Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber smager ganske enkelt helt fantastisk. Af sol og sommer, med en perfekt balance mellem frisk og sød og den smukkeste lyserøde farve.

Rabarberne syltes i en sukkerlage af vanilje og lidt citron, og efter blot et døgn på køl, er de klar til servering.

De råsyltede rabarber forbliver sprøde, imodsætningen til en klassisk rabarberkompot. Det gør dem nemmere at bruge i salater eller som pynt på kager, og så kan jeg også varmt anbefale dem som topping på yoghurt sammen med lidt af den lyserøde, vaniljeprikkede sukkerlage.

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

 

Bedøm denne ret

1 syltetøjsglas
forberedelse 10 min / tilberedning 24 på køl / i alt 1 døgn

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 0,5 citron (kan undlades)
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 3 dl vand

Fremgangsmåde

Skold et syltetøjsglas med kogende vand.

Rens rabarber og skær top og blade fra. Skær rabarberstænglerne i skiver, og kom dem i syltetøjsglasset. Skær citronen i skiver, og kom dem også i syltetøjsglasset.

Flæk vaniljestangen, Akrab kornene ud og mas dem sammen med 2 tsk. sukker. Kom det resterne sukker, vaniljesukkeret og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Lad gryden simre, til sukkeret er helt opløst.

Hæld den varme sukkerlage over rabarberskiverne i syltetøjsglasset. Sæt låg på, og lad glasset stå mindst 24 timer i køleskabet indtil servering.

De råsyltede rabarber holder 1-2 uger på køl.

Find flere opskrifter i samme kategori

Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber på yoghurt

 

Opskrift på råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber er en mindre kendt måde at tilberede rabarber. Her skæres rabarberstængler i skiver, inden de syltes i en sukkerlage. Det giver rabarber, der er perfekt syrlig-søde, sprøde og utrolig delikate.

Jeg laver mine råsyltede rabarber med en simpel sukkerlage af sukker og vand, der smages til med vanilje og citron. Både vaniljestang og citron kan sagtens undlades, men jeg synes, det giver en dejlig smag. Vaniljen tilføjer en aromatisk sødme, mens citronerne giver et friskt citrus twist, lidt a la en sommerlig lemonade.

Hvis du er vild med rabarberkompot, vil jeg virkelig anbefale dig at prøve min opskrift på råsyltede rabarber. Det er fremragende alternativ, der har flere anvendelsesmuligheder, da de syltede rabarber gør sig fremragende i både det søde og salte køkken.

 

TIP: Prøv også mine lækre kager med rabarber. En skøn rabarbertærte, en simpel rabarbercrumble eller en fantastisk blondie med hvid chokolade og rabarber.

 

syltede rabarber på yoghurt

Serveringsforslag

Først og fremmest bruger jeg de dejlige rabarber på min morgenmad. Over yoghurt, havregrød eller chiagrød sammen med sprød granola.

Jeg elsker også at servere de syltede rabarber som en simpel dessert, med letpisket flødeskum og hakkede honningristede mandler på toppen. Det er så simpelt men så godt, og kræver ikke de store armbevægelser, selvom det smager af den dejligste sommerluksus.

De syrligt søde rabarber smager også vidunderligt i salte retter. Jeg har eksempelvis serveret dem til fisk og helstegt kylling, men er også vild med at bruge dem i salater lidt som syltede rødløg. Prøv eksempelvis denne dejlige sommersalat med råsyltede rabarber og mozzarella.

salat med rabarber

rabarber morgenmad

rabarber med vanilje

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar