Opskrift på quesadillas med kylling og cheddar ost
Quesadillas med kylling er en virkelig god og familievenlig opskrift. Hvis du lige som jeg er vild med mexicansk mad, vil du elske de lækre quesadillas med krydret kyllingekød og smeltet cheddarost.
Opskriften på disse nemme quesadillas bør dog nok komme i kategorien “tex-mex”. Et fusionskøkken mellem Texas og Mexico. Her finder man mexicanske inspirerede retter, som er blevet hverdagskost i USA. Gerne med masser af smeltet ost og lidt mildere krydret end autentisk mexicansk mad.
TIP: Prøv også min opskrift på carnitas tacos med braiserede svinekæber eller mexicansk lasagne
Quesadillas med kyllinger er uden tvivl på min hitliste over bedste tex-mex opskrifter. På listen finder I også min burritobowl og min tacosuppe, der begge er opskrifter, som kan varieres i det uendelige ligesom quesadillass. Jeg vil også anbefale dig at prøve min bedste opskrift på chili con carne af oksebov samt den veganske variant chili sin carne.
Hvad er quesadillas?
Quesadillas er fyldte tortillapandekager, ofte af majsmel eller hvede. Pandekagerne lægges sammen med fyld i midten. Enten to tortillas, der klappes sammen, eller en enkelt, der foldes på midten, inden de steges på begge sider. På den måde bliver pandekagerne sprøde, og fyldet tilberedt. Efter stegning skæres quesadillas ud i trekanter, der kan nydes lidt som et pizzastykke – gerne dyppet i guacamole, cremefraiche eller salsa.
Quesadilla fyld
Quesadillas med kylling er kun én af de mange variationer af quesadillas, vi holder af at spise hjemme hos os. Ofte forvandler vi faktisk rester til sprøde tortillatrekanter. En rest kød og bagte grøntsager kan udgøre det lækreste fyld, når det får selskab af salsa og revet ost.
TIP: Prøv også mine vegetar tortillas med bagte grøntsager eller brug rester af tortillas til at lave nemme pizzas.
Idéer til quesadilla fyld
Du kan både lave tortillas med kød (kylling, okse, gris, fisk, skaldyr), men du kan også sagtens lave vegetariske eller veganske varianter. Prøv at eksperimentere med forskelligt kød og/eller grønt, stegt i mexicansk krydderiblanding, inden det fyldes i tortillapandekagerne.
Nogle af mine favorit udgaver af quesadillas fyld er:
- Kylling: Som her, først stegt i mexicanske krydderier, eller “pulled” som jeg gør i denne mexitærte. Kylling er utrolig nemt at variere, og jeg elsker også at tilføje grøntsager som blanceret spinat og udskifte cheddar med gedeost.
- Oksekød: Du kan både bruge hakket oksekød, som mange dansker kender fra “mexicanske pandekager” eller tilberede en hel udskæring og lave det “pulled” som i denne opskrift.
- Fisk: Fisk kan også smage utrolig dejligt i quesadillas. Prøv at krydr en lys fisk såsom torsk eller kulmule i mexicanke krydderier, og steg fisken i ovnen, indtil den er netop gennemstegt. Derefter kan fisken skilles let i grove stykker og fyldes i tortillas. Du kan også bruge laks, som jeg gør i denne opskrift på mexi bowl med laks.
- Æg: Vi laver ofte en “breakfast taco” i quesadilla udgave, fyldt med ost, salsa og røræg. Steg kun din røræg, til den er knap gennemstegt, inden den fyldes i tortillapandekagerne. På den måde undgår du, at æggene bliver for tørre.
- Ost: Du kan lave en helt simpel version med blot salsa og ost. Prøv også at bruge forskellige typer os. Eksempelvis smager blanceret spinat og gedeost vidunderligt sammen!
- Linser og bælgfrugter: I stedet for kød kan du lave opskriften helt vegansk ved at bruge linser eller bælgfrugter. Her kan du vælge at undlade osten eller du kan bruge en vegansk plantebaseret ost.
Hvordan steger man quesadillas med kylling?
Du kan enten stege din quesadillas på panden eller i ovnen. Begge dele smager dejligt, så det afhænger af, hvad du synes er nemmest, og også hvor mange, du skal lave. Hvis du eksempelvis skal lave quesadillas til mange mennesker, er det en god idé at tilberede dem i ovnen. På den måde bliver de alle færdige samtidig
Hvordan tilbereder man quesadillas i ovn?
Hvis du vil stege dine quesdillas i ovnen, skal du blot lægge tortillas på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld pandekagerne, inden du klapper en anden tortilla ovenpå. Pensl gerne med lidt olivenolie, og sæt så bagepladen i ovnen, til tortillapandekagen er sprød.
Hvordan vender man quesadillas på panden?
Jeg steger oftest mine quesadillas på en pande, der nogenlunde passer i størrelsen til tortillasene. Det giver en mere sprød overflade, og jeg slipper for at skulle forvarme ovnen.
For at vende en quesadilla nemt på panden, når den er stegt på den ene side, bruger jeg to tallerkener. Skub forsigtigt quesadillaen over på den ene tallerken, når den er stegt på den ene side. Placér en tallerken ovenpå, og flip den rundt, så din quesadilla nu ligger på den anden tallerken med den ustegte tortilla nederst. Før forsigtigt quesadillaen ned på panden, og lad den stege færdig på den anden side.