Idéer til pizzatopping og nem tomatsauce

Tidligere på ugen delte jeg opskriften på den lækreste (og ret så sunde) pizzabund med jer. Nu er det så blevet tid til, at vi skal have noget fyld på bundene. Ikke at jeg tror, I har haft forbagte pizzabunde til at stå og vente på, at jeg fik mig snøvlet sammen til at skrive dette indlæg (haha!). Men I ved, hvad jeg mener 😉

Pizzatopping

3 idéer til pizzatopping og nem tomatsauce

 
Tilbehør til 3 pizzaer
forberedelse 25 min / tilberedning 20 min / i alt 45 min

Ingredienser

Tomatsauce til 3 pizzaer

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret timian
  • friskkværnet salt & peber

Klassikeren med parmaskinke og rucola

  • tomatsauce
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 6-8 skiver parmaskinke
  • 1 stor håndfuld rucola
  • lidt frisk basilikum

Vegansk kartoffelpizza med pesto og artiskok

  • 2-3 spsk. pesto
  • 2 mediumstore kartofler
  • 5 artiskokhjerter fra dåse

Pizza med aubergine og spicy pølse

  • tomatsauce
  • 1 lille aubergine
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • krydret, god oksespegepølse
  • chili-oregano

Fremgangsmåde

Tomatsauce

Rør alle ingredienserne sammen i en skål. That’s it!

Klassikeren med parmaskinke og rucola

Smør den forbagte bund med tomatsauce, og riv mozzarellaosten over i mindre stykker. Sæt pizzaen i ovnen i cirka 20 minutter, indtil osten er smeltet, og bunden er sprød. Top med parmaskinke, rucola og basilikum, og servér.

Vegansk kartoffelpizza med pesto og artiskok

Smør den forbagte bund med pesto. Skrub kartoflerne rene, og høvl dem i tynde skiver med en kartoffelskræller. Dræn vandet fra artiskokhjerterne, og halvér dem. Fordel kartoffelskiver og artiskokhjerter over pizzaen, og bag den i cirka 20 minutter, indtil bunden er sprød og kartoffelskiverne let sprøde.

Pizza med aubergine og spicy pølse

Smør den forbagte bund med tomatsauce. Skær auberginen i tynde skiver, og placér dem i et lag over bunden. Riv mozzarellaosten over i mindre stykker, og fordel dem over pizzaen. Sæt den nu i ovnen i cirka 20 minutter, indtil osten er smeltet og pølserne let sprøde. Top med chili-oregano, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

3 idéer til lækker pizzatopping

Pizzatopping kan virkelig varieres i det uendelige! Fyldet på de tre pizzaer her i opskriften er nogle af mine yndlingsvarianter: Den helt klassiske med parmaskinke, mozzarella og ruccola. Den lidt mere vovede men ih-åh så lækre med aubergine, god krydret pølse og chili-oregano. Og den veganske med smagfuld pesto, kartoffel og artiskokhjerter. Det gode ved pizzaslices er, at man ikke skal vælge, men kan hapse et stykke af hver.

Sprød pizza med spicy pølse

Idéer til pizzatopping

Nem opskrift på smagfuld tomatsauce til pizza

Opskriften på den nemme tomatsauce benytter jeg mig ofte af, når jeg ikke har tid (=lyst) til at lave min egen – og det er ret ofte. Nej, den er ikke helt så god som en tomatsauce, der har fået lov til at stå og simre i timevis. Men den er bedre (og med langt færre E-numre) end de færdige varianter, man kan købe på glas. Og så er den tilmed lyn-hurtig at trylle frem.

Hurtig pizzasauce

Nem opskrift på tomatsauce

Hjemmelavede sprøde pizzaslices med topping

Fredag er jo slet ikke et dumt tidspunkt at dele noget pizza-relateret. Jeg tror i hvert fald ikke, jeg er alene om at synes, at ugens sidste hverdag hellere end gerne må afsluttes med italiano-vibes. Og det må gerne være i selskab med rødvin i glasset og et par eller femten sprøde pizzaslices. Og hvis det så endda er af den hjemmelavede variant, tilberedt med ro, tid og hjælp fra en rar køkkenpartner, er det lige før, selvforkælelses-barometeret sprænger skalaen.

Pizza med aubergine og pølse

Pizza med parmaskinke

Pizza med kartoffel og artiskok

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar