tomatsauce og halvdelen som “hvide pizzaer” med kartofler og ost. Derfor har jeg typisk en halv portion pizzasauce til overs. Den gemmer jeg nemt i fryseren, for saucen kan sagtens fryses. Næste gang, der er hjemmelavet pizza på menuen, er tilberedningen endnu nemmere med en rest tomatsauce på lager. Det er eksempelvis et kæmpe hit, hvis vi en aften laver de drøn nemme tortilla pizzaer.

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar