Polentapande med æg, tomat og chorizo

Denne opskrift på polentapande er vaskeægte comfort food. Lunende og lækker, men samtidig utrolig nem at bikse sammmen. Opskriften kræver minimal arbejdskraft i køkkenet men smager simpelthen så dejligt!

Retten består af en bund af cremet polenta majsgrød. Heri steger jeg æg, med faste hvider og flydende blommer, og så toppes retten med  sprød chorizo, bagte tomater og knasende kikærter.

Det er muligvis en kombination, du ikke har prøvet før, men tro mig, det smager himmelsk, og så er det både nemt og ret budgetvenligt at fremtrylle.

polentapande med æg og chorizo

Polentapande med æg, tomat og chorizo

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 100 gram chorizo
  • 2 fed hvidløg
  • 8 dl vand
  • 2 dl majsgryn (polenta)
  • 30 gram parmesan + lidt til servering
  • 4 æg
  • salt & friskkværnet peber

TOPPINGS

  • 250 gram cherrytomater
  • 1 dåse kikærter, drænede
  • 0,5 tsk paprika, gerne røget
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Fremgangsmåde

TOPPINGS

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skyl tomaterne (behold gerne stilken på), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dræn kikærterne fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Fordel ligeledes kikærterne på bagepladen, og vend så tomater og kikærter i olivenolie, paprika og salt.

Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde og gyldne, og tomaterne er rynkede.

Skær chorizopølsen i grove skiver, og svits dem i en dyb pande, indtil de er sprøde. Tag chorizoskiverne af panden, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Pil og pres hvidløg, og svits det kort i fedtet fra chorizopølsen på panden. Tilsæt majsgryn, og vend rundt. Hæld vand over, og rør det godt sammmen, så grynene ikke klumper. Rør (eller pisk med et piskeris) indtil grøden begynder at tykne. Lad dernæst grøden simre i 15 minutter.

Riv parmesanen fint, og rør osten i polentagrøden i panden. Smag grøden til med salt og peber.. Brug en ske og lav en lille lomme i polenta-grøden. Slå derefter hurtigt et æg ud i lommen i grøden. Gentage med alle æg, og lad så panden simre,, indtil hviderne er faste, og blommerne stadig flydende.

SERVERING

Placér de bagte tomater og sprøde kikærter oven på grøden. Hak de sprøde chorizoskiver groft, og drys det over polenta-panden. Pynt med lidt parmesan og rosmarin, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Opskrift på polenta pande

Denne polentapande er et rigtig hverdagshit hjemme hos os. Det er sådan en opskrift, jeg serverer på dage, hvor overskuddet et lavt men lysten til et mættende, nærende og lækkert måltid er stor.

For mig er opskriften polenta pande perfekt til sensommeren. Begyndende af efteråret, der for mig både er en tid med nostalgi og nye begyndelser. Børn starter i skole, unge starter på uddannelse. Vi vender alle tilbage til hverdagen efter sommerens feriedage, mange fester og lange, lyse aftener. Og det kan godt føles en smule trist, at vende retur til hverdagsrutinen, når der samtidig følger kolde, korte gråvejrsdage og lange todo-lister.

På denne årstid får jeg altid ekstra meget lyst til sjælevarmende mad. Vaskeægte comfort food, der mætter og luner. Og her er opskriften på polentapande ganske perfekt. Servér retten, når du kommer hverdagstræt hjem fra arbejde, og det småregner, og hvor glæden ved et dejligt måltid med sommerens sidste tomater vil synes ekstra stor ♥

 

TIP: Prøv også min opskrift på sprøde polentafritter

 

polentapande med spejlæg

Tomater og kikærter til polentapande

 

Polentapande toppings

Min polentapande består først og fremmest af en bund af cremet polenta majsgrød. Den toppes dernæst med æg, sprød chorizo, bagte tomater og knasende sprøde kikærter.

De sprøde kikærter og bagte tomater tilberedes nemt i ovnen, imens resten af opskriften kan samles i en pande. Her bliver tomaterne rynkede og saftige, men kikærterne bliver dejlig knasende. En perfekt topping til den cremede grød.

Chorizo er en krydret spansk pølse. Når den steges på en pande, bliver den sprød. Og det fungerer altså lidt som et krydret bacondrys, når den sprøde pølse hakkes groft og drysses over retten.

Kombinationen af de forskellige toppings er virkelig vidunderlig. Men har du travlt, eller er der noget, du ikke lige har på lager, kan kan du sagtens skære lidt af toppingsene fra. Udlad eksempelvis tomaterne, hvis de ikke er sæson. Eller undlad chorizopølsen, hvis du ønsker at gøre opskriften vegetarisk.

 

polenta med æg chorizo og tomater

Flere opskrifter med polenta

Jeg er vild med at bruge polenta majsgryn i mine opskrifter. Prøv nogle af mine favoritter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ejj, hvor ser og lyder det lækkert! Jeg skal helt sikkert eksperimentere med bagte kikærter – jeg elsker dem rå og i gryderetter, så jeg vil helt sikkert også synes, de er et hit, når de er bagte og sprøde ☺️
    Jeg har et spørgsmål om noget helt andet, som jeg håber, du vil hjælpe mig med. Dine fine makeup-videoer har givet mig lyst til at investere i en bronzer, som jeg ellers ikke har brugt siden jeg var ung teenager (og lad os ikke snakke om, hvordan det så ud ;-)). Bare lige til at definere kindbenene lidt og fremhæve gløden i ansigtet. Jeg har brune øjne og brunt hår og får en fin farve om sommeren, men er bleg som alle andre i vintermånederne. Valget står mellem Benefit’s Hoola og BareMineral’s Warmth – dem har jeg læst godt om både her og andre steder. Jeg hælder selv mest til Hoola, men hvis du skulle anbefale en nybegynder som mig en af de to, hvilken skulle det så være? Og hvilken slags børste skal jeg investere i dertil? 🙂
    På forhånd tusind tak!
    / ida

Skriv en kommentar