Polenta med grøntsager og æg

Her kombineres cremet polenta med grøntsager og æg. En ganske simpel og sund servering, der samtidig smager SÅ luksus-lækkert. Opskriften er utrolig nem at tilberede, så maden kan komme på bordet på under en halv time.

Polenta majsgrød er en mættende og cremet base, der toppes med bagte grøntsager og pocherede æg (bare rolig, det er slet ikke så svært!).

Grøntsagerne kan du variere, så du kan få tømt ud i grøntsagsskuffen. Jeg er særligt vild med aubergine, peberfrugt, tomater og squash, der alle smager skønt efter en tur i ovnen.

Polenta med grøntsager og æg

Polenta med grøntsager og æg

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 3 dl polenta majsgryn
  • 1 l vand
  • 30 g revet parmesan
  • salt

RISTEDE GRØNTSAGER

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 250 g cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

POCHEREDE ÆG

  • 1 l vand
  • 3 spsk. eddike
  • 4 æg

Fremgangsmåde

RISTEDE GRØNTSAGER

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Skær aubergine og squash i skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i skiver. Halvér cherrytomaterne. Pil rødløg, og skær dem i både. Fordel alle grøntsagerne på bagepladen. Dryp olie over, krydr med timianblade, salt og peber, og bag grøntsagerne i ovnen i cirka 20 minutter, til alle grøntsager er møre og gyldne

POLENTA

Bring vandet i kog i en gryde. Hæld majsgryn og salt i gryden, og rør godt rundt. Sæt låg på, og kog grøden i ca. 15 minutter på lavt blus, til den er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.

Pocherede æg

Bring vand og eddike i kog i en gryde. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop, så du nemmere kan ‘ploppe’ den ned i vandet.

Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen.

Skub ægget ud i siden af gryden, og kog det i 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.

SERVERING

Top din polentagrød med de ristede grøntsager, pocherede æg og frisk timian, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Polentagrød med grøntsager og æg

Polenta med bagte grøntsager og æg

 

Opskrift på polenta med grøntsager og æg

Denne opskrift på polenta med grøntsager og æg er et fremragende eksempel på, at mad ikke behøver være hverken dyrt eller kompliceret for at smage godt.

Nogle gange er det simple bare det bedste. En caprese salat med solmodne tomater og mozzarella. Ristet rugbrød med avocado. Pasta med citron, friskkværnet peber og parmesan. Særligt her om sommeren (det tør vi godt kalde det efter vejret de sidste mange dage, ikke?) elsker jeg retter som disse. Retter, der kan bikses sammen på nul-komma-fem, og hvor råvarerne får lov til at stråle uden alt for meget postyr.

Lige præcis sådan en opskrift er denne. Her er tale om en bund af cremet polenta toppet med bagte grøntsager og et pocheret æg. Så simpelt og så godt. Retten smager af sol og sommer, og så er det en forrygende opskrift både til hverdag, når man trænger til at få tømt grøntsagsskuffen, men den er samtidig også festlig og dejlig nem at servere for gæster, for opskriften kan snildt ganges op.

Og hey! Hvis du vil give retten ekstra sommer-fornemmelser, kan du vælge at stege grøntsagerne på grillen i stedet for i ovnen. Det er jeg sikker på kun vil gøre smagsoplevelsen endnu mere fantastisk.

 

Polenta majsgrød

 

Polenta majsgrød

Basen for opskriften er en cremet grød af polenta. Det er en italiensk majsgrød, der koges på majsgryn, til en cremet konsistens. Ofte bruges polenta lidt som man i Danmark ville servere kartoffelmos. Det smager dejligt til gryderetter, en klassisk bolognese men også til mere lette serveringer som denne opskrift med grønt og æg.

I denne opskrift smages polentaen til med parmesan. Det gør den uimodståelig lækker, så den både smager og mætter godt. Det er virkelig en perfekt base for det mere lette tilbehør i form af grøntsager og æg.

 

TIP: Prøv også at lave rester af polenta til sprøde polentafritter eller polentapande med chorizo og læg

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar