Quinoafladbrød

Quinoafladbrød indeholder kun tre ingredienser: Quinoa, vand og salt (hvis vand og salt overhovedet tæller). Quinoaen sættes i blød, inden den blendes til en dej, der kan stegges til de lækreste fladbrød. Det bliver det både sprødt og saftigt, selvom det ikke indeholder almindelig mel.

Tænk engang, at man kan fremtrykke sådan et lækkert fladbrød af quinoa alene! Ja, jeg kan nærmest ikke selv tro det, og jeg bliver positivt overrasket hver eneste gang, jeg sætter tænderne i det.

Quinoafladbrød

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer personer
forberedelse 2-10 timer / tilberedning 20 min / i alt 20 min

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. smør, olie eller ghee til stegning

Fremgangsmåde

Quinoafladbrød

Kom quinoa, vand og salt i en blender, og lad det ståi blød 2-10 timer.

Tænd ovnen på 200 grader. Blendingredienserne sammen, til du får en helt glat dej.

Opvarm fedtstoft på en stor pande. Hæld dejen ud på panden, og fordel den evt. med en ske. Steg fladbrødet, til overfladen er fast, og du kan flytte fladbrødet over på en bagerist. Bag fladbrødet i ovnen i 10-15 minutter, til det er sprødt og gyldent.

Find flere opskrifter i samme kategori

Quinoafladbrød

 

Quinoafladbrød fra Hverdagsvelvære e-bog

Quinoafladbrød er en af opskrifterne fra min e-bog Hverdagsvelvære, som jeg laver aller hyppigst! Det er drøn nemt at fremtrylle, kræver kun ganske få ingredienser, mætter godt og ligger rart i maven. Og så smager det helt fantastisk med en sprød og samtidig saftig konsistens.

Bagte grøntsager, en cremet dip og nybagt fladbrød er en trio, der ofte bliver serveret i hverdagene hjemme hos os. I e-bogen kombinerer jeg quinoafladbrødet med romesco, som er den lækreste peberfrugtdip, der har en cremet konsistens og er sprængfyldt med solskinssmag.

TIP: Prøv min opskrift på et nemt og lækkert foccacia madbrød

 

Pizzabund af quinoa

Det lækre quinoafladbrød er en opskrift, der virkelig kan varieres i det uendelige! Jeg bruger eksempelvis sommetider fladbrødet som pizzabund, og det kan bestemt anbefales! Her kan du blot pynte det færdige fladbrød med dine ønskede pizzatoppings og evt. komme det en tur i ovnen igen.

Quinoafladbrød med bagte grøntsager

Quinoafladbrød med romesco

Find flere lignende opskrifter i min e-bog Hverdagsvelvære

Opskriften er fra min e-bog Hverdagsvelvære, der indeholder måltider til en hel uge.

HVERDAGSVELVÆRE
En uge med næring, bevægelse & gode vaner

Opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og snacks til en hel uge
Nemme og nærende hverdagsopskrifter, der alle er favoritter fra mit eget køkken, som jeg laver igen og igen.

5 træningsvideoer lavet i samarbejde med Malene Arvin fra YO Studios
Videoerne varer mellem 30-60 minutter, og byder på både yoga, HIIT-træning, udstrækning, shape og barre, som du kan lave hjemme på stuegulvet.

7 inspirerende gode vaner, der kan give dig mere velvære i hverdagen
Her deler jeg gode råd og min egen erfaring med meditation, mindfullness og små ritualer, som du let kan gøre til en del af din hverdag.

Alt dette får du for 149,- kr

Find e-bogen her

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma.
    Jeg er i fuld gang med at læse dine lækre opskrifter og følge din blog. Dit navn er ofte dukket op, når jeg har googlet – og ofte er det din opskrift, jeg har valgt. Først nu (Corona-bliv-hjemme-for-at-undgå-smitte-ramt) har jeg givet mig tid til at nærstudere dine skriverier og synes, du er fantastisk dygtig!
    Jeg har prøvet opskriften på quinoafladbrød. Min dej blev ikke ensartet, selvom jeg blendede en del. Den havde stået i blød i mindst 12 timer. Kan jeg evt. koge den en lille smule først? Jeg brugte min Bamix-stavblender. Jeg har også en phillips almindelig blender, men jeg synes ikke, den blender ret længe, før alt sidder op ad glasset. Hvad vil du anbefale?
    MVH
    Dorte

    1. Hej Dorte 🙂 Sikke en herlig kommentar. Velkommen til her på siden <3
      Jeg vil tro, at du skal bruge en kraftigere køkkenmaskine. En stavblender er nok desværre ikke nok.

  2. Smagte skønt, men jeg kunne ikke blende til en ensartet masse. Skal jeg evt koge dem en lille smule først? De stod i blød i mindst 12 timer.
    MVH
    Dorte

    1. Hej Dorte 🙂 Jeg vil tro, at du skal bruge en kræftigere køkkenmaskine. En stavblender er nok desværre ikke nok.

Skriv en kommentar