Quesadillas med kylling

Quesadillas med kylling er en fantastisk opskrift og lidt af en livret herhjemme. Så utrolig nemt og virkelig lækkert.

Den mexicanske ret laves af tortillapandekager, der lægges sammen med fyld imellem, inden de steges sprøde.

Vi fylder tortillas med krydret kyllingekød, salsa, sorte bønner og cheddar. Herefter steges de på panden, inden de skæres ud i trekanter. Lige til at spise med hånden, måske dyppet i lidt guacamole eller cremefraiche.

Quesadillas med kylling salsa og sorte bønner

Quesadillas med kylling

 

Bedøm denne ret

Aftensmad eller snack til 4-8 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

KYLLINGEKØD

  • 500 g kyllingekød i strimler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. stødt koriander
  • 0,5 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • salt og friskkværnet peber

FYLD

  • 150 g cheddar
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 glas salsa

QUESADILLAS

  • 8 tortillapandekager
  • 4 tsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld koriander
  • Cremefraiche

Fremgangsmåde

KYLLINGEKØD

Steg kyllingekød og presset hvidløg på en pande i olivenolie. Drys med alle krydderierne, og vend rundt, til kødet er gennemstegt.

Kom det stegte kyllingekød over på et skærebræt. Hak det groft, så det er klar til at komme i dine quesadillas.

FYLD

Skyl de sorte bønner i en sigte. Riv cheddarosten.

STEGNING AF QUESADILLAS PÅ PANDE

Opvarm en teske olie på en pande. Læg en tortillapandekage på, og fordel salsa, kyllingekød, sorte bønner og revet cheddar over. Tryk en tortilla ovenpå. Lad det stege, indtil den nederste tortillapandekage er gylden, og osten begynder at smelte.

For at vende en quesadilla nemt på panden, når den er stegt på den ene side, bruger jeg to tallerkener: Skub forsigtigt quesadillaen over på den ene tallerken, når den er stegt på den ene side. Placér en tallerken ovenpå, og flip den rundt, så din quesadilla nu ligger på den anden tallerken med den ustegte tortilla nederst. Før forsigtigt quesadillaen ned på panden, og lad den stege færdig på den anden side.

Gentag med de næste quesadillas.

STEGNING AF QUESADILLAS I OVN

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Beklæd to bageplader med bagepapir, og placér to tortillas på hver. Fordel salsa, kyllingekød, sorte bønner og revet cheddar over. Tryk en tortilla ovenpå. Pensl let de øverste tortillas med olivenolie. Sæt bagepladerne i ovnen, til dine quesadillas er sprøde og gyldne, og osten er smeltet.

 

SERVERING

Skær dine quesadillas i trekanter. Drys med frisk koriander, og servér med cremefraiche.

Find flere opskrifter i samme kategori

fyld til tortillas: kylling, salsa, cheddar og sorte bønner

Quesadillas med kylling og cremefraiche

Opskrift på quesadillas med kylling og cheddar ost

Quesadillas med kylling er en virkelig god og familievenlig opskrift. Hvis du lige som jeg er vild med mexicansk mad, vil du elske de lækre quesadillas med krydret kyllingekød og smeltet cheddarost.

Opskriften på disse nemme quesadillas bør dog nok komme i kategorien “tex-mex”. Et fusionskøkken mellem Texas og Mexico. Her finder man mexicanske inspirerede retter, som er blevet hverdagskost i USA. Gerne med masser af smeltet ost og lidt mildere krydret end autentisk mexicansk mad.

 

TIP: Prøv også min opskrift på carnitas tacos med braiserede svinekæber

 

Quesadillas med kyllinger er uden tvivl på min hitliste over bedste tex-mex opskrifter. På listen finder I også min burritobowl og min tacosuppe, der begge er opskrifter, som kan varieres i det uendelige ligesom quesadillass. Jeg vil også anbefale dig at prøve min bedste opskrift på chili con carne af oksebov samt den veganske variant chili sin carne.

Hvad er quesadillas?

Quesadillas er fyldte tortillapandekager, ofte af majsmel eller hvede. Pandekagerne lægges sammen med fyld i midten. Enten to tortillas, der klappes sammen, eller en enkelt, der foldes på midten, inden de steges på begge sider. På den måde bliver pandekagerne sprøde, og fyldet tilberedt. Efter stegning skæres quesadillas ud i trekanter, der kan nydes lidt som et pizzastykke – gerne dyppet i guacamole, cremefraiche eller salsa.

 

nem opskrift på Quesadillas med kylling

 

Quesadilla fyld

Quesadillas med kylling er kun én af de mange variationer af quesadillas, vi holder af at spise hjemme hos os. Ofte forvandler vi faktisk rester til sprøde tortillatrekanter. En rest kød og bagte grøntsager kan udgøre det lækreste fyld, når det får selskab af salsa og revet ost.

 

TIP: Prøv også mine vegetar tortillas med bagte grøntsager

 

Idéer til quesadilla fyld

Du kan både lave tortillas med kød (kylling, okse, gris, fisk, skaldyr), men du kan også sagtens lave vegetariske eller veganske varianter. Prøv at eksperimentere med forskelligt kød og/eller grønt, stegt i mexicansk krydderiblanding, inden det fyldes i tortillapandekagerne.

Nogle af mine favorit udgaver af quesadillas fyld er:

  • Kylling: Som her, først stegt i mexicanske krydderier, eller “pulled” som jeg gør i denne mexitærte. Kylling er utrolig nemt at variere, og jeg elsker også at tilføje grøntsager som blanceret spinat og udskifte cheddar med gedeost.
  • Oksekød: Du kan både bruge hakket oksekød, som mange dansker kender fra “mexicanske pandekager” eller tilberede en hel udskæring og lave det “pulled” som i denne opskrift.
  • Fisk: Fisk kan også smage utrolig dejligt i quesadillas. Prøv at krydr en lys fisk såsom torsk eller kulmule i mexicanke krydderier, og steg fisken i ovnen, indtil den er netop gennemstegt. Derefter kan fisken skilles let i grove stykker og fyldes i tortillas. Du kan også bruge laks, som jeg gør i denne opskrift på mexi bowl med laks.
  • Æg: Vi laver ofte en “breakfast taco” i quesadilla udgave, fyldt med ost, salsa og røræg. Steg kun din røræg, til den er knap gennemstegt, inden den fyldes i tortillapandekagerne. På den måde undgår du, at æggene bliver for tørre.
  • Ost: Du kan lave en helt simpel version med blot salsa og ost. Prøv også at bruge forskellige typer os. Eksempelvis smager blanceret spinat og gedeost vidunderligt sammen!
  • Linser og bælgfrugter: I stedet for kød kan du lave opskriften helt vegansk ved at bruge linser eller bælgfrugter. Her kan du vælge at undlade osten eller du kan bruge en vegansk plantebaseret ost.

 

Quesadillas med sorte bønnner

Hvordan steger man quesadillas med kylling?

Du kan enten stege din quesadillas på panden eller i ovnen. Begge dele smager dejligt, så det afhænger af, hvad du synes er nemmest, og også hvor mange, du skal lave. Hvis du eksempelvis skal lave quesadillas til mange mennesker, er det en god idé at tilberede dem i ovnen. På den måde bliver de alle færdige samtidig

Hvordan tilbereder man quesadillas i ovn?

Hvis du vil stege dine quesdillas i ovnen, skal du blot lægge tortillas på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld pandekagerne, inden du klapper en anden tortilla ovenpå. Pensl gerne med lidt olivenolie, og sæt så bagepladen i ovnen, til tortillapandekagen er sprød.

Hvordan vender man quesadillas på panden?

Jeg steger oftest mine quesadillas på en pande, der nogenlunde passer i størrelsen til tortillasene. Det giver en mere sprød overflade, og jeg slipper for at skulle forvarme ovnen.

For at vende en quesadilla nemt på panden, når den er stegt på den ene side, bruger jeg to tallerkener. Skub forsigtigt quesadillaen over på den ene tallerken, når den er stegt på den ene side. Placér en tallerken ovenpå, og flip den rundt, så din quesadilla nu ligger på den anden tallerken med den ustegte tortilla nederst. Før forsigtigt quesadillaen ned på panden, og lad den stege færdig på den anden side.

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar