Pull apart brød med hvidløg og parmesan

Dette pull apart brød er præcis, som navnet bekriver. Et “riv i stykker” brød, hvor man kan plukke små stykker af. Stykker af lunt brød med smeltet smør, parmesan, hvidløg og persille.

Brødet ser festligt og imponerende ud at servere, men det er utrolig nemt at lave. Særligt hvis du bruger et købt bagebrød, er det næsten som snyd. Men jeg lover, at ingen vil klage over, at du springer over, hvor gærdet er lavest, for pull apart brødet smager virkelig herligt.

Pull apart brød med hvidløg og parmesan

Pull apart brød med hvidløg og parmesan

 

Bedøm denne ret

Hvidløgsbrød til 4-8 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 75 g parmesan
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 brød

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom blødt smør i en skål. Riv parmesan fint. Hak persille fint. Pil og pres hvidløg. Rør parmesan, persille og hvidløg sammen med det bløde smør.

Skær skiver af brødet hele vejen fra den ene ende til den anden uden at skære hele vejen igennem. Fordel halvdelen af det bløde kryddersmør ned i rillerne ved at smøre med en kniv. Skær dernæst skiver i brødet på den anden led, så der danner sig et ternet mønster. Fordel forsigtigt det resterende kryddersmør i rillerne på den anden led.

Bag brødet i ovnen i 10 minutter, til smørret er smeltet og skorpen er gylden og sprød. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

hvidløgsbrød med parmesan

 

Opskrift på pull apart brød

Denne opskrift på pull apart brød er som et fancy hvidløgsbrød. I stedet for lange flütes, bruger jeg dog helt større brød. Det giver mulighed for, at man kan skære dybe riller i brødet, som kan fyldes med en herlig blanding af smør, parmesanost, hvidløg og persille.

Ved servering kan man rive/plukke stykker af brødet, der smager af ekstra svampet hvidløgsbrød med et pint af parmesan. Brødet vil passe perfekt til alt fra italienske retter som spaghetti bolognese eller til suppe såsom en cremet jordskoksuppe.

 

TIP: Prøv også opskriften på min nemme og lækre foccaciabrød

 

Se hvordan du laver det lækre pull apart brød i denne video

 

 

Variationer

Det lækre brød er nemt at variere, alt efter hvad det skal serveres til, eller hvad du foretrækker. Prøv eksempelvis følgende:

  • Tilføj andre krydderurter såsom rosmarin eller timian fremfor persille.
  • Brug et lækkert ramsløgssmør i stedet for hvidløg, hvis du laver brødet i foråret.
  • Vælg dit favoritbrød til opskriften. Både bagebrød og hjemmebag går an- og gerne et daggammelt et af slagsen. Jeg elsker især at bruge brød af surdej.
  • Brug forskellige typer ost. Hvis du gerne vil have et rigtig “cheesy” brød, vil jeg anbefale dig at bruge mozzarella.
  • Rør finthakket sprødstegt bacon i smørret, inden det fordeles i brødet. Det lyder næsten af for meget, men jeg siger jer, det smager godt.

 

Pull apart brød med hvidløg og parmesan

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar