Rabarber crumble med marcipan

Denne rabarber crumble med marcipan er både en af de skønneste og nemmeste kager, jeg kender til. De friske rabarber smager så dejligt i desserter, og sammen med den sprøde, søde crumble med marcipan, havregryn og mandler opstår der ren dessertmagi.

Crumblen er inspireret af en opskrift min svigermor ofte serverer med rabarber fra kolonihaven. Det er sådan en kage, der let kan bikses sammen på en halv times tid, hvis man får spontane gæster, og som kan varieres i det uendelige. Find idéer og inspiration hertil under opskriften.

Rabarber crumble med marcipan

Rabarber crumble med marcipan

 

Bedøm denne ret

Crumble til 8 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 2 spsk. rørsukker

CRUMBLE

  • 75 g grov- eller finvalsede havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 75 g mandler
  • 100 g marcipan

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Skær rabarber i skiver, og fordel dem i et ildfast fad eller i en tærteform. Vend rabarber med sukker, og lad det trække, imens du forbereder din crumbledej.

Bland havregryn, mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr dem ud i skålen, til du får en crumble-konsistens.

Hak mandlerne groft. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Vend både hakkede mandler og revet marcipan i din crumbledej.

Fordel crumbledejen over rabarberne, og tryk det let sammen. Bag kagen i ovnen i cirka 30 minutter, til overfladen er flot gylden og sprød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Rabarber crumble med marcipan

Rabarber crumble med med rørsukker

Nem opskrift på rabarber crumble

Denne rabarbarcrumble med marcipan er en af de nemmeste kager, jeg kan komme i tanke om. Her kan alle være med, ligegyldigt hvor erfaren man er i det søde køkken. For med en crumble kan det nærmest ikke gå galt. Den skal være rustik i udseendet, det er en del af charmen, og så længe du ikke brænder kagen på i ovnen, vil den stensikkert smage godt.

 

PRØV OGSÅ: Min allerbedste jordbærtærte

 

En crumble er sådan en kage, jeg tryller frem, hvis lysten til noget sødt pludselig melder sig. Jeg laver den ofte, når vi er i kolonihaven, hvor køkkenet er ret sparsommeligt, hvor hele tærten kan samles med blot en skål, en kniv og et skærebræt. Hvis vi er hjemme, og jeg vil imponere med en lidt mere særlig tærte, laver jeg oftest min absolutte favorit tærte med rabarber, mørdejsbund og remoncemasse.

 

rabarbercrumble

Søde sager med rabarber

Rabarber er jo virkelig en sand forårsbebuder, og i mine svigerforældres kolonihave vokser der en del skønne rabarber. Dem hapser jeg gerne af helt fra forår til sensommer og tryller dem om til lækre søde sager og rabarberkompot.

Når du bruger rabarber i søde sager, kan jeg anbefale, at du bruger en sort med tyndere, røde stængler. Det kan eksempelvis være jordbærrabarber, der har meget fine jordbærfarvede stængler og er hyppig at finde i de danske køkkenhaver. Både fordi, de er lidt sødere i smagen, men først og fremmest på grund af deres fine farve.

Til en crumble kan du dog bruge alle rabarbersorter. Jo rødere stængler, jo finere en farve vil din rabarber crumble med marcipan få. Men smagen den er god uanset.

 

TIP: Prøv også at bruge rabarber i lækre salater med rabarber.

 

Rabarber crumble med marcipan, havregryn og mandler

 

Tips og tricks til den bedste rabarber crumble med marcipan

  • Tilsæt gerne andre frugter og bær til din crumble. Det smager eksempelvis vidunderligt med jordbær eller hindbær.
  • Hvis du tilsætter bær eller bruger rabarber med meget væske, kan du med fordel vende det i en smule maizena eller kartoffelmel. Blot en teske sammen med sukkeret vil jævne saucen i bunden af fadet.
  • Varier gerne hvilke nødder, du bruger i opskriften. Hasselnødder eller valnødder ville smage dejligt som alternativt til mandler.
  • Du kan både bruge fin- og grovvalsede havregryn til opskriften. Det afhænger helt af, hvor grov du ønsker konsistensen (eller hvad du lige har i skabet)
  • Hvis du vil lave en glutenfri rabarber crumble med marcipan, kan du bruge rismel eller anden glutenfri mel i stedet for hvedemel. 
  • Tilsæt gerne 1 dl kokosmel til crumbledejen. Det plejer min mor at gøre, og det smager også virkelig skønt!
  • Crumblen smager dejligt serveret med alt fra vaniljeis til flødeskum og cremefraiche. 

 

den bedre crumble med rabarber

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar